۲ مرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۰۱
کد خبر: 80748708
T T
۰ نفر
معاون استاندار مازندران :نظام بانكي شبه انگيز ، عامل ضعف اقتصادي است

ساري- معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار مازندران نظام بانكي را شبه انگيز و ربوي تلقي كرد و آنرا عامل ضعف اقتصادي كشور دانست.

به گزارش ایرنا ، ' ولی الله فرزانه ' سه شنبه شب در همایش نقش اصناف در تحقق حماسه اقتصادی كه در محل سالن بانك مهر اقتصاد مازندران در ساری برگزار شد ، افزود: بانك ها وكیل و امانتدار سپرده گذاران محسوب می شوند،اما نظام بانكی این وظیفه را ایفا نمی كند.

وی با اشاره به اینكه نظام بانكی فقط نقش بدهكار و بستانكار را انجام می دهد ، ادامه داد: در اجرای طرح تحول اقتصادی یكی از موارد اصلی برای رسیدن به اهداف این طرح ، اصلاح نظام بانكداری اسلامی است.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار مازندران اظهار داشت : یكی از راههای تحقق حماسه اقتصادی اجرای قانون بانكداری بدون ربا و مشاركت بانك ها در سود و زیان سپرده گذاران است.

وی خاطر نشان كرد: نظام بانكی كشور با بحران عدم رعایت بانكداری اسلامی مواجه است.

معاون برنامه ریزی استاندار مازندران به اهمیت نقش اصناف در تحقق حماسه اقتصادی اشاره كرد و گفت: اصناف یكی از حلقه های مهم در شبكه توزیع و رابط بین مصرف كنندگان و تولید كنندگان هستند.

وی به فعالیت 161هزار واحد صنفی مازندران اشاره كرد و گفت: به ازای هر 20 نفر در استان یك واحد صنفی وجود دارد.

وی ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی سالانه استان مازندران را 165هزار میلیارد ریال عنوان كرد و گفت: بخش های كشاورزی ، صنعت و معدن و ساختمان و خدمات به ترتیب 25، 10،هشت و 57درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی است.

وی ادامه داد: از 57درصد ارزش افزوده اقتصاای بخش خدمات مازندران 25 درصد آن مربوط به اصناف است.

فرزانه با اشاره به مشكلات شبكه توزیع مازندران ، خاطر نشان كرد: شبكه توزیع معیوب استان باید با مشاركت اصناف اصلاح شود.

وی هزینه در شبكه توزیع را بالا و گران دانست و گفت: یكی زا عوامل بالا بودن قیمت اجناس و كالاهای مصرفی هزینه بالای توزیع است.

معاون برنامه ریزی استاندار مازندران شبكه توزیع مطلوب را عامل رونق اقتصادی دانست و گفت: با نرخ شفاف و ارتقا كیفیت كالاها می توانیم حماسه اقتصادی را رقم بزنیم.

وی گفت: متوسط هزینه سالانه هر خانوار روستایی مازندران را 100میلیون ریال عنوان كرد و گفت: 36تا 37 درصد آن را خرید اقلام خوراكی تشكیل می دهد.

فرزانه ساختار سنتی اقتصاد كشور را مغایر با فعالیت نظام بانكی اسلامی و دینی دانست و بیان داشت: در اقتصاد سنتی ،رانت خواری و فساد وجود دارد.

وی سامانه الكترونیكی در نظام بانكی را فرصتی برای اجرای نظام بانكداری اسلامی دانست و گفت: می توان با استفاده از تجهیزات الكترونیكی ،عدالت ، بانكداری اسلامی بدون ربا و جلوگیری از رانت خواری را اجرا كرد.

' مرتضی هاشم پور ' رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت مازندران ،كسبه و بازاریان را پشتوانه محكمی برای تحقق آرمان های انقلاب اسلامی به ویژه شعار حماسه اقتصادی دانست و گفت: در هدفمندی یارانه ها اصناف سرمایه خوبی با دولت داشتند.

وی بر مصرف كالاهای تولید داخل تاكید كرد و بیان داشت: اصناف با اولویت قراردادن توزیع كالاهای ایرانی ،فرهنگ مصرف كالاهای داخلی را ترویج دهند.

هاشم پور تاكید كرد: با توجه به اینكه سهم زیادی از ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی را اصناف داند ، تحقق حماسه اقتصادی با مشاركت آنان محقق خواهد شد.

صادق علی موحد منش رئیس دانشگاه پیام نور مازندران ، اجرای ناقص بانكداری اسلامی در كشور را مهمترین دلیل بی رونقی اقتصاد دانست وگفت:بالا بودن نرخ سود بانكی و سرازیر نشدن منابع بانك ها در بخش های مهم تولیدی ،سبب شد تا رونق اقتصادی محقق نشود.

مواحد منش گفت: به نظر می رسد بانكداری اسلامی در سال های آتی در كشورهای غربی اجرای شود و نظام جمهوری اسلامی از این فرصتی كه شعار و محور دین اسلامی است ،عقب بماند.

وی گفت: ریشه مشكلات اقتصادی ایران ، نظام بانكداری بوی است.

' عسكری ' مدیر كل بانك مهر اقتصاد مازندران به فعالیت 800شعبه این بام در سراسر كشور اشاره كرد و گفت: شش هزار نفر از بسیجیان دست اندر كاران و كاركنان این بانك هستد.

وی بابیان اینكه شش درصد نقدینگی و سهم بازار كشور را بانك مهر اقتصاد دارد ، ادامه داد: كاركنان و كارشناسان این بانك ،سربازان اقتصادی كشور هستند.

به گفته عسكری بانك مهر اقتصاد در خدمت اصناف و بازاریان است تا كالاها با نرخ های شفاف و كیفیت بالا به ست مصرف كنندگان برسد.ك/2

2585/402