۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۲۳:۲۸
کد خبر: 80654380
T T
۰ نفر
تلاش صربستان براي متقاعد كردن صرب هاي شمال كوزوو ادامه دارد

بلگراد- معاون نخست وزير صربستان روز يكشنبه در ديدار با نمايندگان حكومت هاي محلي صرب هاي شمال كوزوو با تشريح مفاد توافقنامه بروكسل درباره عادي سازي روابط بلگراد و پريشتينا تلاش دارد كه نظر مثبت آنها را در مورد اين توافقنامه جلب كند.

به گزارش ایرنا از منابع خبری صربستان، 'آلكساندر ووچیچ' پس از دیدار و گفت وگو با نمایندگان حكومت های محلی صرب های شمال كوزوو در جمع خبرنگاران با اشاره به اینكه اختلاف نظر درباره توافقنامه بروكسل با برخی مقامات حكومت های محلی صرب های كوزوو وجود دارد، گفت: اما با این حال درباره اقدامات مشترك آینده توافق حاصل شد.

ووچیچ ضمن تأكید بر این موضوع كه دولت صربستان در جهت منافع تمامی شهروندان این كشور از جمله صرب های كوزوو تلاش دارد، گفت: مردم ما در كوزوو به دولت صربستان اعتماد دارند و ما نه می خواهیم و نه می توانیم كه ملت خود را تغییر دهیم.

وی افزود كه در مورد توافقنامه بروكسل درباره چگونگی خودمختاری جامعه حكومت های محلی صرب های شمال كوزوو اختلاف نظرهایی وجود دارد؛ اما برای نزدیك كردن مواضع حكومت های محلی صرب های كوزوو و بلگراد تلاش می شود.

قائم مقام نخست وزیر صربستان در همین راستا افزود: صمیمانه امیدوارم كه با همكاری و هماهنگی یكدیگر در جهت منافع مردم ما در كوزوو و صربستان تمامی مشكلات برطرف شود.

وی نیز با بیان اینكه توافقنامه بروكسل برای عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا كامل و فوق العاده نیست، گفت: اما این توافقنامه نباید مردم را بترساند؛ زیرا دولت صربستان در كنار صرب های كوزوو خواهد بود.

معاون نخست وزیر و وزیر دفاع صربستان در رابطه با پیشنهاد بروكسل اشاره كرد: برای نخستین بار است كه غرب جامعه حكومت های محلی صرب های كوزوو را به رسمیت شناخته و برای نخستین بار است كه غرب كمك های مالی صربستان در امور آموزشی و بهداشت و درمان را به صرب های كوزوو رسماً پذیرفته است.

ووچیچ در دیدار و گفت وگو با نمایندگان حكومت های محلی صرب های شمال كوزوو ضمن تأكید بر اینكه توافقنامه بروكسل مسایلی را نیز دربر دارد، افزود كه این مسایل و مشكلات را بایستی در كنار یكدیگر تجمل و حل و فصل كرد.

دیدار روز یكشنبه معاون نخست وزیر صربستان با مقامات و نمایندگان حكومت های محلی صرب های شمال كوزوو، سومین دیدار وی با این مقامات در بلگراد و كوزوو است.

مقامات بلند پایه صربستان بارها تأكید كردند كه حكومت بلگراد هرگز استقلال كوزوو را به رسمیت نمی شناسد و دولت صربستان همیشه در كنار صرب های كوزوو قرار دارد.

صرب های شمال كوزوو بر این باورند كه توافقنامه بروكسل كه در آن به چگونگی خودمختاری جامعه حكومت های محلی صرب های كوزوو اشاره شده است، آنها را به زیر چتر حكومت پریشتینا می برد.

صرب های شمال كوزوو كه حاكمیت آلبانیایی تباران را قبول ندارند و كوزوو را بخشی از صربستان می دانند، تحت هیچ شرایطی به تعطیل كردن نهادهای صربستان در كوزوو حاضر نیستند و از قوانین حكومت صربستان پیروی می كنند.

مقامات بلگراد در گفت وگو با نمایندگان حكومت های محلی صرب های شمال كوزوو بر آنند كه صرب های كوزوو را با مفاد توافقنامه بروكسل آشنا كرده و به آنها بگویند كه این توافقنامه با قانون اساسی صربستان مغایرت ندارد و بلگراد در هیچ شرایطی صرب های كوزوو را تنها نمی گذارد.

هیأت های مذاكره كننده بلگراد و پریشتینا پس از شش ماه مذاكرات پی در پی در سطح بالای سیاسی در بروكسل، 30 فروردین ماه در امور خودمختاری جامعه حكومت های محلی شمال كوزوو بر اساس پیش نویس 15ماده ای مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروكسل توافقنامه ای را امضا كردند.

این توافقنامه تاكنون به طور رسمی از سوی طرفین نهایی نشده است.

بر اساس طرح پیشنهادی 'كاترین اشتون' مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا كه از سوی 'ایویتسا داچیچ' و 'هاشم تاچی' نخست وزیران صربستان و كوزوو در تاریخ 30 فروردین ماه امسال در بروكسل امضا شد، پلیس در شمال كوزوو فقط از صرب تباران خواهد بود و نیروهای امنیتی كوزوو نمی توانند بدون تأیید ناتو و موافقت جامعه حكومت های محلی صرب ها در شمال كوزوو حضور یابند.

همچنین در این توافقنامه از جمله برای خودمختاری جامعه حكومت های محلی صرب های كوزوو پیشنهاد شده كه این جامعه از اختیارات اجرایی و قانونگذاری به ویژه در زمینه امور پلیسی در قسمت شمالی كوزوو برخوردار باشند.

صربستان انتظار دارد در نشست سران اتحادیه اروپا كه در اواخر ماه ژوئن سال جاری میلادی در بروكسل برگزار خواهد شد، تاریخ شروع مذاكرات بروكسل با بلگراد برای پیوستن به این اتحادیه اعلام شود.

پارلمان كوزوو در فوریه سال 2008 بطور یكجانبه استقلال این منطقه از صربستان را اعلام كرد.

بلگراد با ادعای این كه كوزوو استان جنوبی صربستان است، استقلال آن را قبول ندارد و خواهان باطل كردن سند استقلال از راه های دیپلماتیك است.

كوزوو از ژوئن سال 1999تحت قیمومیت هیات غیرنظامی سازمان ملل متحد قرار داشته و نیروهای پیمان آتلانتیك شمالی تحت عنوان 'كی فور' نیز مسؤولیت تأمین امنیت آن را بر عهده دارند.

اروپام**2061**1504
۰ نفر