۱۷ دی ۱۳۹۳، ۱۴:۵۳
کد خبر: 81455170
T T
۰ نفر
جشنواره علم تاعمل فرصتي براي آشنايي نخبگان باروشهاي تجاري سازي است

ياسوج - ايرنا - معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري كهگيلويه و بويراحمد گفت: پنجمين جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل فرصتي مناسب براي آشنايي هر چه بيشتر نخبگان، محققان، مبتكران و مخترعان اين استان با جديدترين روش هاي تجاري سازي و تبديل ايده به ثروت است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مجيد محنايي روز چهارشنبه در نشست هماهنگي حضور موفق نخبگان كهگيلويه و بويراحمد در جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل افزود: اين رويداد مهم علمي و پژوهشي سوم تا هفتم اسفند 93 و با حضور محققان و مخترعان 31 استان كشور در تهران برگزار مي شود.

وي بيان كرد: ارايه طرح هاي تحقيقاتي، ابداع ها، ابتكارها و اختراع هاي مطرح از سوي نخبگان كهگيلويه و بويراحمد در اين جشنواره و نمايشگاه ملي مي تواند به معرفي بيش از پيش ظرفيت هاي علمي استان كمك كند.

محنايي خواستار تلاش مسوولان اجرايي و نهادهاي دولتي كهگيلويه و بويراحمد براي شركت هر چه مطلوبتر نخبگان، پژوهشگران، مخترعان و مبتكران استان در اين جشنواره و نمايشگاه ملي شد.

وي اظهار كرد: چند دوره آموزشي در حاشيه اين جشنواره و نمايشگاه ملي پيش بيني شده كه نخبگان و محققان كهگيلويه و بويراحمد مي توانند براي افزايش معلومات خود استفاده بهينه اي از آنها كنند.

محنايي با اشاره به وجود تنها يك شركت دانش بنيان در كهگيلويه و بويراحمد، عنوان كرد: شركت هاي دانش بنيان عاملي مهم براي تجاري سازي و تبديل ايده به ثروت است و به همين دليل مسوولان دانشگاه هاي اين استان بايد اقدامات لازم براي ايجاد و راه اندازي اينگونه شركت ها را در استان انجام دهند.

وي ابراز داشت: اعلام فراخوان، تبليغات و اطلاع رساني گسترده براي حضور هر چه بيشتر و موفق تر نخبگان، محققان، مبتكران و مخترعان كهگيلويه و بويراحمد در اين جشنواره و نمايشگاه ملي ضروري است.

رييس بنياد نخبگان كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين نشست، گفت: توليد علم و فناوري زمينه ساز توسعه و پيشرفت همه جانبه هر كشور است و در راستاي تحقق اين امر مهم نيز دولت يازدهم به مقوله هاي اقتصاد دانش بنيان، حمايت از تجاري سازي، توليد ثروت بر مبناي دانش و تقويت شركت هاي دانش بنيان توجه جدي داشته و آنها را در دستور كار قرار داده است.

علي مرادي افزود: جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل با هدف فراهم كردن زمينه همكاري و تعامل هر چه بيشتر نخبگان كشور و ارايه دستاوردهاي علمي و پژوهشي قابل تجاري سازي محققان، مبتكران و مخترعان برگزار مي شود.

وي بيان كرد: حضور موفق پژوهشگران كهگيلويه و بويراحمد در اين جشنواره و نمايشگاه ملي مستلزم آسيب شناسي مسايل و مشكلات جشنواره سال قبل و استفاده بهينه از نقاط ضعف و قوت آن است.

مرادي اظهار كرد: طرح هاي تحقيقاتي و پژوهشي ارايه شده در اين جشنواره و نمايشگاه ملي بايد در قالب يك شركت دانش بنيان بوده و قابل تجاري سازي باشند.

وي عنوان كرد: دستگاه هاي اجرايي كهگيلويه و بويراحمد به منظور استفاده هر چه بيشتر و مطلوبتر از حمايت ها و خدمات معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري بايد طرح ها و ايده هاي پژوهشي قابل تجاري سازي و برنامه هاي علمي خود را به بنياد نخبگان استان ارايه دهند تا پس از بررسي هاي لازم و رفع كمبودها و مشكلات احتمالي به تهران ارسال شوند.

