۲۵ تیر ۱۳۹۲، ۱۱:۲۹
کد خبر: 80738843
T T
۰ نفر
نخستين همايش مشترك زنان ايران و چين گشايش يافت

پكن - نخستين همايش مشترك چين و ايران درباره نقش زنان درآموزش و تربيت خانواده و گسترش فرهنگ روز سه شنبه در شهر پكن گشايش يافت.

به گزارش ایرنا، در مراسم افتتاحیه این همایش یك روزه 'سیو یو' دبیر فدراسیون سراسری زنان چین، 'فاطمه حجازی' مدیركل امور زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ' حسین جلیلوند' رایزن فرهنگی كشورمان سخنرانی كردند.

دبیر فدراسیون سراسری زنان چین دراین همایش كه گروهی از مسوولان ، استادان و پژوهشگران چینی و ایرانی حضور داشتند، گفت:چین و ایران دو كشور باستانی با تمدن و فرهنگ دیرینه هستند و طی هزاران سال فرهنگ های دو كشور تاثیر عمیقی بر جهان باقی گذاشته اند.

وی با اشاره به اینكه تبادلات و هماهنگی دو فرهنگ ایران و چین بسیار مورد استقبال و احترام ملت های دو كشور بوده، افزود: پس از برقراری روابط سیاسی بین تهران و پكن از چهل سال قبل دو كشور در روابط دو جانبه شاهد روند توسعه باثبات بوده اند كه پایه ای محكم برای تبادلات درابعاد مختلف به خصوص فرهنگ و آموزش در اختیار رهبران دو كشور گذاشته است.

خانم سیو با تاكید براینكه اعتماد سیاسی بین چین و ایران در سالهای اخیر بیش از پیش تقویت شده و مبادلات اقتصادی و فرهنگی به نتایج ثمر بخشی رسیده، گفت: بسیار خوشحالیم كه زنان چین و ایران همیشه دوستان صمیمی و پشتیبان یكدیگر بوده اند و به ویژه در سالهای اخیر تبادلات و همكاری ها بین آنان نزدیكتر و به پلی برای پیشبرد دوستی دو كشور تبدیل شده است.

دبیر فدراسیون سراسری زنان چین در ادامه سخنانش تصریح كرد: زنان سهم شایانی در تبادلات فرهنگی و آموزشی و پیشبرد روابط چین و ایران ادا كرده اند.

وی با اشاره به امضا یادداشت تفاهم همكاری بین اتحادیه زنان چین و مركز امور زنان و خانواده ایران در سال 2011 میلادی، افزود: دراین سند تاكید شده كه دو طرف بیش از پیش همكاری های خود درابعاد زنان، خانواده و كودكان را تقویت ببخشند.

وی تاكید كرد: اولین همایش مشترك چین و ایران با هدف عملی شدن محورهای این یادداشت تفاهم و تقویت تبادلات و بهره مندی از تجربیات یكدیگر و پیشبرد توسعه امور زنان دو كشور در پكن برنامه ریزی شده است .

وی زنان را وارثان مهم آموزش و فرهنگ در جهان خواند و گفت: این قشر از جامعه با خلاقیت های شگفت انگیز خود در ارتقا و توسعه آموزش و پرورش و گسترش فرهنگ نقش بدون جایگزینی ایفا می كنند .

وی با اشاره به ارتقای جایگاه زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران افزود: من در راس یك گروه از زنان هنرمند چین در سال 2011 و برای شركت در نخستین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی سفری به ایران داشتم و از نزدیك با هنر و خلاقیت زنان ایرانی در گسترش فرهنگ و پیشبرد اقتصاد آشنا شدم.

وی با اشاره به حضور دكتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاهی كه او حاضر بوده، گفت: من آن را نشانه اهمیت دولت جمهوری اسلامی ایران به فرهنگ سنتی و نقش زنان تعبیر كردم .

دبیر فدراسیون سراسری زنان چین تاكید كرد: ما بسیار به دوستی و همكاری با زنان ایرانی اهمیت می دهیم و مایلیم در ابعاد مختلف همكاری های خود را تقویت بخشیم.

وی با اشاره به اهمیت نقش زنان در پیشرفت تمدن بشری گفت: دستانی كه گهواره را تكان می دهند دستانی هستند كه جهان را به پیش سوق می دهند و زنان نیروهای مهمی در پیشبرد حوزه های سیاست، اقتصاد، اجتماع و فرهنگ می باشند.

در همایش مشترك ایران و چین كه در پكن برگزار شده خانم ها ' فاطمه رهبر' نماینده مجلس شورای اسلامی، ' علم الهدی' استاد دانشگاه و 'ماهرو زاده' مشاور وزیر علوم مقاله هایی با عناوین نقش زنان در آموزش و تربیت، جایگاه زنان و خانواده در قوانین جمهوری اسلامی ایران و تربیت دختران ارائه می كنند.

آساق ** 275 **