۲۲ شهریور ۱۳۹۳، ۱۳:۵۶
کد خبر: 81310459
T T
۰ نفر
تحریم های ضد روسی غرب - تلاش برای انزوای بین المللی مسكو

تهران - ایرنا- چراغ سبز آمریكا به اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم های ضد روسی درپی افزایش اختلافات و نزاع های سیاسی میان مسكو و غربی ها بر سر موضعگیری روسیه درقبال بحران اوكراین، تلاش برای انزوای روسیه در عرصه بین المللی ارزیابی می شود.

اتحادیه اروپا با حمایت واشنگتن روز گذشته اعمال تحریم ها برضد روسیه را گسترش داد و منابع مالی ، تسلیحاتی و بازرگانی این كشور را هدف گرفت.

اختلافات میان مسكو و كشورهای غربی بر سر بروز بحران سیاسی در اوكراین ناشی از الحاق شبه جزیره كریمه به خاك روسیه و حمایت مسكو از اتباع روس زبان آن كشور به مرحله بازگشت به دوران جنگ سرد رسید و احتمال وقوع درگیری های نظامی را در این منطقه افزایش داد.

تازه ترین دور تحریم های غرب علیه روسیه، ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این كشور را به واكنش شدید واداشت و اعلام كرد كه وضعیت اوكراین به ابزاری برای احیای 'ناتو' و گرد آوردن متحدان این سازمان به دور آمریكا تبدیل شده است.

وی اوكراین را گروگان منافع خارجی ها خواند و افزود: كشورهای غربی از موقعیت موجود این كشور برای وخیم تر كردن وضعیت استفاده می كنند.

پوتین تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسكو را بی نتیجه خواند و چندی پیش نیز به غرب هشدارداده بود كه با روسیه هسته ای بازی نكنند.

آمریكا و اتحادیه اروپا سال گذشته كه روابط نسبتا حسنه ای با مسكو داشتند ، با پیشنهاد مسكو برای انهدام سلاح های شیمیایی سوریه و برای جلوگیری از اقدام نظامی علیه دمشق موافقت كردند و ارتباطات گسترده ای در زمینه همكاری های منطقه ای و بین المللی میان دو طرف برقرار شد.

حدود یكسال از برقراری این همكاری با انهدام و جمع آوری سلاح ها و انتقال آن به ناوهای آمریكایی در دریای مدیترانه سپری شد و سوریه براساس گزارش سازمان ملل تمامی این گونه تسلیحات خود را نابود كرده است، اما امریكا بدون آنكه نسبت به اقدامات و جنایات داعش و مخالفان دولت سوریه واكنش جدیدی نشان دهد با تشكیل جلسات و نشست هایی زمینه را برای دور زدن تلاش های مسكو در جهت خاتمه بحران در سوریه آغاز كرد و با حمایت های مالی و تسلیحاتی مخالفان و تروریست ها، زمینه را برای تقویت نفوذ خود در این منطقه با كنار زدن مسكو پدید آورد.

بروز بحران سیاسی در اوكراین درپی مخالفت رییس جمهوری وقت این كشور و طرفدار سیاست های مسكو، با امضای توافقنامه تجاری میان كی یف و بروكسل، منجر به برخوردهای سیاسی و نزاع های دیپلماتیك رهبران اروپایی و روسیه شد و با الحاق شبه جزیره كریمه به خاك روسیه ، اختلافات ، فشارها و تهدیدهای اتحادیه اروپا و آمریكا علیه مسكو افزایش و گسترش یافت تا جایی كه مسكو با تحریم های فزاینده غربی ها روبرو شد.

درپی تهدید مسكو به اقدامات بازدارنده علیه طرف های مقابل، رقص های سیاسی و دیپلماتیك برای سرگرم شدن طرفین آغاز شد و آمریكا و غرب از آنجائیكه در جریان مسئله سوریه به عنوان بازندگان سیاسی در عرصه بین المللی معرفی شدند و حامیان دولت بشار اسد در زمره برندگان جایگاه ویژه ای را در میان كشورهای منطقه بدست آوردند و این امر باعث نگرانی و از دست دادن حیثیت و اعتبار امریكا و متحدانش شد.

در این میان غرب با شكست در برابر سیاست كشورهای دولت بشار اسد ، بویژه مسكو، با استفاده از فرصت و زمینه تشدید اختلافات بر سر بحران اوكراین، سیاست ناتوان سازی در جبهه جنگ با روسیه را با اعمال تحریم های شدید تسلیحاتی ، مالی و تجاری علیه این كشور در پیش گرفت ، تا بتواند درپوشش حمایت های همه جانبه از ائتلاف گروههای مخالف دولت دمشق ، با خارج ساختن مسكو از روند تصمیم گیری ها درقبال تحولات سیاسی در سوریه، دولت بشار اسد را سرنگون كند.

اقدام امریكا برای تشكیل به اصطلاح ائتلاف بین المللی به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش در سوریه بدون حضور و مشاركت قدرت های منطقه ای ایران و روسیه ، نشانه ای از شیوه عمل و رفتارهای واشنگتن و متحدانش برای خارج كردن كشورهای برخوردار از توان و قدرت در قبال مسایل منطقه ای و بین المللی و اجرای سناریوهای متفاوت ( تحریم ها و انزوا) برای ضربه زدن است تا منافع غرب به هر نوعی تامین شود.

طرح ادعایی اوباما برای مبارزه با داعش در واقع مقابله با سیاست های تهران و مسكو دربرابر دولت بشار اسد است كه امروزه با درگیر كردن این دو كشور -زیاده خواهی ها در مذاكرات هسته ای ، تهدید و اعمال تحریم ها - آنها را وادار به عقب نشینی از مواضع و سیاست های خود كند.

به اعتقاد حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده روبه گسترش غرب از تحریم و تبدیل آن به نوعی سلاح مخرب نشان می دهد كه این ابزار به آسانی می تواند علیه هریك از اعضای جامعه جهانی به كار گرفته شود.

رییس جمهوری ایران اعلام كرد:بحران های منطقه ای میراث شوم عملكرد دیروز قدرت های توسعه طلب است و برقراری صلح درجهان مستلزم مقابله با خشونت و افراط گرایی است، ایران از آغاز موج جدیدگسترش تروریسم كه برخی از بازیگران منطقه ای و بین المللی با سرازیر كردن منابع مالی و تسلیحاتی و اطلاعاتی به تقویت آن اقدام كرده اند، تاكید داشت كه حمایت از تروریسم و افراط در نهایت منطقه را درگام خود فرو خواهد برد.

به اعتقاد تحلیگران مسایل سیاسی، دولتمردان روس نیز می بایست با تاسی از درس های تاریخی و تشكیل ائتلاف های بین المللی و همكاری های منطقه ای و بدون انجام زدوبندهای سیاسی و بازی با برگ دیگر كشورها به مقابله با سناریو های امریكا و غرب بپردازند و اجازه ندهند تا با فریب این كشور درقبال موضوعات و مسایل مورد علاقه غربی ها، منافع آمریكا و متحدانش تامین شود.

اروپام / 5981