۲۴ مهر ۱۳۹۳، ۱۰:۳۱
کد خبر: 81350949
T T
۰ نفر
هنر زبان گويا و جذاب براي بيان وقايع مهم تاريخي است

بيجار- ايرنا - نماينده مردم بيجار در مجلس گفت: قدرت هنر در تفهيم وبيان وقايع تاريخي قابل توجه است و در تسهيل بيان وقايع تاريخي مهم و در ماندگاري روي ذهن مردم غير قابل انكار است.

سيد محمد بياتيان روز پنجشنبه در گفت و گوبا خبرنگار ايرنا افزود: بسياري از امور و مطالب ديني و اعتقادي، براي آموزش و تعليم ماندگار متناسب با مقتضيات امروز به هنر احتياج زيادي دارند.

وي به پيشرفت جامعه و رشد فكري جوانان اشاره كرد و ادامه داد: توجه به توان و درك فكري مخاطب در زمان هاي مختلف در موفقيت آموزش مسائل ديني و اعتقادي اهميت زيادي دارد.

** برتري هنر تعزيه خواني قابل توجه است

وي به تعزيه خواني براي واقعه مهم و تاريخ ساز عاشورا و تأثير گذاري آن بر مردم با پايداري طولاني مدت اشاره نمود و اظهاركرد: بسياري از وقايع و رويدادهاي تاريخي در صدر اسلام با وجود اينكه در كتب و نشريات ماطلب فراواني در مورد آنها نوشته شده اما نياز جدي به طرح آنها با استفاده از توان هنر وجود دارد و استقبال مردم از اين شيوه، مؤيد اين مطلب است.

به گفته بياتيان هنرمي تواند بسياري از زواياي وقايع كه امكان بيان آنها از طريق نوشتاري و روش هاي سمعي و بصري مقدور نيست را با سهولت و شيوه اي بسيار زيبا و معنا دار بيان كند و اقشار مختلف با سواد و بي سواد، كودك و نوجوان تا كهنسال، بتوانند از واقعيت ها و ناگفته هاي آن بهره مند شوند و آن را به سهولت درك نمايند.

**شهرستان بيجار داراي هنرمندان مستعدي است

نماينده مردم شهرستان بيجار به ظرفيت و موفقيت هاي هنرمندان و جامعه هنري بيجار در جشنواره ها و برنامه هاي هنري كشوري و حتي خارج از كشور اشاره نمود و ادامه داد: لازم است براي ارتقاء و حمايت از جامعه هنري برنامه ريزي هاي مناسب توسط بعضي ادارات و نهادهاي توانمند و دست اندركار صورت گيرد.

بياتيان خواستار توسعه تعزيه خواني و اجراي آن در شهرها، بخش ها و دهستان هاي ديگر شهرستان شد و عنوان كرد: مردم شهرهاي حسن آباد ياسوكند، پيرتاج و توپ آغاج استقبال زيادي از اين نوع برنامه هاي نمايش و تعزيه خواني دارند و با توجه به فصل اتمام كارهاي كشاورزي و وقت آزاد روستائيان فرصت خوبي پيش روي جامعه هنري قرارداده است.

وي فعاليت بسيج ناحيه بيجار و سپاه كردستان را در اين مورد قابل تقدير و حمايت بيشتر دانست و آنرا از مصاديق بارز اجراي فرامين رهبري در خصوص شعار سال و مديريت جهادي نام برد.

رييس اداره ارشاد اسلامي بيجار نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: كار تعزيه خواني و بازخواني وقايع تاريخي نياز به مهارت هاي زيادي دارد و لازم است افرادي با توان و تجربه كافي با صبغه ديني براي اجراي اين نوع بازخواني انتخاب گردند.

مهدي سلطاني با اشاره به قدمت هنرتعزيه خواني و استقبال اهالي ديار گروس در سال هاي قبل ازاين نوع برنامه ها، افزود: هنرمندان اين شهرستان از قديم الايام با اجراي موضوعات مذهبي و عاشورايي سابقه خوب و درخشاني در اذهان مردم دارند.

