به گزارش ایرنا ؛ براساس نتیجه بررسی بانك جهانی كه چهارشنبه در رسانه ها منتشر شد راه های ارتباطی به این نیروگاه وضعیت خوبی دارد اما نیاز است بعضی كاستی های راه ها اصلاح شود.
همچنین در گزارش نوشته شده است اگه چه كمبودها و نواقصی در ساختمان راغون وجود دارد و لازم است اصلاح شوند اما این نواقص بر ایمنی نیروگاه تاثیری ندارند.
در گزارش اضافه شده است كه نتیجه نهایی با نظر همه كشورهای منطقه بررسی و اعلام خواهد شد.
بررسی های فنی - اقتصادی طرح راغون با وجود پافشاریهای ازبكستان توسط بانك جهانی همچنان ادامه دارد. بانك جهانی یكی از سرمایه گذاران این طرح است.
در یك دهه گذشته ازبكستان تلاش كرده تا با بهرهگیری از ابزارهای گوناگون اقتصادی، سیاسی، نظامی و دیپلماتیك مانع از ساخت و تكمیل سد و نیروگاه راغون در تاجیكستان شود.
در این بین حتی فشارها و مذاكرات تاشكند با قدرتهای منطقهای و بینالمللی تا حدی بود كه ازبكستان توانسته است برخی از شركت های خارجی از جمله چین و روسیه را از ادامه همكاری با تاجیكستان برای ساخت راغون منصرف كند.
قطع خطوط انرژی و راههای ارتباطی از دیگر فشارهای ازبكستان به تلاشهای هیدروپلتیكی تاجیكستان در تكمیل راغون بوده است.
ازبكستان همچنان از احداث نیروگاه راغون در تاجیكستان به عنوان فاجعهای برای تمامی منطقه آسیای مركزی یاد میكند.
برای تكمیل نیروگاه راغون كه حدود سه میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد ، شش توربین با ارتفاع سد 335 متری با ظرفیت تولید سالانه 131میلیارد كیلووات ساعت برق در نظر گرفته شده است.
نیروگاه راغون، یكی از بزرگترین نیروگاهها در آسیای مركزی است. این نیروگاه قدرت تامین نیروی برق و آب تمام آسیای میانه را دارا است اما به دلایل مانع تراشی های ازبكستان و مشكلات اقتصادی ناتمام مانده است.
آساق**1663**1392
دوشنبه - نتایج اولیه بررسی های بانك جهانی در مورد ارزش گذاری تاسیسات ساختمانی سد نیروگاه راغون به منظور ادامه ساخت آن ، حاكی از مناسب بودن عملیات ساختمانی این نیروگاه دارد.