به گزارش ايرنا، 'سوتوپو نوگروهو' سخنگوي اداره مديريت بلاياي طبيعي اندونزي روز يكشنبه گفت كه تاكنون بيش از 12 هزار و 300 نفر از ساكنان روستايي مناطق اطراف اين آتشفشان منازل خود را ترك كرده و آواره شده اند.
كوه 'سينابونگ' كه دو هزار و 460 متر ارتفاع دارد، در استان سوماتراي شمالي اندونزي قرار دارد و آتشفشان آن پس از 400 سال خاموشي سال 2010 ميلادي براي نخستين بار فوران كرد. هم اكنون حدود 130 آتشفشان در اندونزي فعال است.
اندونزي هم اكنون خود را براي فوران هاي بيشتر دو آتشفشاني كه در هفته گذشته در اين كشور فعال شده اند، آماده مي كند.
گزارش هاي رسيده حكايت از آن دارد كه گدازه هاي آتشفشان كوه 'سينابونگ' در غرب جزيره سوماترا هم اكنون تا ارتفاع 10 هزار متري پرتاب مي شود . در جزيره جاوه نيز كوه آتشفشاني 'مراپي' با فاصله چند ساعت از آتشفشان سينابونگ در هفته گذشته فعال شده بود.
رسانه هاي اندونزي به نقل از مقامات محلي اين دو منطقه احتمال دادند آتشفشان 'سينابونگ' بيش از اين فعال شده و به همين دليل به مردم هشدار داده شده است.
دولت اندونزي براي كاهش آسيب ها به نيروي هوايي براي ممانعت از هرگونه پرواز در اين مسير به دليل وجود برخي ابرهاي سياه هشدار داده است. خاكسترهاي آتشفشاني مي تواند به موتور هواپيماها به شدت آسيب برساند.
اندونزي در حلقه آتشفشان هاي اقيانوس آرام قرار دارد و عبور خطوط گسلي از آمريكا به طرف ژاپن و جنوب شرقي آسيا، اين كشور را مستعد براي زمين لرزه ها با شدت بالا و فعاليت هاي آتشفشاني كرده است.
آساق**د.م**1611
هشدار مقامات اندونزي درباره پيامدهاي ادامه فعاليت آتشفشان 'سينابونگ'
۳ آذر ۱۳۹۲، ۱۳:۴۲
کد خبر:
80919053
كوالالامپور - ايرنا- مقامات مديريت بلاياي طبيعي اندونزي روز يكشنبه پس از افزايش فعاليت هاي آتشفشان 'سينابونگ'، در باره خطرات ناشي از ادامه فعاليت آن هشداد دادند.