«علی اكبر بختیاری» روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزود: ثبت بناهای تاریخی در فهرست آثار ملی، مشخصه های متعددی دارد و یكی از تكالیف قانونی میراث فرهنگی ثبت ابنیه های تاریخی در فهرست آثار ملی است.
این مقام مسئول در دیوان عدالت اداری اضافه كرد: قانونگذار در این راستا، تكالیفی را برعهده میراث فرهنگی قرار داده كه سازمان میراث فرهنگی وظیفه دارد به این تكالیف قانونی پایبند باشد و اجرا كند.
بختیاری با بیان اینكه نباید ثبت آثار ملی با حقوق مالكیت افراد منافات داشته باشد، گفت: وقتی ملكی در فهرست آثار ملی ثبت می شود، نباید انتفاع مالك از ملك را محدود كند و مالك باید بتواند از ملك خود انتفاع لازم را ببرد.
مدیركل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری اضافه كرد: گاهی اوقات میراث فرهنگی در اجرای بخشی از وظایف خود مانند مرمت بناهای تاریخی و نگهداری از آنها اهتمام لازم را ندارد و همین مساله موجب می شود بنا از حیز انتفاع ساقط شود.
وی گفت: متاسفانه میراث فرهنگی به این موارد توجهی ندارد و این عمل با حق مالك تزاحم پیدا می كند و اینجاست كه گاها دیوان حكم به خروج برخی بناها از فهرست آثار ملی می دهد.
بختیاری تاكید كرد: میراث فرهنگی باید در مرمت، نگهداری بناهای تاریخی و سایر بخش هایی كه قانون تعیین كرده، ورود كند و اجازه ندهد این بناها از حیز انتفاع ساقط شود.
مدیركل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری اضافه كرد: هرچند بناهای تاریخی در فهرست آثار ملی ثبت شده اند اما مالك می تواند از آن منتفع شود و حق مالكیت مالك محفوظ است و فقط در بحث تخریب بناها نمی تواند ورود كند اما حق استفاده از آن را دارد.
بختیاری گفت: خوشبختانه اینگونه به نظر می آید كه مدیران و مسئولان جدید سازمان میراث فرهنگی در دولت یازدهم برخلاف دولت قبلی اهتمام لازم را در مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی دارند.
اجتمام(4)9140**1558
تشریح علت خروج برخی بناهای تاریخی از فهرست آثار ملی توسط دیوان عدالت
۲۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۲:۱۵
کد خبر:
80866767
تهران – مدیركل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری علت خروج برخی بناهای تاریخی از فهرست آثار ملی توسط این دیوان را كوتاهی میراث فرهنگی در انجام وظایف قانونی خود و تزاحم این اقدامات با حقوق مالكان بناها عنوان كرد.