به گزارش ایرنا ، از بامداد روز گذشته حجم آب خروجی از سد زاینده رود به منظور تامین آب مورد نیاز كشت پاییزه كشاورزان پایین دست این حوضه آبی و نیز حق آبه تالاب گاوخونی به 70 متر مكعب در ثانیه افزایش یافت.
با عبور زاینده رود احیا شده از شهرها و روستاهای حاشیه این رودخانه ، موجی از شادی مردم استان اصفهان را در بر گرفت و آنان شادمانه شكرگزار خداوند متعال شدند.
خشك سالی ادواری وبارگذاری بیش از حد روی رودخانه زاینده رود در سال های اخیر سبب خشكی این رودخانه و تالاب گاوخونی در مصب آن شد.
قرار است در این مرحله از جاری شدن زاینده رود كه یك ماه به طول می انجامد ، 150میلیون مترمكعب آب به بخش های مزروعی و زیست محیطی این حوضه آبی اختصاص یابد.
زاینده رود از كوه های چلگرد در استان چهار محال و بختیاری سرچشمه می گیرد و پس از حدود 300 كیلومتر طی مسیر به تالاب گاوخونی در منطقه كویری شرق اصفهان می ریزد.
بر روی رودخانه زایندهرود چند پل تاریخی از زمان صفویان و قبل از آن برجا ماندهاست. در استان چهارمحال بختیاری پل زمانخان و در استان اصفهان پلهای مشهور تاریخی سی و سه پل یا پل الله وردی خان، پل خواجو بنا شده است. قدیمیترین پل ساخته شده بر روی زاینده رود «پل شهرستان» است.
546
اصفهان - ایرنا - با گشایش بخشی از آب موجود در سد زاینده رود بر روی بستر خشك این رودخانه ، اصفهانی ها شامگاه چهارشنبه شاهد بازگشت دوباره زاینده رود به شهرشان بودند.