به گزارش ايرنا، چهل و هفتمين سالگرد درگذشت جهان پهلوان تختي همانند سالهاي گذشته بر سر مزار آن بزرگ مرد با اخلاق و بزرگ منش ايران زمين فردا (چهارشنبه) در ابن بابويه شهرري برگزار مي شود.
به راستي چه چيزي باعث شده بعد از گذشت كمتر از نيم قرن از درگذشت اين پهلوان نامي ايران زمين هنوز نام و ياد او در جاي جاي اين سرزمين پهناور و حتي در آن سوي مرزها زنده باشد.
تختي به نوعي سمبل اخلاق و جوانمردي ورزش ايران و از پهلوانان اساطيري همچون پورياي ولي است كه با اخلاق و رفتار خود هم در تشك كشتي و هم در زندگي، واژه پهلواني ،جوانمردي، گذشت، دينداري، مردانگي و فداكاري به نام او در اين سرزمين گره خورده است.
تواضع، افتادگي، جوانمردي، توجه به زيردستان و اخلاق نيكو از مهمترين ويژگي هاي جهان پهلوان بود و هيچگاه مردم ايران زمين فعاليت هاي او را براي كمك به مستمندان، افراد بي بضاعت و زلزله زدگان بويين زهرا فراموش نمي كنند.
چرا در جامعه ورزش و يا ساير بخش ها اخلاق و جوانمردي كمرنگ شده؟ در حالي كه بهترين الگوها از جمله ائمه اطهار را داريم .
چرا بداخلاقي ها، دعواهاي رسانه اي و بي حرمتي ها اكنون جاي خود را با منش و اخلاق پهلواني عوض كرده است؟
اما با قاطعيت بايد گفت كه تختي و امثال او هنوز زنده هستند چرا كه پهلواني و آيين فتوت و جوانمردي جزئي از فرهنگ اين مردم است و مردم هيچ گاه پهلوانان خود را فراموش نخواهند كرد.
پهلوان بودن، آزاده زندگي كردن و رهرو آقا تختي بودن از خودگذشتگي و شجاعت مي خواهد . رهرو تختي كسي است كه دروغ نگويد، حسد نورزد، خودستايي نكند، راه صواب رود، پاكدامن باشد، فخر نفروشد، حلال و حرام را رعايت كند و ظواهر مادي دنيا، او را به سوي مال اندوزي و ثروت اندوزي بي حد و حساب سوق ندهد.
تختي از 20 سالگي كشتي را در باشگاه پولاد زيرنظر حبيب الله بلور آغاز كرد و در رقابتهاي قهرماني كشور در سالهاي 1329 تا 1338در وزن هاي 6-7-8 هشت مرتبه قهرمان كشور و سه مرتبه هم پهلوان ايران شد.
تختي در اولين حضور خود در تيم ملي در رقابتهاي جهاني 1951 هلسينكي در وزن 79 كيلوگرم صاحب مدال نقره شد و در اولين حضور خود در المپيك در رقابتهاي 1952 هلسينكي با شكست مقابل كوريدزه از شوروي صاحب مدال نقره شد.
افتخارات پهلوان بزرگ كشتي ايران در رقابتهاي جهاني 1959 و 1961 و 1962 تهران، يوكوهاما و توليدو با كسب دو مدال طلا و يك مدال نقره ادامه يافت.
تختي در رقابتهاي المپيك 1956و1960 ملبورن و رم صاحب يك مدال طلا ويك مدال نقره شد.
غلامرضا همچنين در بازيهاي آسيايي 1958 توكيو صاحب مدال طلا شد.
تختي آخرين بار در رقابتهاي جهاني 1966 توليدو دوبنده تيم ملي را به تن كرد.
غلامرضا تختي اولين كشتي گير ايراني است كه موفق شد در سه وزن صاحب مدال شود. وي همچنين پر افتخار ترين كشتي گير تاريخ كشتي ايران است.
وايكينگ پالم سوئدي، عادل آتان ترك، بوريس كولايف روس، پيتر بيلر امريكايي، ديتريش آلماني، ويحزيستيوك روس، عصمت آتلي ترك، حسن كنگور ترك، الكساندر مدويد بلاروس و احمد آئيك ترك مهمترين رقيبان تختي در 14 سال حضور وي در عرصه بين المللي بودند.
تختي در فهرست بهترينهاي قرن فيلا در جايگاه سيزدهم قرار دارد و در رقابتهاي جهاني2007 باكو نيز از وي به عنوان يكي از مشاهير كشتي دنيا تجليل شد.
** كلكسيون افتخارات جهان پهلوان تختي:
............................................................
** سال :1951مسابقه هاي جهاني هلسينكي فنلاند، مدال نقره
** سال :1952بازي هاي المپيك هلسينكي فنلاند، مدال نقره
** سال :1955جشنواره جهاني ورشو لهستان، مدال نقره
** سال :1956بازي هاي المپيك ملبورن استراليا، مدال طلا
** سال :1958مسابقه هاي جهاني صوفيه بلغارستان، مدال نقره
** سال :1958بازي هاي آسيايي توكيو ژاپن، مدال طلا
** سال :1959مسابقه هاي جهاني تهران - ايران، مدال طلا
** سال :1960بازي هاي المپيك رم ايتاليا، مدال نقره
** سال :1961مسابقه هاي جهاني يوكوهاما ژاپن، مدال طلا
** سال :1962مسابقه هاي جهاني توليدو آمريكا، مدال نقره
** بازي هاي المپيك 1964توكيو ژاپن/مقام چهارم
** مسابقه هاي جهاني 1966توليدو آمريكا/حذف شد
ورزشي (5)**1067**1581
تهران - ايرنا - ايران زمين مهد پرورش پهلوانان و نام آوراني است كه اوج اين حماسه سازيها را مي توان در شاهنامه فردوسي مرور كرد اما غوغايي را كه جهان پهلوان تختي در دل و قلب مردم ايجاد كرد، در هيچ كجا نه ديده ايم و نه شنيده ايم.