'رضا جمشيدي' روز سه شنبه در نشست كارگروه استاني امور اقتصادي افزود: دولت تدبير و اميد بر حمايت از سرمايه گذاري در اين بخش معادن خراسان رضوي و تامين زيرساختهاي مورد نياز آن تاكيد دارد.
وي همچنين با اشاره به هدفگذاري دولت مبني بر توليد سالانه 17.5 ميليون تن كنستانتره در منطقه سنگان خواف بر لزوم استقرار خوشه صنعتي آهن و فولاد در اين بخش از شهرستان خواف تاكيد كرد.
معاون استاندار خراسان رضوي گفت: ذخاير قطعي سنگ آهن اين استان 650 ميليون تن است كه با احتساب ذخاير احتمالي اين رقم تا يك ميليارد و 200 ميليون تن افزايش مي يابد.
وي افزود: از مجموع 39 طرح در دست اجرا و به بهره برداري رسيده يك واحد كنستانتره، دو واحد توليد آهن اسفنجي، يك طرح شمش فولادي و دو واحد نورد در خراسان رضوي فعال است.
جمشيدي گفت: با واحدهاي موجود و طرحهاي در دست اجرا مي توان به اهداف سند برنامه پنجم در خصوص توليد كنستانتره، گندله، آهن اسفنجي، شمش فولاد و نورد در خراسان رضوي دست يافت.
همچنين پيگيري موضوع ايجاد 'منطقه ويژه و اقتصادي معدني در خواف' طي نشست امروز كارگروه امور اقتصادي خراسان رضوي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
معادن سنگ آهن سنگان در شمال شرقي ايران و فاصله 300 كيلومتري جنوب شرق مشهد و 16 كيلومتري شهر سنگان از توابع شهرستان خواف قرار دارد.
كشف ذخاير معدني در سنگان به سال 1352 بر مي گردد. پس از پيروزي انقلاب اسلامي و در سال 1362 براي تعيين دقيق ذخاير، اين معادن به شركت ملي فولاد ايران واگذار شد و از همان سال فعاليتهاي اكتشاف مقدماتي شروع و در سال 1368 خاتمه يافت.
معادن سنگ آهن سنگان خواف با ذخيره قطعي 1،2 ميليارد تن به عنوان يكي از بزرگترين ذخاير سنگ آهن در ايران شامل سه ناحيه معدني غربي، مركزي و شرقي زير پوشش مديريت مجتمع سنگ آهن سنگان قرار دارد.
معدن بزرگ سنگ آهن سنگان خواف دو مدل آهن شامل سنگ آهن پلاسري در سطح و ذخاير آهني در عمق معدن دارد.
هم اينك پروژه اكتشاف ذخاير جديد در 12 هزار كيلومتر مربع پهنه سنگان در محدوده هشت شهرستان استان خراسان رضوي در دست اقدام است.
حجم كنوني استخراج از اين معادن سالانه حدود هفت ميليون تن است كه اين ميزان در چشم انداز توسعه پنج سال آتي آن بايد به 40 ميليون تن برسد تا نياز واحدهاي كنسانتره موجود در سنگان را تامين كند.
كارخانه توليد كنسانتره مجتمع سنگ آهن سنگان خواف نيز در زميني به مساحت 60 هكتار ساخته شده و متشكل از بخشهاي انباشت و برداشت مواد، تجهيزات خردايش و سايش، پرعيارسازي، آبگيري، بازيافت آب و انبار كنستانتره است.
اين كارخانه به ظرفيت توليد 2،6 ميليون تن در سال بزرگترين خط توليد كنسانتره كشور به شمار مي آيد.
هم اينك كنستانتره توليدي سنگان به شركتهاي فولاد مباركه، ذوب آهن اصفهان و فولاد خوزستان به دو روش ريلي و جاده اي ارسال مي شود.
1922/660
مشهد - ايرنا - معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري خراسان رضوي گفت: شهرستان خواف در اين استان عسلويه معدني كشور است.