دكتر 'زهرا عبدالهی' روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در تربت حیدریه با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت در جهت بهبود تغذیه مردم افزود: ارتقاء فرهنگ سواد تغذیه ای در قالب همایشها و جشنواره های صنایع غذایی و غنی سازی مواد خوراكی بخشی از این برنامه ها است.
وی 'افزودن ویتامین D، مكمل یاری برای گروههای آسیب پذیر و دختران دبیرستانی و آهن یاری برای مادران باردار' را از دیگر برنامه های جاری وزارت بهداشت اعلام كرد.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: تقویت همكاریهای بین بخشی در راستای افزایش دسترسی به مواد غذایی در تمام كشور و برنامه توزیع شیر در مدارس بخشی دیگر از فعالیتهای این وزارتخانه در زمینه بهبود تغذیه مردم است.
وی در ادامه همچنین اظهارداشت: با مصرف آرد و نان سبوسدار بسیاری از مشكلات بهداشتی، قلبی، عروقی و تغذیه ای در كشور برطرف می شود.
دكتر عبدالهی افزود: بر این اساس برنامه ریزی شده تا بتوانیم مصرف نان سبوسدار را در سطح كشور افزایش دهیم.
وی گفت: به دلیل تصفیه بالای آرد سفید، این ماده غذایی فاقد سبوس شده و همین امر باعث اضافه وزن، مشكلات قلبی عروقی و دیابت در بین مردم می شود
مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: اگر برنامه ریزی در جهت كیفیت آرد و نان ادامه پیدا كند و سبوس به آن اضافه شود كار مهم و بزرگی در جهت سلامت مردم شده است.
وی گفت: 'سبوس' حاوی ویتامینها و املاح غنی است كه در جهت كاهش كمبود ریزمغذیها كمك كرده و در ممانعت از شیوع بیماریهای غیرواگیر همچون اضافه وزن و دیابت موثر است.
دكتر عبدالهی همچنین با اشاره به مصرف نمك در وعده های غذایی اظهارداشت: میزان مصرف نمك، قند و چربی در كشور بالاتر از توصیه های پزشكی است در حالی كه این مساله باعث فشار خون بالا و در نهایت سكته های قلبی، مغزی و نیز انواع سرطان می شود.
وی ادامه داد: یكی از راههای كاهش مصرف نمك در جامعه استفاده درست از نمك در نان و بازنگری در آن است كه اگر مقدار مصرف نمك در تولید نان كاهش یابد نقش موثری در جلوگیری از بروز برخی بیماریها و سكته ها در بین مردم دارد.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید الگوی مصرف غذایی خود را تغییر دهند زیرا مصرف بی رویه فست فوتها، تنقلات شور و سسها در جامعه به افزایش مصرف نمك و بروز بیماریها و سكته های قلبی و مغزی منجر می شود.
2691/660
مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت: غنی سازی آرد سبب كاهش كمبود آهن در جامعه شد
۱۱ دی ۱۳۹۳، ۱۸:۴۲
کد خبر:
81447450
تربت حیدریه - ایرنا - مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: اجرای 'برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیك' شیوع كمبود آهن را در سطح جامعه 50 درصد كاهش داده است.