وي ادامه داد: با وجود گذشت سال ها از اين بازخواني ها، مردم از آنها به خوبي و نكونامي ياد مي كنند و بر مبناي همين خواستگاه مردمي، مي توان براي نشر و ترويج وقايع تاريخي و مذهبي، از اين استعداد و ظرفيت موفق استفاده كرد.

وي با اشاره به اينكه بيجار يكي از شهرهاي موفق در زمينه فعاليت هاي هنري و تئاتر است كه هنرمنداني برجسته در سطح استان، كشور و حتي كشورهاي همسايه دارد، خواستار توجه بيشتر، حمايت و استفاده از اين استعدادهاي بالقوه شد.

وي اظهار كرد: بعضي از روستاهاي شهرستان بيجار مانند؛ آل كبود، دارغياث و همچنين شهر پيرتاج و مناطق ترك زبان در ناحيه شرقي اين شهرستان، از زمان هاي بسيار گذشته داراي هيأت هاي تعزيه خواني و بازخواني واقعه كربلا بودند كه در حال حاضر به فراموشي سپرده شده است و متولي جدي براي استعداديابي و فعال نمودن آنان وجود ندارد.

**هنر مي تواند انسان سازو يا مخرب ارزش ها باشد

فرماندار شهرستان بيجار نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در خصوص وضعيت هنر و جامعه هنرمندان بيجار و بازخواني وقايع تاريخي در قالب، سبك و روش هاي جذاب گفت: هنر برخواسته از فطرت انساني و يكي از الطاف الهي است، زبان هنر زبان مشترك بين همه انسانها است و مي تواند بنا به نياز و مقتضيات مكاني و زماني و مخاطب، سخت ترين مفاهيم و مطالب را به سادگي و آساني منتقل نمايد.

بيژن زنديه، افزود: هنر اگر به درستي مورد استفاده قرار گيرد مي تواند مفيد و سازنده باشد و اگر به روش نادرستي بكار گرفته شود مي تواند، مخرب و آسيب سازباشد و اين هنر مند است كه نوع آن را تعيين مي كند.

وي به كسب رتبه هاي برتر و موفقيت هاي هنرمندان دررشته هاي عكاسي، خطاطي، نقاشي و تئاتر در بيجار اشاره نمود و خاطرنشان كرد: كسب اين موفقيت ها، برنامه ريزي براي حفظ و گسترش فعاليت جامعه هنري شهرستان و شناسايي استعدادهاي جوان را ضروري مي كند.

به گفته زنديه جامعه هنري نبايد منتظر مراجعه جوانان و دوستداران هنر به مركز هنرمندان يا اداره ارشاد اسلامي براي ثبت نام باشد، بلكه بايد برنامه ريزي كند تا استعدادهاي نهفته و فراموش شده را شناسايي كند.

وي افزود: مدارس محل مناسبي براي شروع، برنامه ريزي و تشكيل گروه هاي تئاتر، نمايش و ديگر رشته هاي هنري است.

** حمايت از هنرمندان به برنامه نياز دارد

فرماندار شهرستان بيجار اظهار كرد: خانه هنرمندان مي تواند در اين زمينه با همكاري ادارات متولي امور فرهنگي و هنري شهرستان از اين استعدادها و جوانان فعال پشتيباني و استقبال نمايند.

وي با بيان اينكه سازمان هاي مردم نهاد مي توانند در تعالي و رشد جامعه هنري و پشتيباني از هنرمندان موفق باشد، افزود: براين اساس خانه هنرمندان بيجار با تدوين اساسنامه و طي مراحل قانوني كه در پيش گرفته است مي تواند در آينده با جذب حمايت هاي قانوني و مردمي افق بسيار روشن و اميد بخشي را ترسيم نمايد.ك/4

7350