به گزارش گروه علمي ايرنا از پژوهشگاه ابن سينا، دكتر سيمين ظفردوست با تاكيد بر اهميت حفظ باروري اظهار كرد: افرادي كه ازدواج نكرده اند و نگران هستند كه به علت افزايش سن به هنگام ازدواج، دچار كاهش باروري شوند يا زوج هايي كه درحال حاضر تصميم به فرزنددار شدن ندارند اما نگرانند كه در آينده، قدرت باروريشان را از دست بدهند، مي توانند از روش هاي حفظ باروري استفاده كنند.
وي افزود: همچنين افرادي كه سابقه نارسايي زودرس تخمدان در اقوام خود به ويژه اقوام درجه يك را دارند و افرادي كه دچار بيماري هايي مانند سرطان و آندومتريوز هستند و باروري آنها با خطر مواجه است، مي توانند از روش هاي حفظ باروري استفاده كنند.
ظفردوست در تشريح چگونگي تاثير سرطان بر روي حفظ باروري گفت: علاوه بر سرطان هايي مانند سرطان تخمدان و رحم كه سيستم توليدمثل را درگير مي كند، عاملي كه سبب كاهش قدرت باروري در افراد مبتلا به سرطان مي شود، درمان هاي سرطان همانند جراحي، راديوتراپي و شيمي درماني است كه در بسياري مواقع آسيب هايي غيرقابل بازگشت به تخمدان ها و دستگاه توليدمثل وارد مي كند.
اين جراح و متخصص زنان در تشريح اهميت حفظ باروري در بيماران سرطاني گفت: امروزه انواع بيماري سرطان و تعداد مبتلايان به اين بيماري درحال افزايش است و با توجه به پيشرفت هايي كه در درمان سرطان صورت گرفته، اميد به زندگي در اين افراد بيشتر شده است.
ظفردوست افزود: همچنين بيشترين جمعيت مبتلايان به سرطان را نوجوانان زير سن بلوغ و جوانان تشكيل مي دهند كه بسياري از آنها هنوز ازدواج نكرده اند و در نتيجه فرزندي ندارند و با مشكل حفظ باروري روبرو هستند، بنابراين هدف از حفظ باروري در اين افراد، كاهش مشكلات باروري پس از درمان سرطان است.
وي ادامه داد: بنابراين تلاش مي شود به بيماران سرطاني آگاهي هاي لازم داده شود تا پيش از شروع درمان هاي لازم، اين افراد بدانند كه امكان حفظ باروري وجود دارد و مي توانند از آن بهره مند شوند.
عضو گروه تخصصي مركز درمان ناباروري ابن سينا با بيان اينكه ميزان كاهش قدرت باروري افراد به دنبال استفاده از روش هاي درمان سرطان به عوامل مختلفي بستگي دارد، افزود: نوع سرطان و درماني كه ارايه مي شود، رژيم دارويي، ميزان مصرف داروي تجويز شده، سن بيمار و مجرد يا متاهل بودن از عوامل موثر در ميزان قدرت باروري افراد پس از بكارگيري روش هاي درمان سرطان است.
دكتر شاهين خزعلي متخصص زنان، جراح لاپاراسكوپي و مسوول كلينيك آندومتريوز مركز درمان ناباروري ابن سينا در مورد ارتباط بيماري آندومتريوز و كاهش توان باروري افراد مبتلا گفت: آندومتريوز مي تواند تخمدان ها را درگير كند و ذخيره تخمدان را كاهش دهد كه در اين صورت ممكن است آسيبي غيرقابل بازگشت به تخمدان ها وارد شود.
وي افزود: برخلاف گذشته، به بيماران مبتلا به آندومتريوز، برداشتن رحم و تخمدان ها توصيه نمي شود و تنها در مرحله آخر براي افرادي كه ديگر قصد بارداري ندارند، ممكن است درنظر گرفته شود. بنابراين مي توان با استفاده از روش هاي نوين توان باروري را در اين بيماران حفظ كرد.
علمي1834**1440
تهران- ايرنا- عضو گروه تخصصي مركز درمان ناباروري ابن سينا گفت: مي توان توان باروري بيماران به ويژه بيماران سرطاني را پيش از آغاز درمان ها، با استفاده از روش هاي نوين حفظ كرد.