۹ تیر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8088812
T T
۰ نفر
بانوان ایرانی خواستار تداوم ارتباطات فرهنگی ایران و ترکمنستان شدند ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/04/09 ..
عشق آباد ـ بانوان ایرانی شرکت کننده در نمایشگاه مشترک فعالیت زنان کشورمان و ترکمنستان خواستار تداوم ارتباطات فرهنگی و هنری بین دو کشور همسایه شدند.
بانوان ایرانی شرکت کننده در این نمایشگاه روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفتند که دختران و زنان ترکمن در طول مدت برگزاری نمایشگاه خواستار تداوم مدت زمان برگزاری آن بودند که این نشان دهنده علاقه آن ها به فرهنگ و هنر ایران است.
نسرین ملازم هنرمند رشته سفال و سرامیک گفت که دختران و زنان مراجعه کننده ترکمنستانی به این نمایشگاه بیشتر خواستار تشریح نحوه زندگی و فعالیت زنان و دختران در جمهوری اسلامی ایران بودند.
او افزود: زنان و دختران ترکمن بسیار علاقه مند بودند تا با زنان و دختران ایرانی در رشته های هنری ارتباط نزدیک هنری داشته باشند.
ملازم گفت: حتی زنان و دختران خارجی مقیم ترکمنستان نیز بسیار شیفته هنر ایرانی شده بودند و در این زمینه سووالات مکرری از هنرمندان زن کشورمان داشتند.
این هنرمند زن ایرانی افزود: برای زنان و دختران ترکمن، روس و دیگر اقلیت های قومی این کشور کار کردن هنرمندان زن با پوشش اسلامی و چادر در محیط کار بسیار تعجب آور بود.
جملیه رضایی سرپرست گروه هنری بانوان ایرانی شرکت کننده در این نمایشگاه گفت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی به تعامل فرهنگی بین دو کشور کمک شایانی می کند.
او افزود: با توجه به اشتراکات فرهنگی بین دو کشور نیاز به برگزاری چنین نمایشگاه ها در طول سال زیاد احساس می شود.
سرپرست گروه هنری بانوان ایرانی گفت که استقبال از این نمایشگاه با توجه به تعطیلی دانشگاه ها و مدارس ترکمنستان بسیار خوب بود.
منبت کار اصفهانی نیز گفت: مسوولان برگزاری این نمایشگاه بایستی نحوه فعالیت استادکاران هنرمند زن ایرانی را قبلا در قالب لوحهای فشرده به زبان های ترکمنی و روسی تهیه و به هنگام برگزاری نمایشگاه در اختیار مراجعه کننده ها قرار می دادند.
;160# پریسا رضایی افزود: به نظر می رسد این شیوه کار در جذب مخاطبین بیشتر در چنین نمایشگاه هایی کمک خواهد کرد تا آن ها از نزدیک با رشته های هنری کشورمان آشنا شوند.
یک هنرمند بانوی مشهدی نیز برای هرچه بهتر برگزارشدن چنین نمایشگاه هایی پیشنهاد تهیه شناسنامه هنرمندان و خلاصه ای از فعالیت ها آن ها به زبان های روسی و ترکمنی و توزیع آن به هنگام برگزاری نمایشگاه ارایه داد.
فهیمه کاظمی یزدی افزود: استقبال از غرفه نگارگری در این نمایشگاه بسیار زیاد بود و دانشجویان و دانش آموزان دختر مراجعه کننده به این نمایشگا مدام از نحوه فعالیت ها زنان ایران در این رشته سووال می کردند.
بانوی هنرمند قلم زنی از اصفهان نیز این رشته هنری را برای ترکمن ها جدید توصیف و تاکید کرد: مراجعه کنندگان بدقت نحوه کار هنر قلم زنی را مشاهده می کردند.
سیمین ونهری نیز خواستار افزایش دوره برگزاری چنین نمایشگاه ها به منظور آشنایی هرچه بیشتر بانوان دو کشور از فعالیت های یکدیگر شد.
وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان نیز گفت: استقبال از نمایشگاه فعالیت مشترک زنان دو کشور بسیار خوب بود.
خلیل الله بابالو افزود: به هنگام گشایش این نمایشگاه سفرای کشورهای پاکستان، افغانستان، چین، کره جنوبی، قرقیزستان، آذربایجان، تاجیکستان، هند و کارداران ارمنستان و اوکراین حضور داشتند.
وی گفت: درحالیکه مشاوران و مسوولان فرهنگی چندین سفارت خانه دیگر نیز در هنگام گشایش این نمایشگاه حضور پیدا کرده بودند.
بابالو افزود: برخی بانوان هنرمند ایرانی از سوی مسوولان ترکمنستانی برای تبادل اطلاعات دعوت شدند که از جمله آن دعوت از خانم خانجانی از سوی وزیر فرش و همچنین مسوولان موزه فرش این کشور بود.
این مقام مسوول رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران گفت: مسوولان ترکمنستانی اظهار علاقه کردند تا برای بررسی بیشتر درباره فرش ترکمن گروه های هنری از این کشور به کشورمان سفر کنند.
رسانه های گروهی ترکمنستان نیز خبر برگزاری نمایشگاه فعالیت مشترک زنان ایران و این کشور آسیای مرکزی را بطور گسترده پوشش خبری دادند.
نمایشگاه فعالیت مشترک زنان ایران و ترکمنستان از روز سه شنبه هفته گذشته به مدت پنج روز در سالن نمایشگاهی آکادمی هنر این کشور در عشق آباد برگزار شد.
در این نمایشگاه گروهی از زنان ایران خلاقیت های هنری خود را در زمینه های سفال و سرامیک ، نقاشی، هنر دستی، انواع البسه، مینیاتور، قلم زنی، تصاویر، پوسترهای و انواع فرش در معرض دید عموم قرار داده اند.
آساق 1392**330** شماره 135 ساعت 16:12 تمام
۰ نفر