۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۰۲
کد خبر: 80641715
T T
۰ نفر

سالانه حدود 500 ميليون دلار هزينه بيماري آسم در كشور است

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۰۲
کد خبر: 80641715
سالانه حدود 500 ميليون دلار هزينه بيماري آسم در كشور است

تهران - رييس مركز تحقيقات ايمونولوژي، آسم و آلرژي گفت: سالانه حدود 500 ميليون دلار براي درمان بيماري آسم در كشور هزينه مي شود.

دكتر 'مصطفی معین' روز شنبه در نشست خبری افزود: بررسی ها نشان می دهد كه بطور متوسط برای هر یك بیمار كودك (مراجعه كننده به مركز طبی كودكان به عنوان مركز مرجع بیماری های كودكان كشور) سالانه حدود 500 هزار تومان هزینه می شود.

وی خاطرنشان كرد باتوجه به شیوع پنج تا 5/7 درصدی (در سطح ملی كودك و بزرگسال)‌ بیماری آسم در كشور برآورد می شود سالانه حدود 500 میلیون دلار هزینه این بیماری در كشور شود.

رییس مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی گفت: تحقیقات سال های گذشته نشان می دهد كه شروع علایم آسم در ایران رو به افزایش است و از حدود 10 سال به 15 سال و شیوع این بیماری 14/13 درصد در كشور است. این یك معضل ملی در كشور به شمار می رود.

معین افزود: شیوع، شدت و ایجاد هزینه های اجتماعی و اقتصادی آسم و آلرژی طی چهار دهه گذشته در تمام جهان از جمله ایران رو به افزایش بوده است.

وی تاكید كرد: كنترل آسم ، یك چالش جهانی است . نه فقط آسم بلكه بیماری های مزمن و انسدادی تنفسی مانند آلرژی بینی در جهان رو به افزایش است به طوریكه یك میلیارد نفر در جهان به یكی از بیماری های تنفسی و آلرژی مبتلا هستند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا،‌ رییس مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی اظهار داشت: اكنون 300 میلیون نفر در جهان به بیماری آسم مبتلا هستند و آسم از نظر بار بیماری ها در جهان رتبه بیست و سوم را دارد.

معین گفت: سالانه حدود 15 میلیون نفر درجهان دچار ناتوانی های ناشی از آسم می شوند.



**آلودگی هوا رابطه مستقیمی با بیماری های تنفسی دارد

رییس مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با بیان اینكه آلودگی هوا رابطه مستقیمی با بیماری های تنفسی دارد، گفت: آلاینده های موجود در هوا حتی گرده های گیاهان را تحت تاثیر قرار داده و خاصیت آلرژی زایی آنها را افزایش می دهد.

معین تاكید كرد: تاثیرات آلودگی هوا به ویژه روی كودكان، سالمندان و بیماران قلبی و عروقی بیشتر است.

وی تصریح كرد: همچنین سطح آلاینده ها در هوا ارتباط مستقیمی با حمله آسم، بستری، سكته های قلبی و مرگ و میر ناشی از بیماری های تنفسی دارد.

رییس مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی یادآور شد: دو سوم آلودگی هوا ناشی از دود خودروها است.

معین گفت: مهم ترین عامل خطر ایجاد بیماری های تنفسی، داشتن استعداد ابتلا به آلرژی در فرد است . 80 درصد بیماری آسم در كودكان و 50 درصد بزرگسالان، زمینه آلرژیك داشته اند.

وی در ادامه به كمبودهای دارویی بیماران تنفسی اشاره كرد و گفت: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، یك تا دو درصد بودجه بهداشت و درمان باید برای كنترل آسم اختصاص یابد. اما اكنون بودجه ای كه برای كنترل آسم هزینه می شود نسبت به بودجه توزیع شده، كمتر است.

رییس مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی گفت: برخی داروهای بیماران تنفسی بسیار گران هستند یا بیمه آنها را پوشش نمی دهد.

معین تصریح كرد: كیفیت برخی از داروها مورد سووال است چراكه اثر شفابخشی كمی دارد كه امیدواریم این مسایل در برنامه ملی آسم مورد توجه قرار گیرد.

اجتمام(3)**9185 **1569
۰ نفر