۱۷ خرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۱۷
کد خبر: 81190914
T T
۰ نفر
بزرگداشت شیخ احمد قمی نخستین دعوت كننده به اسلام در تایلند

تهران - ایرنا - مراسم بزرگداشت شیخ احمد قمی نخستین دعوت كننده به اسلام در تایلند ، با حضور چهره‌های سیاسی و فرهنگی در شهر آیوتایای تایلند برگزار ‌شد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم بزرگداشت شیخ احمد قمی ، در جوار آرامگاه وی واقع در دانشگاه راجابات شهر تاریخی آیوتایای تایلند و با حضور چهره‌های سیاسی و فرهنگی از جمله حسین كمالیان سفیر و مصطفی نجاریان‌زاده رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند برگزار شد.

همچنین در این مراسم بزرگداشت، ویتایا پوو پونگ استاندار شهر تاریخی آیوتایا، آكالاكان بوناك از نوادگان شیخ احمد قمی و رئیس هیأت امنای بنیاد شیخ احمد قمی، كاسیم رئیس دانشگاه راجابات، شیخ عبدالقیوم امام جماعت مسجد امام باره شیعیان و جمعی از شیعیان و منتسبان به خاندان بوناك حضور داشتند.

قرائت قرآن توسط شیخ احمد چولا از نوادگان شیخ احمد قمی، جمع‌خوانی سوره‌ی یاسین، اهداء تاج گل به آرامگاه شیخ احمد قمی، سخنرانی كوتاه كمالیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در تایلند درمورد نقش تاریخی و مذهبی شیخ احمد قمی در برقراری مناسبات و پیوند دو كشور ایران و تایلند و همچنین سخنرانی آكالاكان بوناك نواده‌ی شیخ احمد و رئیس هیأت امنای بنیاد شیخ احمد قمی در خصوص ویژه گی‌های شیخ احمد قمی به عنوان حلقه وصل دو ملت ایران و تایلند از جمله برنامه‌های این مراسم بزرگداشت بود.

بر اساس این گزارش، شیخ احمد قمی، بنیانگذار اسلام در تایلند است. وی در سال 922 قمري مصادف با سال 1543 میلادي، در محله‌ی چهل اختران شهر قم متولد شد. در همان اوان نوجوانی به تحصیل دروس اسلامي مشغول و پس از مدت زماني كوتاه موفق به گذران این دروس و ملبس به لباس روحانیت شد.

دوران جواني شیخ احمد با تأسیس سلسله‌ی صفویه در ایران مقارن بود. با استحكام قدرت سلسله‌ی صفوي و توسعه‌ی روابط ایران با كشورهاي دیگر، هیئت‌هاي مذهبي و تجاري از ایران به سوي دیگر كشورها رهسپار شدند.

در پایان قرن شانزدهم و حدود 10 سال پس از آغاز سلطنت بزرگ ایراني، شیخ احمد قمی در اولین سال‌های قرن هفدهم میلادی و پس از انجام سفري پرمخاطره به قصد مهاجرت و اقامت، رهسپار شهر آیوتایا، پایتخت سابق تایلند شد كه در آن زمان به نام كشور سیام نامیده می‌شد.

وي در آن زمان حدود 50 سال سن داشت و هوش و ذكاوت بسیاری بهره‌مند و به چند زبان خارجي مسلط بود. تاریخ نویسان معتقدند كه در آن زمان به دلیل حضور وسیع نمایندگان خارجي، فضایي آزاد و مناسب براي فعالیت‌هاي تجاري - فرهنگي در پایتخت سیام به وجود آمده بود و دولت به كساني كه درصدد فعالیت‌هاي مذهبي بودند، چندان سخت نمي‌گرفت.

همین وضع موجب شد تا شیخ احمد بتواند نوعي فعالیت دوگانه‌ی تجاري - مذهبي را آغاز كند و به واسطه‌ی ازدواج با دختر پادشاه وقت تایلند و انجام خدمات شایان به این كشور، به مقام صدراعظمی نیز رسید و نهاد شیخ‌الاسلامی را در این كشور تأسیس كرد. از همان زمان، مسلمانان تایلند دارای نهادی شدند كه متولی امور آنان بود.

شیخ احمد قمی به واسطه‌ی خدمات و اخلاق بسیار والایی كه داشت به بالاترین نشان آن دوران كه لقب «انسان بزرگ» بود، دست یافت.

بنیاد شیخ احمد قمی، بنیادی مردم‌نهاد است كه در سال 1979 میلادی توسط جمعی از نوادگان شیخ احمد قمی ـ كه در این كشور به خاندان بوناك شناخته می شوند ـ تأسیس شد و در طول مدت فعالیت خود، خدمات شایان توجهی را انجام داده است.

ریاست این بنیاد در حال حاضر در اختیار یكی از نوادگان شیخ احمد قمی، به نام ژنرال پنچاپ بوناك است. این بنیاد جزو نهادهای ارزشمند در تایلند است كه در راستای پایداری و استمرار و تقویت علایق و تمایلات مشترك دو كشور ایران و تایلند ایجاد شده است.

از جمله آثار ماندگار و خدمات شایان توجه این بنیاد، برگزاری مراسم بزرگداشت شیخ احمد قمی است كه هر ساله در سالروز وفات این عالم بزرگ ایرانی برگزار می‌شود.

آرامگاه شیخ احمد قمی در شهر آیوتایای تایلند، محل حضور، توسل و زیارت پیروان تمامی ادیان و آئین‌ها در این كشور است.

فراهنگ(1)**1003**1588
۰ نفر