۳ آذر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8114845
T T
۰ نفر
رکود در بازار خرید و فروش و ساخت و ساز مسکن امارات ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/09/03 اقتصاد.خارجی.امارات.مسکن دبی - بحران مالی جهانی که اکثر کشورها به ویژه آمریکا و اروپا را در بر گرفته و نگرانی های شدیدی را ایجاد کرده است، تاثیر منفی بر ساخت و ساز و خرید و فروش مسکن به ویژه مسکن های دارای متراژ بالا در امارات متحده عربی گذاشته است.
دست اندرکاران بازار مسکن در امارات می گویند: بازار ساخت و ساز و اجاره مسکن با متراژ بالا در امیرنشین های امارات ظرف چند ماه گذشته با رکود شدیدی مواجه شده است.
به دنبال بروز بحران مالی و اقتصادی جهانی اکنون حرکتی چشمگیری در بازار مسکن امارات که زمانی یکی از پر جنب و جوش ترین بخش های اقتصادی این کشور بود، مشاهده نمی شود که این امر ناشی از نوعی بی اعتمادی در بین سرمایه گذاران است.
کارشناسان یکی از راه های شروع دوباره فعالیت در بازار مسکن امارات را تحرک و بازگشت سرمایه گذاران بزرگ می دانند که طی سالیان گذشته سودهای کلانی در بازار ساخت و ساز بدست آورده اند و اکنون به دلیل بحران جهانی دچار نوعی تعلل شده اند.
بحران ساخت و ساز در امارت های عجمان ؟ فجیره ؟ العین ؟ ام القیوین (در فارسی ام القوین )، شارجه و راس الخیمه نیز بروز کرده است.
در دبی به دلیل شرایط موجود و افزایش تورم، اکثر ساکنان امارات به اجاره آپارتمان های کوچک رو آورده اند که این امر افزایش سرسام آور قیمت و اجاره این گروه از آپارتمان ها را موجب شده است.
در ابوظبی پایتخت امارات وضع بدتر از این است بطوری که مبلغ اجاره آپارتمان های کوچک یک خوابه و دو خوابه در حال حاضر نسبت به سه سال قبل حدود 400 درصد افزایش نشان می دهد.
میانگین اجاره یک آپارتمان یک خوابه در داخل شهر ابوظبی بین 80 تا 120 هزار درهم (22 تا 33 هزار دلار) و برای آپارتمان دو خوابه بین 160 تا 220 هزار درهم (44 تا 60 هزار دلار) در سال است که این امر مشکلات بسیاری را برای خارجی های مقیم این کشور بوجود آورده است.
این نرخ ها برای خانه های ویلایی کوچک بین 300 تا 350 هزار درهم (82 تا 96 هزار دلار) و برای خانه های ویلایی بزرگ بین 400 تا 600 هزار درهم ( 110 تا 165 هزار دلار) در سال است .
اثر نامطلوب رکود اقتصادی در امارت فجیره بیشتر از دیگر امارت ها خود را نشان داده و موجب کاهش شدید تحرکات در بخش مسکن به میزان 70 درصد نسبت به ماه اکتبر گذشته شده است.
در امارت ام القیوین که یکی از شهرهای کوچک امارات است به دلیل ارائه تسهیلات بیشتر در اعطای روادید و اقامت و فراهم نمودن امکانات سرمایه گذاری، اکثر خارجیان و شاید ایرانیان برای ورود آسان به این شهر رو می آورند، اما در این شهر نیز مشکلات در حال بروز است.
قیمت مسکن و اجاره بها در این شهر نسبت به دیگر شهرهای امارات معتدل تر است. در بخش هایی از این امارت قیمت هر متر مربع زمین به 40 تا 50 درهم ( 11 تا 14 دلار) می رسد و در بخش اجاره نیز مبلغ اجاره یک آپارتمان یک خوابه حدود 35 هزار درهم (10 هزار دلار) در سال است.
در راس الخیمه دست اندرکاران بخش مسکن نگرانی خود را بیش از این ابراز کرده و می گویند که بحران مالی جهانی موجب شده که اکثر برج های مسکونی و حتی تجاری ساخته شده در این امارت همچنان خالی و بدون سکنه باقی بماند.
به نظر کارشناسان برخی از سرمایه گذاران خارجی در بخش مسکن امارات که بیشتر آنان از کشورهای عربی همسایه از جمله کویت هستند، به دلیل متضرر شدن در بخش سرمایه گذاری جهانی از سرمایه گذاری در امارات بازمانده اند که این امر به کاهش 30 درصدی سرمایه گذاری در بخش مسکن در این امیرنشین منجر شده است.
در امیرنشین شارجه نیز که گفته می شود وضع آن بهتر از دیگر امیرنشین ها است، بازار مسکن با رکود نسبی مواجه شده است.
در شارجه که طی سال های گذشته استقبال زیادی برای سرمایه گذاری در بخش ساخت و ساز مسکن در آن بوجود آمده بود، بیش از 75 برج مسکونی، تجاری و اداری در خیابان ساحلی آن ساخته شده است، اما تقاضایی برای آن ها وجود ندارد.
بحران در بخش مسکن امارات همه مسوولان بخش خصوصی و دولتی این کشور را چشم انتظار بازگشت سرمایه گذاران بزرگ کرده، ولی شرایط به گونه ای در حال پیشروی است که امکان سرمایه گذاری در این کشور مقرون به صرفه نشان نمی دهد.
خاورم 1368**1378**1651**2041** شماره 026 ساعت 09:55 تمام
۰ نفر