۳ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۵۹
کد خبر: 81436614
T T
۰ نفر
جرم آسیب زدن به سلامت مردم نباید سبك گرفته شود

تهران - ایرنا - ربیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه در بسیاری از كشورهای جهان برای فرد تهیه و توزیع كننده مواد غذایی تقلبی حتی مجازات اعدام تعیین می كنند، افزود: آسیب رساندن به سلامت مردم جرم است اما این جرم در ایران سبك گرفته می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دكتر «زهرا عبداللهی» روز چهارشنبه در نشست خبری بسیج ملی كاهش مصرف نمك تاكید كرد: فردی كه در مواد غذایی مردم، تقلب می كند، مرتكب جنایت بزرگی شده است.

وی خاطرنشان كرد: بطور مثال به نظر می رسد در جمع آوری نمك دریا در كشور موانع قانونی وجود دارد.

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت سال گذشته از یك فرد فعال تهیه و توزیع كننده نمك دریا به دادسرای تخلفات جرایم پزشكی شكایت كرد و مشاهده كردیم كه این فرد چند پرونده دیگر هم در آن دادسرا دارد، بنابراین شاید موانع قانونی در این زمینه وجود دارد؛ به ما اعلام شده كه این پرونده در دست بررسی است.

عبداللهی تصریح كرد: موانع قانونی، دست و پای وزارت بهداشت را در برخورد با متخلفان مواد غذایی گرفته است، بطور مثال اگر فروشگاهی اقدام به عرضه نمك دریا كند، جریمه خیلی كمی دارد.

وی افزود: آیین نامه های مواد غذایی مربوط به سال 1346 است و وزارت بهداشت در سال های اخیر بدنبال بازنگری آن است.

عبداللهی ادامه داد: اگر فروشگاهی اقدام به عرضه نمكی كند كه ید نداشته باشد، اگر قیمت این محصولات كمتر از 500 هزار تومان باشد، معدوم می شوند در غیر اینصورت دوباره به چرخه غذایی مردم بازمی گردد.



** تبلیغ نمك دریا در صدا وسیما

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: سال گذشته با صدا وسیما مكاتباتی داشتیم تا نمك دریا در برنامه های صدا وسیما بطور مستقیم و غیرمستقیم تبلیغ نداشته باشد و مدتی نیز نمك دریا تبلیغ نشد.

عبداللهی افزود: اما متاسفانه اكنون دوباره در برنامه های آشپزی و دیگر برنامه ها از نمك دریا استفاده می شود.

وی خاطرنشان كرد: نمك دریا مجوز و پروانه ساخت ندارد و مورد تایید وزارت بهداشت نیست و برگه آزمایش ها نیز نشان می دهد كه نمك دریا، ید كافی ندارد.



** آغاز بسیج ملی كاهش مصرف نمك در كشور

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از آغاز بسیج ملی كاهش مصرف نمك در كشور از ششم دی ماه خبر داد و گفت: این بسیج تا 15 بهمن ماه ادامه دارد.

عبداللهی افزود: هدف از این بسیج، اطلاع رسانی به مردم، فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی مردم است.

وی خاطرنشان كرد: سبك زندگی و مصرف غذاهای پرنمك و پرچربی موجب شیوع بیماری های غیرواگیر از جمله سرطان و دیابت در جامعه شده است.



** هشدار درباره نمك پنهان

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درباره نمك پنهان موجود در غذاها هشدار داد و گفت: بطور مثال در پیتزا، پنیر و زیتون آن دارای نمك است.

عبداللهی افزود: حتی میوه و سبزی و آب معدنی حاوی سدیم یعنی ماده موثره نمك هستند.

وی با بیان اینكه اصلا نباید به غذای كمكی كودك زیر یك سال نمك اضافه شود، گفت: علاوه بر خانواده ها، مهدكودك ها نیز نقش بسزایی در آموزش رفتار غذایی سالم به كودكان دارند.

ربیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مهمترین پیامد مصرف زیادی نمك بر سلامت، فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی است، بطوریكه اكنون 20 درصد جمعیت كشور دچار فشارخون بوده و در گروه سنی میانسالان - 45 تا 65 سال - از هر 10 نفر، سه نفر فشار خون دارند.



** نمك عامل سرطان معده و پوكی استخوان

وی گفت: تمام مطالعات جدید جهانی نشان می دهد كه نمك یكی از عوامل ابتلا به سرطان معده است.

عبداللهی افزود: افرادی كه غذاهای پرنمك مصرف می كنند بیشتر به سرطان معده و همچنین پوكی استخوان مبتلا می شوند و تراكم استخوان ها با افزایش مصرف نمك، كاهش می یابد.

وی با بیان اینكه مصرف نمك در ایران، دو تا سه برابر مقدار توصیه شده جهانی است، خاطرنشان كرد: تمام مواد غذایی حاوی سدیم(ماده موثره نمك) است.



** آیین نامه منع تبلیغات مواد غذایی پرنمك و پرچربی

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: آیین نامه منع تبلیغات مواد غذایی پرنمك و پرچربی و دارای قند در سطح بین المللی تدوین شده و سازمان جهانی بهداشت، كشورهای مختلف از جمله ایران را متعهد به اجرای این آیین نامه كرده است.

عبداللهی افزود: دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم در مدارس امسال با توجه به كاهش مصرف نمك، قند و چربی بازنگری شد.

وی ادامه داد: همچنین از سال گذشته، كارگروه تخصصی با مشاركت صنایع غذایی، سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو تشكیل شده تا میزان نمك در محصولات غذایی كشور بازنگری شود و كاهش یابد.

به گفته ربیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، اكنون 10 تا 20 درصد كاهش استاندارد میزان مصرف نمك در محصولات غذایی اتفاق افتاده است.

وی تصریح كرد: حالا باید این استانداردها اجباری اعلام شده و پایش آن نیز صورت بگیرد؛ این استانداردها اكنون در مرحله ابلاغ قرار دارد.

اجتمام(3) ** 9185 ** 1071