به گزارش ایرنا یك مطالعه كه در مجله Human Molecular Genetics منتشر شده ،شمار زیادی ژن را معرفی كرده است كه درافراد سیگاری تغییر كرده است اما این تاثیر در افراد غیر سیگاری دیده نمی شود.
محققان سوئدی می گویند: انسان ها ژن ها را در هنگام تولد از والدینشان به ارث می برند. در سال های بعدی زندگی مواد ژنتیكی بر اثر تغییرات اپی ژنتیك (تغییرات شیمیایی دی.ان.ای كه بر فعالیت ژن ها تاثیر می گذارد) تغییر می كند.
چنین تغییراتی بطور معمول با پیری ایجاد می شود اما می تواند ناشی از عوامل زیست محیطی و شیوه زندگی نیز باشد.
'آسا جانسون' محقق دانشگاه اوپسالا و مركز تحقیقات بالینی اوپسالا سوئد در بیانیه ای اعلام كرد: این بدان معنی است كه تغییرات اپی ژنتیك احتمالا توسط مواد موجود در تنباكو ایجاد نمی شود بلكه به واسطه صدها عاملی ایجاد می شود كه در هنگام سوختن توتون تولید می شوند.
پیش از این مطالعات نشان داده بودند كه سیگاری ها با خطر شدید ابتلا به دیابت و انواع زیادی سرطان روبرو هستند. همچنین سیستم ایمنی این افراد ضعیف تر از افراد غیر سیگاری است.
نتایج این مطالعه همچنین نشان داده است كه ژن هایی كه خطر ابتلا به سرطان و دیابت را افزایش می دهند تحت تاثیر سیگار كشیدن فعال می شوند.
جانسون گفت: بنابراین نتایج مطالعه ما نشان می دهد كه افزایش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با سیگار كشیدن ناشی از تغییرات اپی ژنتیك است كه بر اثر عوامل ناشی از سوختن توتون ایجاد می شود.
علمی(6)**2038**1599
تهران-ایرنا- یك مطالعه كه به تازگی انجام شده است نشان می دهد كه سیگار كشیدن چند ژن مرتبط با مشكلات سلامتی را مانند افزایش خطر ابتلا به سرطان و دیابت را در افراد سیگاری تغییر می دهد و آنها را فعال تر می سازد.