به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ساینتفیك، این شیوه نمكزدایی، امكان تولید آب آشامیدنی یا آب مورد نیاز برای آبیاری محصولات كشاورزی را با هزینه بسیار پایین فراهم میكند.
در روشهای نمكزدایی متداول از یك غشای خاص به عنوان فیلتر نمك استفاده میشود. اما در این روش جدید، یك تراشه كوچك با ایجاد یك فرآیند الكتروشیمیایی، شوری آب را از بین میبرد.
در این فرآیند كه درون یك محفظه پلاستیكی متصل به تراشه انجام میشود، هنگام عبور آب از محفظه، بخشی از یونهای كلرید آب شور توسط جریان الكتریكی از بین می رود و آب شور و شیرین از طریق دو كانال مجزا از محفظه خارج میشوند.
كارآیی این تراشه به حدی بالا است كه تنها با استفاده از توان یك باتری كوچك كه در هر فروشگاهی یافت میشود، میتوان آن را بهكار انداخت.
در حال حاضر، این تراشه در مقیاس بسیار كوچك ساخته شده است و محققان در حال بهینهسازی این شیوه نمكزدایی هستند و پیشبینی میكنند تا پایان سال 2013 میلادی كارآیی آن تا 90 درصد افزایش یابد.
این شیوه نمكزدایی میتواند آب موردنیاز برای كشاورزی را در بسیاری از مناطق جهان تامین كند یا به عنوان یك ابزار حیاتی آبرسانی در زمان بروز بلایای طبیعی مورد استفاده قرارگیرد.
امروزه دسترسی به آب شیرین به یكی از مهمترین نیازهای بشر تبدیل شده است. بر اساس تحقیقاتی كه در سال 2011 توسط محققان دانشگاه ییل و دانشگاه نتردام انجام شد، منابع آب شیرین زمین به شدت در حال كاهش است و فناوری نمكزدایی هر روز اهمیت بیشتری مییابد.
گزارش كامل این تحقیقات در آخرین شماره نشریه شیمی كاربردی (Angewandte Chemie) به چاپ رسیده است.
علمی(6) ** 9259**1581
تهران - محققان دانشگاه تگزاس واقع در ايالات متحده و دانشگاه ماربورگ آلمان روش سادهاي را براي نمكزدايي آب اقيانوس و تبديل آن به آب آشاميدني ابداع كردند.