۱۵ دی ۱۳۹۳، ۸:۵۸
کد خبر: 81451297
T T
۰ نفر

جمعه بازار ياسوج، جلوه نازيبايي از ترافيك

۱۵ دی ۱۳۹۳، ۸:۵۸
کد خبر: 81451297
جمعه بازار ياسوج، جلوه نازيبايي از ترافيك

ياسوج- ايرنا- وضعيت نامناسب جمعه بازار ياسوج كه به بازارچه اي دايمي تبديل شده است، علاوه بر ايجاد چهره نامطلوب از اين شهر زيبا به ترافيك اين محدوده دامن زده است.

جمعه بازار شهر ياسوج كه با تعداد اندكي دستفروش در روز هاي جمعه مايحتاج طبقه پايين و متوسط اين شهر را تامين مي كرد با گسترش بي رويه بخش زيادي از فضاي جنوبي اين شهر توريستي را به گونه اي نامنظم اشغال كرده است.

بيش از يك هزار غرفه مختلف در اين بازاچه فعاليت دارند كه با ازدهام جمعيت خريداران بويژه روزهاي پيان هفته در بيشتر ساعات هاي روز اين نقطه از شهر را قفل مي كند.

اما آنچه در سالهاي اخير اين وضعيت را پيچيده تر كرده است، وجود تعداد زيادي از وانت بار هاي ميوه فروش از ابتدا تا انتهاي اين خيابان است كه براي عبور از اين خيابان هزار متري بايد ساعت ها در ترافيك سنگين معطل شد.

وجود اين مشكلات و گلايه شهروندان ياسوجي ، شهرداري را مجبور كرد تا درصدد جابه جايي اين بازارچه برزگ باشد.

شهردار ياسوج در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: براي جمعه بازار ياسوج بايد از هم‌اكنون چاره‌انديشي شود؛ در غيراين صورت در آينده مركز استان كهگيلويه و بويراحمد با بحران بزرگي مواجه خواهد كرد.

محمدعلي جاويد افزود: شهر ياسوج به عنوان مركز استان كهگيلويه و بويراحمد از شرايط خاصي برخوردار است و همين مساله اقتضا مي‌كند كه زيرساخت‌هاي شهري و رفاهي در آن به گونه‌اي مطلوب و حساب شده طراحي شود.

وي بيان كرد: پايانه مسافربري قديم شهر ياسوج واقع در منطقه تل خسرو كه متعلق به شهرداري بود، قرار است به زودي آب و برق جمعه بازار قطع گردد و كسبه هاي موجود در جمعه بازار و وانت هايي كه اقدام به فروش ميوه مي كنند را در اين ميدان جمع كنيم ، تا از اين طريق بخش زيادي از مشكلات ترافيكي و اجتماعي كه هر روزه در اين مكان ها شاهد آن هستيم كاهش پيدا كند.

جاويد اظهار كرد: شهرداري به زودي يك فرجه زماني را براي افرادي كه در جمعه بازار و يا پشت وانت ها مشغول كسب و كار هستند قرار مي دهد تا در اين زمان افراد نسبت به كسب پروانه و ثبت شناسنامه اقدام كنند چرا كه بعد از تاريخ اعلام شده ديگر ثبت نامي صورت نخواهد گرفت و افرادي كه به صورت غير قانوني و در جاي نامناسب اقدام به فعاليت كنند به شدت با آنها برخورد خواهد شد.

اما عده اي از كاسبان جمعه بازار ياسوج از اين اقدام شهرداري ناراحت و آن را غير منطقي مي دانند.

محمد احمدي يك غرفه دار در جمعه بازار ياسوج مي گويد : انتقال بازار از اين نقطه به نقطه اي ديگر كه از شهر فاصله دارد، اقدام حساب شده اي نيست.

وي مي گويد: عمده مشتريان و مراجعه كنندگان اين بازار از روستاهاي مهريان، مادوان، بلهزار، گوشه و بالاخره حاشيه نشينان شهر مي باشند، چنانچه اين بازار در تل خسرو يا همان جاي قبلي ترمينال برون شهري تغيير مكان شود هزينه زيادي بر دوش غرفه داران و مشتريان خواهد گذاشت.

ديگر غرفه دار اين بازار هم گفت:ترمينال برون شهري به علت نامناسب بودن كرايه و گلايه مردم از كرايه شهر تا تل خسرو به جايگاه فعلي نقل و مكان داده شد، حال جمعه بازار كه فروشنده و خريدار در صدد كسب سود بسيار ناچيز و غالباً از طبقات كم درآمد مي باشند به نقطه اي كه براي ترمينال برون شهري نامناسب تشخيص داده شده است، كشانده مي شود غير منطقي است.

علي حسيني افزود: مردم روز جمعه به بازار روز مي روند تا با نازلترين قيمت اجناس مورد نياز خود را خريداري و غرفه داران هم به حداقل نفع قانع هستند، حالا اين افراد با پرداخت كرايه سنگين بايد به تل خسرو روند تا جنس مورد نظر خود را خريداري كنند.

رئيس پليس راهنمايي و رانندگي استان هم گفت: يكي از مشكلات و دغدغه ما در اين استان بحث ترافيك است كه وانت هاي دوره گرد مهمترين عامل وجود چنين فضايي هستند.

سرهنگ ابوالحسن ملكي اظهار كرد: بيشترين حجم ترافيك بين ساعت 17 تا 20 شب در خيابان مقابل جمعه بازر بوجود مي آيد.

وي با بيان اينكه خودروهاي دوره گرد به معضلي براي شهر ياسوج تبديل شده است ، اظهار كرد: روزانه بيش از 50 نفر در تماس با شماره 197 از اين افراد شكايت مي كنند.

يك شهروند ياسوج هم كه منزل مسكوني اش روبروي جمعه بازار است مي گويد: ازدحام جمعيت، ترافيك خودرو ها و سرو صداي فروشندگان در اين بازار موجب سلب آسايش از ساكنان اين منطقه شده است.

رئيس اتاق اصناف كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه 900 واحد صنفي در جمعه بازار ياسوج فاقد مجوز هستند، گفت: واحد هايي صنفي زيادي در اين استان مجوزهاي لازم را ندارند.

نعمت الله نيكزاد افزود: با هماهنگي دستگاه قضايي در آينده نزديك از ادامه فعاليت اين واحد ها جلوگيري خواهد شد.

7529/671

سعيد مرتضي پور