به گزارش ايرنا با توجه به آغاز خروج نيروهاي ائتلاف بين المللي از افغانستان از سال 2014 كشورهاي عضو سازمان پيمان امنيت جمعي به منظور مقابله با عمليات احتمالي تروريستي و حوادث مرزي از ماه دسامبر كار كمك به مرزبانان تاجيكستان در سرحدات تاجيكستان و افغانستان را آغاز خواهند كرد .
در بيانيه دفتر مطبوعاتي سازمان پيمان امنيت جمعي كه دو روز پيش در برخي رسانه هاي محلي منتشر شد آمده است كه كشورهاي عضو اين سازمان تهديد امنيت خود را پس از خروج نيروهاي بينالمللي از افغانستان جدي مي گيرند و بر همين اساس به تقويت و تحكيم مرزهاي جنوبي اين سازمان اقدام خواهند كرد.
در عين حال سخنگوي كميته امنيت ملي تاجيكستان ميگويد كمك اين سازمان اعزام نيرو نيست بلكه در حد آموزشهاي نظامي ،ارسال تجهيزات و مهمات جنگي براي مرزبانان تاجيك در مرز با افغانستان است.
در همين حال مسئولان نهادهاي مرزباني سه كشور روسيه ، افغانستان و تاجيكستان در گذرگاه بندر شيرخان پروتكل همكاري همكاري تحكيم مرز را به امضا رساندند.
اين سند را 'ولاديمير كليشاف' رئيس خدمات مرزباني روسيه ، 'گل نبي احمدزهي' رئيس پليس مرزي افغانستان و 'شيرعلي ميرزا' رئيس واحد مرزباني كميته امنيت ملي تاجيكستان ديروز چهارشنبه امضا كردند.
سفير روسيه در تاجيكستان نيز با بيان اينكه مرز تاجيكستان و افغانستان مرز مشترك ما در دايره سازمان پيمان امنيت جمعي است ،گفت: كشورش در صدد تهيه برنامه كمك به تقويت مرز تاجيكستان و افغانستان است.
تا سال 2005 ميلادي كار حفاظت از مرز تاجيكستان با افغانستان به عهده سربازان روس بود بعد از آن سال تاجيكان كار مرزباني كشور خود را به عهده گرفتند.
هم اكنون بيش از 16 هزار نيروي نظامي تاجيكستان در 11 پاسگاه مرزي كار حفاظت از حدود يكهزار و 500 كيليومتر مرز اين كشور با افغانستان را به عهده دارند.
سازمان پيمان امنيت جمعي در نشست مهرماه سال جاري در نشست خود در شهر ساچي روسيه تقبل كرده بود كه هزينه سه ماه خدمات نظامي و فني مرزهاي جمهوري تاجيكستان را پرداخت كند.
ˈنيكلاي برديوژاˈ دبيركل سازمان پيمان امنيت دستجمعي به خبرنگاران گفت: براي تامين اين هزينه ها يك هيات متخصص از كشورهاي عضو سازمان پيمان امنيت جمعي در سفر به تاجيكستان هزينه هاي لازم را براي خدمات مرزباني تاجيكستان مشخص خواهند كرد.
وي گفت: اين سازمان حمايت لازم را از تاجيكستان براي دفاع از مرزهايش در مقابل حملات تروريستي پس از خروج نيروهاي ائتلاف از قلمرو افغانستان در سال 1393 به عمل خواهد آورد.
از زمان فروپاشي شوروي، دولت روسيه تلاش كرده تا با ايجاد ساختارهايي ، همچنان بازيگر اصلي در اين منطقه باشد. از جمله اين نهادها، سازمان نظامي پيمان امنيت جمعي (CSTO) است. سازمان پيمان امنيت جمعي با هدف تامين امنيت كشورهاي منطقه در سال 1992 ميلاي تشكيل شد. روسيه ، ارمنستان ، بلاروس ، قزاقستان ، قرقيزستان و تاجيكستان اعضاي اين سازمان هستند.
ازبكستان پارسال ازعضويت اين پيمان خارج شد.
آساق**1663**1446
دوشنبه - سازمان پيمان امنيت جمعي در نظر دارد برنامه خود براي تقويت و تجهيز مرزهاي تاجيكستان با افغانستان را از ماه دسامبر سال ميلادي جاري (آذر) آغاز كند.