۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۸:۱۵
کد خبر: 80631277
T T
۰ نفر
50 درصد بيماريها از طريق فرآورده هاي خام دامي به انسان سرايت مي كند

سمنان - مديركل دامپزشكي استان سمنان شعار امسال روز جهاني دامپزشكي را ' پيشگيري از طريق واكسناسيون ' بيان كرد و گفت: 50 درصد عوامل بيماري از طريق دام و يا فرآوردهاي خام دامي به انسان سرايت مي كند.

'رضا عامری' روز شنبه به مناسبت هفتم اردیبهشت روز جهانی دامپزشكی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: یك هزار و 700 عامل بیماری زا و 749 بیماری مشترك كه از طریق فرآورده های خام دامی و حیوانات به انسان سرایت می كند ،وجود دارد.

وی اظهار كرد: 50 درصد عوامل بیماری زا، عواملی هستند كه یا از طریق دام و یا از طریق فرآورده های خام دامی به انسان سرایت می كند كه مهمترین آنها، شاربن، سیاه زخم، تب مالت، سل و (توكسو پلاسموز) هستند.

مدیركل دامپزشكی استان سمنان گفت: بسیاری از این بیماری ها در مرحله اول خسارات جبران ناپذیر و بسیار سنگینی را به اقتصاد دامپروری وارد كرده و بهداشت انسان را در معرض خطر قرار می دهند.

وی افزود: سازمان دامپزشكی كشور مبارزه با بیماری های مشترك را مورد توجه قرار می دهد و یكی از راه های اصلی مبارزه با بیماری های دامی انجام واكسیناسیون است كه همه ساله به صورت فراگیر در جمعیت دام سبك و دام سنگین انجام می شود.

عامری اظهار كرد: در استان سمنان با توجه به جمعیت دامی بیش از چهار میلیون نوبت سر عملیات واكسیناسیون در دام ها و بیش از 75 میلیون واكسیناسیون در جمعیت طیور استان انجام می شود.

وی یكی دیگر از وظایف دامپزشكی كشور را معدوم سازی دام های مبتلا به تب مالت و سل گاوی دانست و گفت: در سال 91 بیش از 200 راس دام از چرخه مصرف انسانی خارج شد و بیش از دو میلیارد ریال غرامت به دامداران پرداخت شد.

مدیركل دامپزشكی استان سمنان نظارت بر فعالیت كشتارگاه ها و مراكز عرضه فرآورده های خام دامی را از دیگر وظایف دامپزشكی بیان و گفت: در این ارتباط بیش از دو نوبت بازرسی قبل از كشتار و پس از كشتار در كشتارگاه دام و طیور استان انجام می شود.

وی گفت: مراكز عرضه فراورده های خام دامی نظیر مرغ فروشی ها، قصابی ها و اماكن طبخ و عرضه غذا از نظر مصرف گوشت و فرآورده های آن تحت نظارت بازرسان اداره كل دامپزشكی قرار دارند.

عامری در خصوص واردات گوشت از خارج اظهار كرد: سازمان دامپزشكی كشور در واردات گوشت منجمد گاوی نظارت دقیق بهداشتی را به عمل می آورد و بر ذبح شرعی چه در كشتارگاه های داخلی و چه خارجی به صورت تمام وقت نظارت دارد.

وی نقاط قوت استان سمنان را دارا بودن كارخانجات تولید داروهای دام و طیور دانست و گفت: در حال حاضر 10 شركت فعال در زمینه داروهای دام و طیور و سموم دامپزشكی در استان فعال هستند كه بیش از 120 قلم انواع داروهای مختلف مانند شربت، قرص و آمپول تولید می شود كه در مواردی هم صادرات آن به كشورهای همجوار انجام می شود.

مدیركل دامپزشكی استان سمنان افزود: بیش از 20 داروخانه دامپزشكی، 22 دفتر اشتغال به امور درمانی در درمانگاه دام و طیور و سه شركت پخش استانی دارو دراستان سمنان فعال است كه در زمینه های خدمات رسانی به دامداران فعالیت می كنند.

وی در رابطه با صادرات و ارزآوری فرآورده های دامی استان سمنان گفت: مقادیر قابل توجهی كرك به كشورهای ایتالیا ، آلمان ، انگلستان صادر شده و مقادیری موی بزی و همچنین تخم شتر مرغ، جوجه شترمرغ و تخم مرغ خوراكی به كشورهای افغانستان و چین صادر می شود .

مدیركل دامپزشكی استان سمنان، این استان را یكی از قطب های صنعت پرورش طیور ذكر كرد و گفت: سالانه در این استان بیش از 88 میلیون قطعه جوجه ریزی مرغ گوشتی انجام می شود.ك/3

1536/599/608