به گزارش ایرنا، عملیات پرتاب فضاپیمای چین كه 'شن جو - 10' نام گذاری شده مقارن ساعت 38/17 دقیقه عصر امروز به وقت محلی از پایگاه فضایی 'جیو چوان ' در شمال غرب این كشور و در حضور مقام های عالی رتبه كشوری و نظامی انجام شد.
' نی های شن' و 'جان شائو گوان' دو فضانورد مرد و 'وان یان پینگ' یك فضانورد زن همراه این سفینه برای مدت دو هفته زمین را ترك كردند.
براساس برنامه تنظیم شده توسط دانشمندان مركز فضایی چین ، فضانوردان این كشور در جریان این ماموریت دوبار عملیات اتصال سفینه خود را به آزمایشگاه فضایی 'تیان گونگ - 1' انجام خواهند داد كه یك بار به صورت خودكار و بار دیگر تحت كنترل نیروها انجام می شود.
فضانوردان چینی در جریان این ماموریت همچنین دست به انجام آزمایش های پزشكی و علمی خواهند زد.
چین سال گذشته میلادی نیز سه فضانورد خود را با موفقیت به این آزمایشگاه فضایی كه از سال 2011 در مدار زمین قرار داده شده فرستاد.
شبكه های تلویزیونی چین از جمله تلویزیون مركزی (سی سی تی وی) امروز با قطع برنامه های عادی خود،به صورت زنده پرتاب فضاپیمای این كشور را پخش كردند.
' شی جین پینگ' رییس جمهور چین لحظاتی قبل از پرتاب موفقیت آمیز این فضاپیما، با حضور در پایگاه ماهواره ای با فضانوردان دیدار و گفت وگو كرد.
وی گفت كه به نمایندگی از طرف كمیته مركزی حزب كمونیست ، شورای دولتی، كمیسیون نظامی مركزی و همچنین تمام مردم سراسر چین در مركز ماهواره ای حضور یافته است.
وی این ماموریت فضایی را 'با شكوه و مقدس ' توصیف كرد و خطاب به فضانوردان گفت: مردم چین اكنون احساس غرور می كنند و این نشان دهنده آرمان های بلند آنان است.
چین نخستین آزمایشگاه فضایی خود را كه تیان گونگ -۱ نام دارد در سال 2011 به فضا پرتاب كرده است.
تیان گونگ به زبان چینی به معنی 'قصر آسمانی' است این آزمایشگاه به طور خودكار و از یك ایستگاه زمینی هدایت می شود.
پرتاب آزمایشگاه فضایی تیان گونگ - ۱ بخش دوم از برنامه سه مرحله ای فضایی چین بود. در مرحله نخست این برنامه، دانشمندان چینی توانستند از سال ۲۰۰۳ فضانوردانی را به مدار زمین بفرستند.
این كشور همچنین در این مرحله توانست چند ماموریت پیاده روی فضایی اجرا كند.
مرحله جدید برنامه فضایی چین راه اندازی ایستگاه فضایی است. این ایستگاه فضایی قرار است ۶۰ تن وزن داشته باشد و به طور قابل توجهی از ایستگاه بین المللی فضایی كه ۴۰۰ تن وزن دارد، سبك تر خواهد بود.
چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ میلادی ایستگاه فضایی خود را شامل دو اتاقك آزمایشگاهی و اتاقك مركزی برای سكونت سرنشینان كامل كند.
دولت چین برنامه فضایی بلند پروازانه ای را طراحی كرده و تاكنون ده ها ماهواره را در مدار زمین قرار داده و ماموریت پیش روی دانشمندان این كشور پرتاب یك ماه نورد خودكار است .
آساق ** 275 **
پكن - سه فضانورد چين عصر سه شنبه با يك فضاپيماي ساخت متخصصان اين كشور به آزمايشگاه فضايي در مدار زمين رفتند.