مقام شهادت اوج بندگی و سیر و سلوك در عالم معنی است و ما خاكیان محجوب چه می دانیم كه این ارتزاق عند رب الشهدا چه است؟ امام خمینی(ره)
هرازگاهی چند از آنانی بنویسیم كه عشق را در مسیر رسیدن به معبود یافتند و این راه را به سبكی بال پرندگان طی كردند. آنان كه روشنی اندیشه پاك شان در دل تاریكی های زمان، مسیر هدایت و سخن شان پاسخ همه سوالات بی جواب است. دفتر پژوهش و بررسی های خبری به منظور پاسداشت مقام شهید با ارائه سلسله گزارشهای یادنامه سخن عشق همراه می شود با عاشقان حقیقی كه معرفت الهی را به حق درك كردند.
و امروز همراه با شهید سید محمدرضا دستواره
سید محمدرضا دستواره در 1338 هجری خورشیدی در خانواده ای مذهبی و دوستدار دین دیده به جهان گشود، وی علاقه بسیاری به دین اسلام داشت و به همین دلیل از همان اوایل كودكی به یادگیری قرآن مشغول شد.
با آغاز مبارزه های مردمی علیه رژیم پهلوی، شهید دستواره نیز همراه با مردم در تظاهرات حضوری فعال داشت و چندین بار توسط عوامل حكومت بازداشت شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به كمیته انقلاب اسلامی پیوست و در چهار ماه خدمت در این نهاد انقلابی به منظور تثبیت حاكمیت انقلاب اسلامی فعالیت های باارزشی را انجام داد.
این شهید آزاده در دوران جنگ تحمیلی دلاورمردانه به دفاع از مام وطن پرداخت و با عضویت در سپاه پاسداران برای حضوری فعال تر رسما به جمع رزمندگان اسلام پیوست.
پس از آزادسازی مریوان وی همراه دیگر رزمنده ها راهی این شهر شد و به بازسازی آن پرداخت، وی توانست در كنار دیگر یاران انقلاب ماموریت خود را به خوبی انجام دهد، همچنین در روزهای عملیات نیز هم مانند سایر برادران با ضدانقلاب و نیروهای بعثی جنگید تا ذره ای از خاك وطن به تاراج نرود، این پاسدار والامقام مدتی نیز فرماندهی پاسگاه شهدا، در محور مریوان را برعهده داشت.
شهید دستواره به همراه سرداران لشكر محمدرسول الله(ص) برای یاری رساندن به مردم مسلمان و ستمدیده لبنان و شركت در نبردهای رمضان و مسلم بن عقیل به فرماندهی تیپ سوم ابوذر منصوب شد و تا زمان عملیات خیبر در همین مسوولیت به خدمت صادقانه مشغول بود.
این بزرگمرد دفاع مقدس در عملیات خیبر پس از شهادت فرمانده دلاور لشكر محمدرسول الله(ص)، شهید حاج همت به عنوان قائم مقام لشكر 27 حضرت رسول(ص) منصوب شد. سپس به عنوان سرپرست لشكر علیه نیروهای بعثی جنگید.
مناطق اشغالی كردستان و صحنه های مختلف جبهه های جنوب كشور بویژه عملیات والفجر8 و جاده ام القصر (در فاو) شاهد دلاوریهای این مرد صحنه های نبرد است.شهید دستواره در اغلب عملیات ها حضوری فعال داشت و با ذكاوت و هوش بالای خویش به هدایت عملیات ها می پرداخت.
سرانجام این شهید راه آزادی در عملیات كربلای یك در منطقه مهران در 13 تیر 1365 هجری خورشیدی به آرزوی دیرینه خود دست یافت و به شهادت رسید.
شهید دستواره در بخشی از وصیتنامه خویش نوشته است:' ...من نتوانستم آنطوری كه می خواستم به اسلام خدمت كنم، شما از امام پیروی كنید و به نظام مقدس جمهوری اسلامی خدمت نمایید...
...حرف چندانی ندارم فقط پیروی از امام امت كه پیروی از ائمه و پیامبر و خداست را؛ سرلوحه همه امور قرار دهید ومحكم و مستحكم بر پشت سر او لحظه ای دست از این مبارزه و استقامت بر ندارید .من كه در عمر خود نتوانستم بهره ای از این اقیانوس بیكران الهی یعنی جهاد فی سبیل الله ببرم ولی همواره سعی داشتم باچاكری مجاهدان مخلص خود را خاك پای آنها سازم...'
اطلاع**2002**1717
گروه اسناد و اطلاع رساني- آنان كه همچون شهيد دستواره، پيروي از خدا و ائمه را سرلوحه همه امور خويش قرار دادند و تا پاي جان در راه حق به مبارزه و استقامت پرداختند، از اقيانوس بيكران الهي بهره مند و در سايه لطف پروردگار از چشمه رحمت او سيراب شدند.