« همیرا آگاه » مجری طرح پژوهشی «حذف فلزات سنگین مانند سرب و كادمیوم موجود در آب به كمك جاذب های طبیعی بر پایه ماكروجلبك سارگاسوم » روز یك شنبه به خبرنگار علمی ایرنا گفت: این طرح با هدف استفاده از منابع طبیعی و جاذب های موجود در طبیعت برای حذف آلودگی انجام شده است.
عضو هیات علمی موسسه ملی اقیانوس شناسی اظهار داشت: با پیشرفت صنعت ، دغدغه حفظ محیط زیست نیز بیشتر شده است ، سازمان تربیتی ، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسكو) نیز امسال بر پاكیزگی آب تاكید فراوان دارد از این رو محققان در موسسه اقیانوس شناسی تلاش می كنند تا از طبیعت برای حفظ آن استفاده كند.
آگاه ادامه داد: تاكنون تحقیقات فراوانی برای رفع آلودگی در پساب های صنعتی انجام شده است و مشخص شد جلبك های سارگاسوم كه به فراوانی در سواحل جنوبی كشور وجود دارند ، بهترین جاذب برای دو فلز سنگین سرب و كادمیوم در پساب های صنعتی هستند. همچنین این نوع از جلبك را می توان به آسانی جمع آوری و در شرایط آزمایشگاهی پرورش داد.
عضو هیات علمی موسسه اقیانوس شناسی گفت: در این طرح پژوهشی بالاترین درصد غلظت فلزات سرب و كادمیوم مورد بررسی گرفت كه بعد استفاده از این جلبك تا 95 درصد آلودگی پساب ها از بین رفته بود .
وی خاطرنشان كرد : این روش با تغییراتی توسط محققان دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی مختلف در دنیا استفاده می شود. در مراكز تحقیقاتی خارج كشور شرایط هر فلز به تنهایی مورد بررسی و بهینه سازی قرار می گیرد در حالی كه در روش محققان داخلی دو فلز سنگین سرب و كادمیوم با هم بررسی و بهینه سازی شدند.
آگاه تاكید كرد: با توجه به تحولات ایجاد شده در بخشهای صنعتی و كشاورزی و ارتقای سطح زندگی بشر در دهه های اخیر، كاربرد فلزات سنگین در زمینه های مختلف اجتناب ناپذیر است. این در حالی است كه بسیاری از این فلزات سمی و خطرناك هستند .این فلزات میتوانند در ورود به زنجیره غذایی و تجمع در بافتهای زنده موجودات، سلامت آنها را به محاطره بیاندازند .
وی اظهارداشت: فلز سرب یكی از خطرناك ترین مواد شیمیایی است كه بر سیستم عصبی و مغزی به خصوص در دو یا سه اول زندگی كودكان تاثیر می گذارد .
عضو هیات علمی موسسه ملی اقیانوس شناسی یادآور شد : كادمیوم نیز یكی دیگر از تهدید كنندههای محیط زیست است . این فلز می تواند سبب بروز آسیب هایی همچون تحریك دستگاه هاضمه ، نرمی استخوانها ، بیماری های كلیوی و حتی مرگ شود. علاوه براین به گفته محققان این فلز سرطانزاست از این رو حذف این فلز از پساب ها و عدم ورود آن به طبیعت باید با جدیت دنبال شود.
علمی ( 4 ) **9014**1581
عضو هيات علمي موسسه اقيانوس شناسي
جلبك سارگاسوم جاذب سرب و كادميوم در پساب هاي صنعتي است
۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۹:۲۲
کد خبر:
80632842
تهران - عضو هيات علمي موسسه ملي اقيانوس شناسي گفت: تحقيقات نشان داد جلبك سارگاسوم بهترين جاذب و از بين برنده آلودگي ناشي از فلزات سنگين مانند سرب و كادميوم در پساب هاي صنعتي است .