به گزارش ايرنا، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان روز دوشنبه در اين آيين گفت: بيمارستان مهرگان با تلاش ها و اقدامات انجام داده به عنوان بيمارستان شايسته دريافت لوح دوستدار كودك شناخته شد.
دكتر علي اصغر وحيدي اضافه كرد: از سال 1991 با تعيين ضوابطي، طرح توسعه تعذيه با شير مادر در بيمارستان ها اجرا شد.
وي اظهار كرد: بيمارستان هايي كه اين ضوابط را رعايت كنند در فهرست بيمارستان هاي دوستدار كودك قرار مي گيرند كه اكنون 20 هزار بيمارستان در جهان در شمار بيمارستان هاي دوستدار كودك هستند.
وحيدي ادامه داد: تعداد 520 بيمارستان در كشور و هشت بيمارستان در استان كرمان نيز در فهرست بيمارستان هاي دوستدار كودك قرار گرفته اند.
وي در مورد تغذيه با شير مادر به عنوان ماده اي كه سلامت اجتماع را تضمين مي كند بيان كرد: ارايه آموزش هاي لازم به مادران و انجام اقدامات حمايتي پس از ترخيص از بيمارستان بسيار ضروري و با اهميت است.
رييس بيمارستان مهرگان و فوق تخصص جراحي و ترميم فك و صورت نيز در اين آيين گفت: 103 پزشك در بيمارستان مهرگان فعاليت مي كنند كه تمامي آنها از استادان بنام هستند.
دكتر كرامت يوسفي اظهار كرد: اين بيمارستان به صورت تعاوني اقدام بكار كرد و در حال حاضر 46 نفر در اين بيمارستان سهامدار هستند.
وي خاطرنشان كرد: اين موفقيت حاصل تلاش گروه درماني و پرسنل پرستاري بيمارستان است كه توانستيم با تداوم كارهاي علمي از عهده وظيفه اي كه برعهده داشته ايم به خوبي برآييم.
يوسفي تصريح كرد: تمامي افرادي كه در اين شغل فعاليت مي كنند خدمتگزاران مردم بوده كه با براساس معيار هاي علمي و توان پزشكي مشغول خدمت رساني به مردم هستند.
وي در مورد اقدامات اين بيمارستان كه در دريافت لوح دوستدار كودك موثر بوده است گفت: تدوين دستورالعمل به منظور ترويج تغذيه با شير مادر كه تمامي پرسنل موظف به حفظ و عمل به آن هستند، برگزاري كارگاه هاي آموزشي تغذيه با شير مادر، كارگاه هاي آموزشي احياي نوزاد به صورت تئوري و عملي، برگزاري كلاس هاي آموزشي مراقبت هم آغوشي، ارايه سي دي نرم افزارهاي آموزشي شير مادر، آموزش چهره به چهره تغذيه با شير مادر، شيردهي در بدو تولد و هم اتاقي مادر و نوزاد از جمله اقدامات بيمارستان مهرگان در راستاي ترويج تغذيه با شير مادر است.
به گفته رييس بيمارستان مهرگان، وجود پرسنل مجرب در بخش اطفال و نوزادان، امكان دوشيدن شير با شير دوش برقي و ذخيره و نگهداري آن، تغذيه نوزاد با شير دوشيده شده، منع استفاده از شيشه و گول زنك (گولو) و وجود امكانات رفاهي از ديگر اقدامات انجام شده در اين بيمارستان است.
وي اضافه كرد: بيمارستان مهرگان با ارايه بسته آموزشي مادر و نوزاد، پيگيري و تداوم آموزش پس از ترخيص از بيمارستان با ثبت مشخصات مادران براي ارايه مشاوره تلفني و حضوري به آنان گام هاي موثري در ترويج تغذيه با شير مادر برداشته است.
يوسفي با اشاره به آمار بالاي سزارين در ايران افزود: برگزاري سمينار يك روزه ترويج زايمان طبيعي، برگزاري كلاس به منظور آمادگي براي زايمان طبيعي، برگزاري كلاس هاي آموزشي روش هاي زايمان بدون درد، برگزاري ماهيانه كميته ايمني مادر و نوزاد از جمله اقداماتي است كه در اين بيمارستان براي ترويج زايمان طبيعي و كاهش سزارين انجام مي شود.ك/2
7438/8154/2624
كرمان - بيمارستان مهرگان با رعايت ضوابط و انجام اقدامات لازم در راستاي ترويج تغذيه با شير مادر، از سوي دانشگاه علوم پزشكي كرمان لوح دوستدار كودك را دريافت كرد.