۵ آبان ۱۳۹۲، ۸:۵۹
کد خبر: 80876051
T T
۰ نفر
مصرف ميوه و سبزي در پيشگيري از بيماري موثر است

بندرعباس- كارشناس مسوول تغذيه گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتي هرمزگان گفت: مصرف روزانه ميوه و سبزي به دليل سرشار بودن از انواع ويتامين و ساير مواد مغذي نقش به سزايي در پيشگيري از بيماري ها دارد.

به گزارش ايرنا، 'لادن صديق' يكشنبه در يك كارگاه آموزشي با بيان اينكه خانواده ها بايد برنامه ريزي صحيحي براي عادت دادن فرزندان به مصرف ميوه و سبزي داشته باشند، افزود:ميوه ها و سبزي ها به علت داشتن ويتامين ها ، مواد معدني ، آنتي اكسيدانها و فيبرها نقش مهمي در پيشگيري از بيماري هاي قلبي – عروقي ، سكته مغزي ، پوكي استخوان ، ديابت و چاقي دارند.

وي با اشاره به وجود فيبر در ميوه وسبزي ها و نقش مهم اين ماده در بدن، تصريح كرد: فيبرها با افزايش حركات روده ازيبوست جلوگيري نموده وهمچنين ازبيماريهايي مثل هموروئيد (بواسير) پيشگيري مي كنند.

صديق گفت: مصرف فيبرهاي خوراكي محلول در آب با تشكيل يك ماده ژل مانند باعث كاهش سطح كلسترول خون شده و در نتيجه از بيماريهاي قلبي و عروقي و مغزي جلوگيري مي كنند.

وي جو دوسر، نخودفرنگي، حبوبات، سيب، مركبات، هويج و گياه اسفرزه (پسيليوم) را از جمله مواد غذايي عنوان كرد كه حاوي فيبر محلول هستند كه مصرف آن به كاهش كلسترول بد خون كمك مي كند.

اين كارشناس تغذيه فيبر را ماده مهمي براي كنترل وزن دانست و ابراز داشت : رژيم هاي غذايي حاوي فيبر معمولا با چربي و قند كمتري همراه بوده و انرژي كمتري دارند.

وي تصريح كرد:همچنين غذاهاي حاوي فيبر با سرعت بيشتري از دستگاه گوارش عبور مي كنند و در نتيجه فرصت جذب موادغذايي پرانرژي كمتر شده و دفع اين غذاهاي چاق كننده بيشتر مي شود .

صديق با توصيه مصرف فيبر به كساني كه رژيم غذايي در برنامه زندگي خود دارند، گفت: غذاهاي حاوي فيبر حجيم ترند و سبب پرشدن معده و احساس سيري زودرس مي شوند پس در مقايسه با ساير غذاها، غذاهاي پرفيبر سبب مي شوند كه كالري كمتري به بدن برسد و كمتر باعث چاقي مي شوند.ك/3

7198/668