۱۴ آذر ۱۳۹۲، ۱۷:۳۸
کد خبر: 80937543
T T
۰ نفر
هرس برگ هاي پاييني درخت خرما سبب كاهش جمعيت آفت زنجرك مي شود

تهران - ايرنا - عضو هيات علمي موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور گفت: تحقيقات نشان مي دهد هرس برگ هاي پاييني درخت خرما سبب كاهش جمعيت آفت زنجرك خرما براي سال بعد محصول دهي مي شود.

«رويا ارباب تفتي» مجري مسوول پروژه بررسي تكميلي زيست شناسي زنجرك خرما روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: زنجرك خرما آفتي است كه اگر كنترل نشود گاهي تا 90 درصد به محصول خرما خسارت وارد مي كند.

وي افزود: زنجرك حشره اي است داراي خرطوم كه آن را وارد گياه مي كند و از شيره ميوه و درخت خرما مي خورد كه اين كار سبب از بين رفتن ميوه و درخت مي شود.

تفتي ادامه داد: زنجرك خرما يكي از آفت هاي مهم خرماست كه در بم بسيار مساله ساز است.

وي گفت: اين آفت بر روي برگ هاي گياه قرار مي گيرد و هم از برگ و هم ميوه تغذيه مي كند و موجب ضعيف شدن گياه مي شود هم اينكه ماده اي به نام ' عسلك ' از خود ترشح مي كند كه روي ميوه و گياه قرار مي گيرد و تاثير بدي بر ظاهر ميوه مي گذارد به عبارتي ميوه را از بازار پسندي مي اندازد.

عضو هيات علمي موسسه تحقيقات گياه پزشكي افزود: هم اينكه عسلك ترشح شده مانع انجام عمليات فتوسنتز در گياه مي شود كه اين وضعيت شرايط را براي رشد برخي آفات فراهم مي كند از اين رو به مرور زمان روي بدنه درخت پودري سياه رنگ مي نشيند كه اين مساله موجب از بين رفتن گياه مي شود.

وي گفت: براي مقابله با اين آفت در برخي مناطق سم پاسي به روش هوايي انجام مي شد اما در چند سال اخير به دليل برخي مشكلات از جمله مسائل اقتصادي اين كارمتوقف شده است و اكنون فقط در بم انجام مي شود، البته اين روش هم اثرات سوء خودش را دارد.

تفتي اظهار داشت: تمام مطالعات و تحقيقات درباره اين آفت مربوط به سال هاي دور است از اين رو پروژه اي با عنوان 'بررسي تكميلي زيست شناسي زنجرك خرما ' تعريف شد و در آن به بررسي زندگي اين آفت پرداختيم در واقع در سال هاي اخير متوجه شديم شايد تغييري در روند زندگي طبيعي اين آفت رخ داده باشد كه بتوان براي مقابله با اين آفت از آن استفاده كرد.

وي با بيان اينكه اين پروژه را در سه استان بوشهر ، خوزستان و كرمان انجام داديم گفت: گزارشي كه از مطالعات گذشته در مورد اين آفت اعلام شده بود نشان مي داد براي اينكه اين آفت در فصل زمستان در مقابل سرما مقاومت كند به صورت تخم زيست مي كند تا در فصل گرما دوباره به حشره تبديل شود.

وي ادامه داد: اما در تحقيقات جديد نشان داد كه اين گونه نيست و با توجه به شرايط محيط ، نحوه زندگي اين آفت نيز متفاوت است، به عنوان مثال اين آفت در استان بوشهر در فصل زمستان به صورت تخم نيست بلكه به شكل همان حشره زيست مي كند.

عضو هيات علمي موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور گفت: از اين رو اين تحقيق نشان داد كه هر منطقه با توجه به شرايط خاص خود، روش مديريت مقابله با اين آفت را مي طلبد.

علمي ( 4 ) **9014**1588
۰ نفر