به گزارش ایرنا، این مراسم را رایزنی فرهنگی كنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول با همكاری دانشگاه این شهر و با حضور شماری از دانشجویان و اساتید زبان فارسی برگزار كرد.
' محسن مرتضایی فر' سركنسول ایران در استانبول در این مراسم گفت: مولانا به تمامی بشریت تعلق دارد و اشعار او برگرفته از آیات قرآن كریم و احادیث اهل بیت ( ع) است.
سركنسول ایران در استانبول افزود: اشعار این شاعر بزرگ پارسی گوی را باید سرلوحه فعالیت های خود قرار داد تا به سرمنزل مقصود دست یافت.
وی به مشتركات تاریخی و دینی مردم ایران و تركیه اشاره كرد و توضیح داد: برگزاری سمینارهای مختلف در خصوص این شاعر بزرگ می تواند در گسترش روابط فرهنگی دو كشور تاثیر بسزایی داشته باشد.
به گزارش ایرنا،برخی از اساتید زبان فارسی ایرانی و تركیه ای در باره دیدگاه های مختلف مولانا شاعر ایرانی به ایراد سخن پرداختند.
جلال الدین محمد بلخی رومی 6 ربیع الاول سال 604 هجری قمری در شهر بلخ از توابع ایران آن دوران به دنیا آمد و در پنج سالگی به همراه خانواده اش بلخ را به قصد بغداد ترك كرد.
این شاعر بزرگ ایرانی در هشت سالگی از بغداد به سوی مكه و از آنجا به دمشق و در نهایت به منطقه ای در جنوب رود فرات در تركیه نقل مكان كرد.
وی در 19 سالگی با گوهر خاتون ازدواج كرد و دوباره به قونیه (محلی در تركیه امروزی) رفت.
مولانا در 37 سالگی و در تاریخ 26 جمادی آلاخر 642 هجری قمری با ˈشمس تبریز ˈملاقات كرد.
مولف كتاب دیوان ارزشمند مثنوی معنوی 5 جمادی آلاخر 672 هجری قمری در سن 68 سالگی در قونیه درگذشت.
و مقبره این شاعر بزرگ قرن ششم در قونیه محل زیارت عاشقان و شیفتگان این شاعر بزرگ خاورم**230 **1010
آنكارا- ایرنا- مراسم بزرگداشت 'مولانا ' شاعر پارسی گوی ایرانی سه شنبه شب با حضور علاقه مندان به شعر و هنر كشورمان در دانشگاه استانبول تركیه برگزار شد.