به گزارش گروه علمي ايرنا از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دكتر محمد اسماعيل اكبري اظهار داشت: سالانه 90 هزار نفر به سرطان مبتلا مي شوند كه 33 هزار نفر از آنها بر اثر اين بيماري فوت مي كنند.
وي كه در همايش روز جهاني زندگي عاري از دخانيات سخن مي گفت، با بيان اينكه 30 تا 35 درصد سرطان ها به مصرف دخانيات مربوط مي شود، افزود:پيشگيري از دخانيات وظيفه شرعي و قانوني ما است و نبايد دخانيات در قالب سيگار خلاصه شود.
وي با يادآوري شيوع مصرف قليان در كشور گفت: قليان نيز براي سلامتي بسيار مضر و مصرف آن معادل 20 تا 100 نخ سيگار است.
اكبري ترياك و مشتقات آن را نيز به عنوان مواد دخاني مضر دانست و افزود:63 درصد سرطان هاي ركتوم بر اثر مصرف دخانيات بروز مي كند و 30 درصد از مبتلايان به اين نوع از سرطان افرادي هستند كه ترياك مصرف مي كنند.
همايش 'زندگي عاري از دخانيات با خود مراقبتي' دهم خرداد ماه با هدف مشخص كردن برنامه ها و اقدامات قانوني ازجمله افزايش ماليات بر مواد دخاني به منظور مهار اپيدمي اين محصول زيانبار و ترويج زندگي عاري از دخانيات با خود مراقبتي در ستاد مركزي وزارت بهداشت برگزار شد.
علمي(1)1834**1440
رييس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه شهيد بهشتي:
بيش از 30 درصد مرگ و ميرهاي ناشي از سرطان به دليل مصرف دخانيات است
۱۱ خرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۳۹
کد خبر:
81184659
تهران-ايرنا-رييس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت:بيش از 30 درصد مرگ و ميرهاي ناشي از سرطان به دليل مصرف دخانيات است.