به گزارش ایرنا، مدیر عامل گروه مپنا امروز در مراسم رونمایی این ژنراتور، گفت: كارخانه پارس گروه مپنا با ارتقای توربین های گازی و ژنراتورهای موجود اقدام مهمی در ارتقای راندمان این تجهیزات برداشته است.
'عباس علی آبادی' بابیان این كه اصلاح راندمان توربین هاتمام ناشدنی است، افزود: با ایجاد سازمان مناسب مهندسی و به كارگیری ظرفیت های تحقیقاتی بومی اقدام به ارتقای راندمان این توربین ها كرده ایم.
علی آبادی با بیان این كه، راندمان 33 درصد زیبنده مهندسی مكانیك نیست ،افزود: دنیا به دنبال دستیابی به راندمات 50 درصدی در واحدهای سیكل ساده است.
مدیر عامل گروه مپنا ادامه داد: در واحدهای موجود از هر 100 واحد انرژی صرف شده 35 درصد و در واحدهای تركیبی 50 درصد برق تولید می شود و امیدواریم در كشور هم راندمان واحدهای سیكل ساده به 50 درصد برسد.
وی با بیان این كه ، برق مهمترین زیر ساخت توسعه هر كشوری است ، افزود: علی رغم اقدامات انجام شده ، نظام های بالادست و تعیین كننده این صنعت نواقص زیادی دارد كه مهمترین آن اقتصاد دولتی است.
وی تاكید كرد كه اقتصاد این صنعت برای دوام و پایداری باید اصلاح شود و هر دولتی كه قصد آمدن دارد باید این امر را در دستور كار قرار دهد تا انگیزه تداوم صنعت وجود داشته باشد.
علی آبادی تصریح كرد: در زمان كنونی دو اتفاق مهم در گروه مپنا رخ می دهد، به طوری كه این ژنراتورهای 173 مگاواتی با انجام اصلاحات بر ماشین های قبلی ساخته و ماشین آن عوض شده است.
به گفته وی ،اگر بر هر توربین 10 مگاوات افزایش راندمان داده شود، در 100 واحد مجموعا یك هزار مگاوات بدون احداث نیروگاه ، به ظرفیت تولید برق كشور اضافه می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این صرفه جویی سوخت در این واحدها سود سرشاری برای نیروگاه داران به دنبال دارد.
علی آبادی گفت: راندمان ژنراتورهای قبلی دو دهم درصد بوده و توربین موجود نیم درصد و در ماشینی كه در دستور كار قرار گرفته یك درصد خواهد بود.
مدیر عامل مپنا با اشاره به توربین ها و ژنراتورهای ساخته شده گروه مپنا ، گفت: این توربین ها و ژنراتورها برای چرخیدن و تولید برق هستند و امیدواریم هر چه زودتر مدیران كشور برای تبدیل واحدهای گازی به سیكل تركیبی و تبدیل برق بدون سوخت اقدام كنند.
علی آبادی با بیان این كه بخش عمده برق كشور با سوخت مایع تولید می شود، ادامه داد: قیمت تمام شده برق از این طریق بسیار گران است و در صورت راه اندازی واحدهای سیكل تركیبی سالانه 10 میلیارد دلار در مصرف گازوییل صرفه جویی می شود.
اقتصام(3)** 2021 ** 9141 **1561
تهران- ژنراتور 173 مگاواتي گروه مديريت پروژه هاي نيروگاهي ايران (مپنا) امروز در كرج رونمايي شد.