به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام 'رسول جعفریان ' عصر یكشنبه در آیین رونمایی از كتاب 'سال های بی قرار' در مورد تاریخ شفاهی گفت: از دو دهه قبل تا به امروز دانش تازهای به نام 'تاریخ شفاهی' در كشور شكل گرفته و این دانش توانسته به شكلی پویا و با محتوایی قابل توجه شكل بگیرد.
وی در مورد شكل گیری جریان تاریخ شفاهی در ایران اظهار داشت: این علم در كنار روشهای قدیمی تاریخ پژوهی در كشور كاربرد پیدا كرده است؛ علم تاریخ شفاهی را تنها می توان با آگاهی و برنامهریزی دقیق ایجاد كرد و نگاه داشت.
جعفریان تأكید كرد: در تاریخ شفاهی باید به هدف گذاری علمی پایبند بود؛ نگاه ما به علوم باید علمی باشد؛ نباید فكر كنیم تمامی علوم باید در خدمت كامل ما باشند و تنها چیزی را اثبات كنند كه ما می خواهیم.
رییس سابق كتابخانه مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینكه در روایت تاریخی با قصه پردازی مواجه بوده ایم، گفت: تاریخ شفاهی هم از این قاعده مستثنی نیست؛ نباید اجازه دهیم تاریخ و روایت تاریخی از مسیر اصلی خود منحرف شود.
جعفریان به بحث انحراف در روایت های تاریخی اشاره كرد و توضیح داد: گاهی برخی از مؤسسات تدوین كننده تاریخ به صلاحدید خود تاریخ را گزینشی روایت و برخی مطالب را حذف می كنند كه شیوه غلطی است و باید كنار گذارده شود. خاطره نویس باید خود را از مناسبات سیاسی دور نگاه دارد چرا كه كار او بیشتر علمی است.
وی ادامه داد: اگر بنا به مصلحت می خواهیم كه بخشی از آثار و خاطره ها منتشر نشود، خوب است این مطالب در مؤسسه هایی نگهداری شوند تا آیندگان بتوانند از منابع تاریخی در پژوهش های خود بهره بگیرند.
این استاد دانشگاه در مورد كتاب سالهای بیقرار گفت: منصوری - راوی اثر - با نگاه و بیان معتدل، خاطرات خود را بخوبی روایت كرده و كتاب از نظر محتوا اثری ارزشمند است و بدون شك، بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی را ایجاد كرده است.
جعفریان با اشاره به توانایی 'محسن كاظمی' نویسنده كتاب افزود: وی توانایی خوبی در بیان صحیح و دقیق خاطرات خود دارد.
محقق و پژوهشگر معاصر در نقد كتاب 'سال های بی قرار' حواشی آن را از بهترین بخش های كتاب دانست و گفت: البته بهتر بود تمام حواشی فهرست وار در پایان كتاب گنجانده می شد.
سالهای بیقرار نوشته محسن كاظمی اثری است كه در ده فصل نگاشته شده و هر فصل به بخشی از خاطرات زندگی 'جواد منصوری' یكی از چهره های مبارز و انقلابی كشور می پردازد؛ صفحات ابتدایی كتاب به شرح خاطرات و مبارزات، همراه با پانوشتها میپردازد و صفحات آخر آن نیز به عكس ها و اسناد اختصاص دارد .
در این برنامه پیام 'علی اكبر صالحی'؛ وزیر امور خارجه خطاب به جواد منصوری راوی كتاب 'سالهای بیقرار' قرائت شد.
در بخشی از این پیام آمده است: بر این باورم كه حفظ و نشر تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی گامی ارزشمند و درست است كه میتواند چراغ راهی برای نسلهای آتی بوده و منبعی مؤثق برای تحقیق و پژوهش مورخان و دانشجویان رشتههای تاریخ، علوم سیاسی، جامعه شناسی، و علاقه مندان به تاریخ تحولات معاصر ایران و سیر تكوینی انقلاب اسلامی فراهم سازد.
در پایان این مراسم از محسن كاظمی نویسنده و جواد منصوری راوی كتاب و دو تن از چهره های انقلابی با اهدا لوح قدردانی شد.
مراسم رونمایی از كتاب 'سال های بی قرار' خاطرات جواد منصوری به نگارش محسن كاظمی عصر یكشنبه با حضور مسؤولان فرهنگی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اساتید دانشگاه و اهالی قلم و اندیشه در حوزه هنری برگزار شد.
فراهنگ(3)**1630**1504
استاد تاريخ و پژوهشگر معاصر:
خاطره نويس بايد از مناسبات سياسي دور باشد
۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۲۲:۵۸
کد خبر:
80624161
تهران - استاد دانشگاه و تاريخ پژوه معاصر با بيان اينكه خاطرهنويس بايد خود را از سياست و مناسبات سياسي دور نگاه دارد، افزود: برخي مؤسسات به مصلحت خود در حوزه روايت تاريخ، گزينشي عمل مي كنند كه اين رسم غلط بايد برداشته شود.