شماری از آنان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كردند: كاهش پخت نان كه ظاهرا به علت كاهش سهمیه آرد صورت گرفته باعث شده تا مردم برای تهیه نان مورد نیاز خود دچار مشكل شوند.
یكی از این شهروندان گفت: از زمان كاهش سهمیه آرد نانوایان ساعات كاری پخت روزانه نانوایان نیز سه ساعت كمتر شده به طوری كه پخت نان آنها تا ساعت هفت صبح است.
'نظرمحمد قربان نژاد' با بیان اینكه در روزهای اخیر صف های خرید نان در شیروان طولانی شده است، افزود: این امر علاوه بر اینكه موجب تلف شدن وقت شهروندان می شود گاه نانوایان را وامی دارد كه به علت كمبود سهمیه آرد، نان كمتری به مشتریان بدهند.
یكی دیگر از شهروندان شیروانی نیز گفت: با توجه به آغاز فصل فعالیت های كشاورزی در این منطقه و كوچ شمار زیادی از جمعیت عشایری از استان گلستان به این شهرستان، نیاز مردم شیروان به نان در این ایام افزایش می یابد.
'كاظم اسماعیل زاده' با بیان اینكه نان پخت شده در نانوایی ها در شیروان از كیفیت بالایی برخوردار است، گفت: از مسوولان انتظار می رود نسبت به رفع مشكلات مردم در تهیه نان مورد نیاز اقدام كنند.
یك نانوا در شیروان در این خصوص می گوید: به علت كاهش سهمیه آرد به نانوایی های شیروان برخی از نانوایی ها در اواخر ماه با كسری آرد مواجه می شوند به طوری كه آرد برای پخت نان در روز آخر ماه را ندارند.
وی كه خواست نامش فاش نشود، افزود: سهمیه آرد نانوایان در شیروان 20 درصد كاهش یافته و از حدود 18 كیسه آرد در ماه به 14 تا 16 كیسه رسیده است.
وی گفت: در گذشته سهمیه آرد كل نانوایان شیروان ماهانه هزار و 400 تن بود كه اكنون این رقم به هزار و 100 تن رسیده و سرانه آرد ماهانه هر فرد نیز از 10 به 5/7 كیلوگرم كاهش یافته است.
وی با بیان اینكه نانوایی ها در صورت تعطیلی بیش از دو روز از حد مجاز جریمه می شوند، افزود: با این وجود سهمیه آرد تخصیصی به نانوایان شیروان جوابگوی نیاز شهروندان نیست.
وی گفت: سهمیه آرد نانوایی ها ماهانه 450 كیسه با ظرفیت هر كیسه 40 كیلوگرم بود كه اكنون این رقم به 350 كیسه در ماه كاهش یافته است.
یك نانوای دیگر نیز گفت: سهمیه آرد نانوایی های شیروان پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها كاهش یافته است.
وی بدون ذكر نام خود، افزود: مسوولان شهرستان باید برای رفع مشكل نان شهروندان، چاره ای بیندیشند.
وی با توجه به افزایش مصرف نان در فصول بهار و تابستان با توجه به مسافرپذیری و آغاز فصل كشاورزی و كوچ عشایر، گفت: در این دو فصل هر ماه 31 روز است و حال آنكه سهمیه آرد به نانوایی ها برای 30 روز تحویل می شود.
وی بر برنامهریزی، مدیریت، توزیع و تقسیم عادلانه و نظارت مسوولان برای تامین نان مورد نیاز شهروندان در شیروان تاكید كرد.
یك عضو شورای شهر شیروان نیز از كمبود تخصیص سهمیه آرد نانوایی های این شهر انتقاد كرد و گفت: كمبود سهمیه آرد در این شهر برای شهروندان مشكل آفرین شده است.
'اسماعیل حسین پور' با گلایه از كاهش سهمیه آرد خبازی های شیروان، افزود: به رغم افزایش قیمت نان، اختصاص ندادن سهمیه آرد مورد نیاز برای نانوایی ها در این شهر نگران كننده است و ضرورت دارد مسوولان غله استان در خصوص رفع مشكل تدبیری بیندیشند.
حسین پور با اشاره به اعتراض صنف خبازان شیروان و مراجعه آن ها به اعضای شورای اسلامی شهر، گفت: با توجه به اهمیت موضوع، نگرانی شهروندان و خبازان از كاهش سهمیه آرد در نشستی به فرمانداری منتقل شد و فرماندار نیز قول پیگیری آن را داد.
مدیركل شركت غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت خرید تضمینی گندم طبق اعلام نمایندگان محترم ویژه رییس جمهوری بر مبنای هر كیلوگرم هفت هزار و 200 ریال گندم معمولی و هفت هزار و 500 ریال گندم دوروم ابلاغ و اعلام شده است.
'محمدابراهیم سهرابی' افزود: این شركت برای جلوگیری از افزایش قیمت آرد و نان نسبت به فروش گندم هر كیلوگرم چهار هزار و 650 ریال به كارخانجات آرد اقدام كرده كه این امر باعث ثابت ماندن قیمت آرد و نان و جلوگیری از افزایش قیمت آن شده است.
وی افزود: اختلاف زیاد قیمت خرید تضمینی گندم با قیمت مصوب فروش گندم به كارخانه آرد (هر كیلوگرم چهار هزار و 650 ریال) و اختلاف قیمت گندم و آرد توزیعی از سوی این شركت با قیمت واقعی بازار و علاوه بر این قیمت فروش گندم حتی پایین تر از قیمت نهاده های دام و طیور است.
وی گفت: قیمت پایین آرد احتمال سوءاستفاده برخی عناصر سودجو را در پی داشته و ضرورت تشدید كنترل ها و نظارت ها و توزیع آرد به صورت كنترل شده اجتناب ناپذیر است.
مدیركل شركت غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: آرد توزیعی بین نانوایان بر مبنای میانگین آرد خریداری شده در شش ماه اخیر بوده و سهمیه ای كسر نشده است.
وی افزود: برابر بازدیدهای ادواری به عمل آمده از واحدهای خبازی استان كه به صورت محسوس و نامحسوس صورت می گیرد، كمبودی در این بخش مشاهده نشده است.
سهرابی گفت: سرانه آرد توزیعی استان برابر و برخی مواقع بیش از سرانه توزیعی سایر استان ها است و با توجه به اختلاف فاحش قیمت آرد توزیعی این شركت با قیمت واقعی ، شماری از صنوف تخلفاتی را مرتكب شده و به مراجع نظارتی و قضایی معرفی شده اند.
وی افزود: با توجه به این كه آرد توزیعی بین نانوایان طبق میانگین آرد مصرفی نانوا در شش ماه اخیر است و اكنون نیز براساس بازدیدهای به عمل آمده آرد فراوانی در نانوایی ها است، تعطیلی برخی نانوایی ها را نه در كمبود آرد كه در دلایل دیگری باید جست.
در شهرستان 157 هزار نفری شیروان، 210 واحد نانوایی و فطیر پزی در نواحی شهری و روستایی فعالیت دارند كه 88 واحد آن مربوط به شهر شیروان است. ك/4
7186/623/626
شيروان - شهروندان شيروان از آنچه كه كاهش پخت نان توسط نانوايي هاي اين شهر عنوان مي كنند گله كرده و خواستار رسيدگي مسوولان مرتبط در اين خصوص شدند.