به گزارش ايرنا، شيفتگان و ارادتمندان سرور و سالار شهيدان امام حسين (ع) بويژه جوانان و نوجوانان در زرند با برپا كردن خيمه هاي عزاداري و نصب پلاكارد سردرب ادارات، مغازهها و اماكن مذهبي شهرستان زرند حال و هواي عاشورايي را به تصوير كشيده اند.
شهرستان زرند غرق در ماتم و عزاي سيدالشهدا (ع) است و بيرق هاي سياه براي برگزاري عزاداري و سوگواري امام حسين (ع) و 72 تن از ياران با وفايش در جاي جاي اين شهرستان برافراشته شده است.
مردم عزادار اين شهرستان با برگزاري آيين هاي مختلف عزاداري و سخنراني در اكثر اماكن مذهبي از جمله حسينيه عاشقان ثارالله، سقاخانه ابوالفضل (ع) تكيه حجت، مسجد قائم و قدمگاه علي بنابيطالب (ع)، مسجد امام رضا (ع)، حسينيه قلعه، امامزاده هاي عبدالله مطهرآباد، حمزه زرندوئيه، بهاالدين خالق آباد، ارادت خالصانه خود را نسبت به امام حسين (ع) و 72 تن از ياران با وفايش به نمايش مي گذارند.
در مكان هاي مذهبي و گوشه و كنار مناطق متعدد اشخاص مختلف اقدام به برپايي مجالس روضه خواني و زيارت عاشورا مي كنند و در مبادي ورودي هر محله يا جلوي مغازهها، توسط جوانان چاي صلواتي، ظرف هاي شربت و آب توسط ارادتمندان به اباعبدالله (ع) قرار داده مي شود تا به ياد لب هاي تشنه يگانه مظلوم عالم از عابران پذيرايي شود.
تهيه حليم و شله زرد، تهيه چاي و شير كاكائو و همچنين پخت 'عاشوري' و نان محلي صلواتي توسط خواهران بسيجي در دهه اول ماه محرم انجام مي شود.
همزمان با پنجمين روز از ماه محرم مراسم علم بندان از جمله محله سادات ريحان با شكوه خاصي برگزار مي شود و سادات علم هايي كه از چوب و پارچه ساخته شده است را به همراه كاروان عزاداري از محله ريحان به اماكن مذهبي شهر زرند ميبرند و در طول مسير، ذبح گوسفند، شتر و گاو صورت مي گيرد.
در شهرستان زرند مرسوم است كه از اول تا دهم ماه محرم غذاهايي مانند 'بلغور، شله زرد و حليم' به نام 'عاشوري' به ياد درگذشتگان هر خانواده يا طايفه پخته و در بين مردم و همسايه ها توزيع ميشود.
برخي از خيران نيز با قرباني كردن گاو و گوسفند و تهيه غذاي نذري، هيات هاي عزاداري را به صرف آبگوشت نذري براي وعده شام يا نهار دعوت مي كنند.
به طور معمول اين آبگوشت ها بوي بسيار مطبوعي دارد و با نان محلي ويژه اين روزها توزيع مي شود.
عزاداران حسيني در قالب دسته هاي سينه زني و زنجير زني در خيابان هاي شهر ارادت خود را به اباعبدالله (ع) نشان مي دهند و با ذكر مصيبت و نوحه سرايي عزاداري خود را به اوج مي رسانند.
ظهر روز عاشورا نيز مردم عزادار زرند پس از عزاداري و قرائت زيارت عاشورا، نماز ظهر عاشورا را با شكوه اقامه ميكنند.
عصر عاشورا نيز هر سال مراسم عزاداري باشكوهي با حضور انبوه عزاداران در امامزاده عبدالله مطهرآباد زرند برگزار مي شود.
تاسوعا و عاشوراي حسيني با وجود نزديكي مساجد، حسينه ها و تكايا در محله هاي مختلف نيز همه جا مملو از جمعيت عاشق و دلباخته اي ميشود كه با عشق به مكتب حسيني در عزاداري هاي خود ارادت خالصانه به اهل بيت (ع) را نشان مي دهند.
در برخي از روستاها و بخش هاي شهرستان زرند از جمله محمدآباد، داهوئيه، احمدآباد و سقاخانه ابوالفضل و شهرك بهشتي در روز عاشورا اقدام به شبيه گرداني مي كنند.
بعد از ظهر عاشورا در امامزاده عبدالله مطهرآباد به صورت نمادين كاروان اسرا و اطفال در ميان حزن و اندوه از ميان مردم ميكنند و قبل از غروب آفتاب خيمه ها را نيز آتش مي زنند.
بعد از غروب آفتاب و زماني كه تاريكي همه جا را فرا مي گيرد، مراسم شام غريبان توسط عده اي از مردم با حمل فانوس ها و شمع برگزار مي شود و در پي آن هيات هاي سينه زني و عزاداري نوحه هايي اجرا مي كنند.ك/4
7434/2624
زرند- همزمان با ايام فرا رسيدن ماه محرم و در آستانه تاسوعا و عاشوراي حسيني شهرستان زرند يكپارچه حال و هواي عاشورايي به خود گرفته است و مردم آداب و رسوم ويژه اي در اين ايام حزن انگيز دارند.