۹ خرداد ۱۳۹۲، ۱۷:۳۲
کد خبر: 80678614
T T
۰ نفر
گسترش روابط فرهنگي، نقش مهمي در بسط و تعميم روابط ايران و تركيه دارد

آنكارا - ' عليرضا بيكدلي ' سفير جمهوري ايران در تركيه ، گسترش روابط فرهنگي را عاملي مهم در بسط و تعميم روابط دو كشور دانست.

بیكدلی روز پنجشنبه در سخنانی در همایش دو روزه 'سعدی و یونس امره ' كه با همكاری رایزنی فرهنگی ایران در تركیه ، بنیاد یونس امره و شهر كتاب ایران در دانشگاه آنكارا آغاز بكار كرد گفت : گسترش روابط فرهنگی نقش مهمی در روند رو به جلوی مناسبات دو كشور ایران و تركیه در بخش های مختلف از جمله اقتصادی و سیاسی و حل مشكلات دارد.

سفیر ایران در تركیه با اشاره به نگاه ' نجم الدین اربكان ' نخستین نخست وزیر اسلامگرای تركیه در باره فرهنگ دو كشور اظهارداشت : این نگاه صحیح سبب آغاز گسترش روابط دو كشور ایران و تركیه در سال های نه چندان دور و عقد قراردادهای اقتصادی به ویژه در بخش منابع طبیعی از جمله گاز شد.

بیكدلی به بحران در سوریه اشاره كرد و گفت : ایرانیان و ترك ها كه دارای مشتركات فرهنگی غنی هستند می توانند با گفت وگوهای خود در حل مسالمت آمیز مشكلات مردم سوریه گام بردارند.

' حیاتی دولی ' مدیر موسسه یونس امره نیز در سخنانی در مراسم افتتاح این همایش با مطلوب توصیف كردن روابط فرهنگی دو كشور ایران و تركیه اظهارداشت : ما علاقمند به گسترش بیشتر روابط فرهنگی دو كشور هستیم و از مسوولان ایرانی به خاطر مساعدت برای فعالیت های این موسسه فرهنگی در ایران تقدیر به عمل می آوریم .

' ابوالحسن منفرد خلج ' رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تركیه نیز در سخنانی به سابقه طولانی روابط فرهنگی دو كشور اشاره كرد و گفت : تاریخ نشان می دهد كه ایرانیان و ترك ها با داشتن میراث فرهنگی غنی ، صلح ، برادری و رفاه را برای مردم منطقه به ارمغان آورده اند.

وی افزود : در خصوص این میراث فرهنگی غنی می توان به ادبیات مشترك دو كشور اشاره كرد كه نقش تعیین كننده ای در گسترش روابط ایران و تركیه داشته است.

منفرد خلج با اشاره به برگزاری سال فرهنگی ایران در تركیه گفت : امسال سال فرهنگی ایران در تركیه بشمار می رود و با هماهنگی های به عمل آمده با مقامات تركیه قرار است در شهرها و استان های مختلف تركیه آثار فرهنگی ، ادبی و هنری ایران به نمایش گذاشته و به نشر كتابهای ایرانی پرداخته شود.

در این همایش سپس ضیا موحد ، علی اصغر محمد خانی ، نسرین فقیه ملك مرزبان ، فرح نیازكار، كوروش كمالی ، مصطفی تاتجی ، دریا اورس ، ادنان كارایسمای اوغلو، حیجابی كرلانگچ و مصطفی آیدوغان از اندیشمندان ادبیات ایران و تركیه مقالات خود را در باره سروده های سعدی و یونس امره قرائت كردند.

خاورم **230** 1583