۵ مهر ۱۳۹۳، ۱۰:۰۰
کد خبر: 81327722
T T
۰ نفر
سرشماري عمومي كشاورزي در استان قم آغاز شد

قم - ايرنا - سرشماري عمومي كشاورزي سال 1393، روز شنبه همزمان با سراسر كشور در مراسمي در استان قم آغاز شد.

به گزارش ايرنا، معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري قم در اين مراسم كه در سازمان جهاد كشاورزي استان قم ترتيب يافته بود گفت: با انجام سرشماري عمومي كشاورزي در سال جاري با آمارهاي به دست آمده به واقعيت هاي دقيق تري مي رسيم و مي توانيم بر اساس آن برنامه ريزي كنيم.

'سيد حسن رضوي'، ضرورت و اهميت اجراي سرشماري عمومي كشاورزي را مورد اشاره قرار داد و افزود: سرشماري عمومي كشاورزي، نقش محوري و پايه اي در نظام ملي آمارهاي كشاورزي هر كشوري ايفا مي كند از اين رو منبع بسيار مهم در زمينه تهيه داده هاي ساختاري و پايه اي بخش كشاورزي محسوب مي شود.

وي اضافه كرد: بر اساس چارچوب هاي آماري حاصل از سرشماري عمومي كشاورزي، طرح هاي نمونه گيري گوناگوني براي تامين نيازهاي آماري بخش كشاورزي آماده و اجرا مي شود و داده هاي آماري استاندارد را براي تبادل اطلاعات با سازمان هاي آماري بين المللي فراهم مي كند.

رضوي با بيان اينكه هماهنگي ها و آموزش هاي لازم به مامورين سرشماري ارائه شده است، ابراز اميدواري كرد: با عزم ماموران سرشماري و همكاري و هماهنگي سازمان جهاد كشاورزي و معاونت برنامه ريزي استانداري، شاهد خروجي خوبي در اين زمينه باشيم.

وي با بيان اينكه خيلي از تصميات مهم و كلان كشور از آمار و ارقام به دست آمده سرشماري ها انجام مي شود گفت: بايد با برنامه ريزي درست بتوانيم خدمات بهتري به مردم استان انجام دهيم.

رييس سازمان جهاد كشاورزي استان قم نيز در اين مراسم در سخنان كوتاهي با بيان اينكه آمار، ملاك برنامه ريزي و تدوين برنامه ها است اظهار داشت: آمار خوب و واقعي تاثيرات مهمي در تصميم گيري ها و برنامه ريزي ها دارد.

'محمد رضا طلايي' افزود: اطلاع رساني در زمينه سرشماري كشاورزي به خوبي انجام شده و زمينه براي استقبال از ماموران سرشماري و همكاري با آنها در استان فراهم است.

مديركل آمار و اطلاعات استانداري قم نيز در حاشيه اين مراسم در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: سرشماري عمومي كشاورزي، شمارش تمام واحدهاي توليد كشاورزي كشور و ثبت خصوصيات هر يك به طور جداگانه است كه از امروز در استان قم آغاز شد و تا هجدهم آبانماه ادامه خواهد داشت.

'جواد شاكر آراني'، هدف از انجام اين سرشماري را تهيه فهرست كامل بهره برداران كشاورزي به تفكيك مناطق جغرافيايي، استفاده اطلاعات در برنامه ريزي هاي ملي و محلي و تهيه آمار بخش كشاورزي براي سازمان هاي بين المللي و مقايسات بين المللي ذكر كرد.

وي تصريح كرد: در اين سرشماري از كشاورزان، فهرست نام و نشان بهره برداران كشاورزي، مشخصات بهره بردار، كاربري زمين هاي كشاورزي، اسامي محصولات بهره برداري، سطح كاشت محصولات زراعي مهم مانند گندم و برنج، تعداد انواع درختان بارور و نهال و مقدار توليد، تعداد دام سبك و سنگين و مساحت گلخانه و نوع فعاليت گلخانه اي پرسيده مي شود.

وي با بيان اينكه سرشماري توسط آمارگيران با لباس كاور سرمه ايِ داراي نشان سرشماري و كارت شناسايي عكسدار به همراه تبلت انجام مي شود، گفت: تمامي خانوارهاي روستايي و شهرهاي كوچك، بهره برداران ساكن در شهر قم كه فعاليت كشاورزي دارند، سرشماري مي شوند.

در اجراي ماده 4 قانون مركز آمار ايران و با استناد به قانون بودجه سال 1393، مركز آمار ايران موظف است سرشماري عمومي كشاورزي را در مهر و آبان سال جاري به مرحله اجرا درآورد.

نخستين آزمايش سرشماري در سال 1391 انجام شد و دومين آزمايش سرشماري در سطح كشور (يك دهستان منتخب از هر استان و پنج نطقه شهري) در پاييز سال گذشته به مرحله اجرا درآمد.

نخستين سرشماري كشاورزي در ايران، 'سرشماري كشاورزي روستايي' است كه در سال 1352 انجام شد و پس از آن سرشماري عمومي كشاورزي در سال هاي 67، 72 و 82 نيز انجام شده است؛ بر اساس نتايج سرشماري كشاورزي درگذشته، مساحت اراضي كشاورزي كشور 17.7 ميليون هكتار است. ك/4

553 /