مرادي ابراز داشت: بانك اطلاعاتي نخبگان كهگيلويه و بويراحمد حاوي مشخصات و اطلاعات جامعي از آنان در حال تدوين بوده و پيش بيني مي شود در سال 94 تكميل شود.

مديركل دفتر آموزش و پژوهش استانداري كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين نشست، گفت: دستگاه هاي اجرايي اين استان امكانات و تجهيزات علمي، پژوهشي، آزمايشگاهي و كارگاهي خود را در اختيار نخبگان، محققان، مبتكران و مخترعان استان قرار دهند.

سياوش هادي پور افزود: اين امر جزو قانون بوده و به رشد و توسعه علمي و فناوري كهگيلويه و بويراحمد نيز كمك بسزايي مي كند.

سرپرست دانشگاه ياسوج نيز در اين نشست، گفت: چنانچه مسايل و مشكلات حوزه هاي مختلف اين استان به نخبگان و محققان استان ارايه شود بستر لازم براي انجام پژوهش هاي مورد نياز به منظور رفع آنها نيز بيش از پيش فراهم خواهد شد.

شاپور رمضاني افزود: تحقق اين امر مهم منوط به حمايت همه جانبه از نخبگان و پژوهشگران كهگيلويه و بويراحمد و تامين اعتبارات لازم براي آنان از سوي مسوولان اجرايي استان است.

سرپرست جهاد دانشگاهي واحد كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين نشست، گفت: جهاد دانشگاهي واحد استان ظرفيت ها، توانمندي ها، نيروي انساني و امكانات لازم براي ورود به عرصه علمي، پژوهشي و تجاري سازي در زمينه هاي مختلف از جمله گياهان دارويي را دارد.

شمس الله رشيدي افزود: جهاد دانشگاهي واحد كهگيلويه و بويراحمد در اين زمينه با مشكل جدي كمبود اعتبار مواجه بوده و نيازمند حمايت همه جانبه مسوولان اجرايي اين استان و همكاري بنياد نخبگان استان است.

وي بيان كرد: نهاد انقلابي جهاد دانشگاهي پل رابط بين صنعت و دانشگاه براي انجام فعاليت هاي پژوهشي در زمينه هاي مختلف بوده ولي به دليل حمايت مالي نشدن از سوي مسوولان اجرايي و متوليان امر در اين راستا مظلوم واقع شده است.

رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين نشست، گفت: طرح هايي از سوي نخبگان و محققان اين استان در جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل ارايه شود كه متناسب با ظرفيت هاي موجود در استان بوده و علاوه بر رفع مشكلات استان بتواند با ايده هاي علمي ساير استان هاي كشور نيز رقابت كند.

جبار كياني افزود: ايجاد و راه اندازي يك بانك اطلاعاتي از تحقيقات علمي نخبگان و پژوهشگران كهگيلويه و بويراحمد موجب حضور موفق تر استان در اين جشنواره و نمابشگاه ملي شده و به تجاري سازي ايده هاي ارايه شده از استان نيز كمك خواهد كرد.

وي بر لزوم ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه در كهگيلويه و بويراحمد و توجه جدي به صنايع دانش بنيان در اين استان تاكيد كرد.

كياني بيان كرد: تلاش متوليان امر و مسوولان اجرايي كهگيلويه و بويراحمد براي شناسايي برترين فرصت ها و ظرفيت هاي سرمايه گذاري در زمينه فعاليت هاي تحقيقاتي و پژوهشي در اين استان ضرورتي انكارناپذير است.

در اين نشست مقرر شد به منظور حضور موفق تر نخبگان و محققان كهگيلويه و بويراحمد در جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل كارگروهي با مسووليت استانداري، دبيري جهاد دانشگاهي و عضويت دانشگاه هاي ياسوج، علمي و كاربردي و علوم پزشكي، سازمان هاي صنعت، معدن و تچارت و جهاد كشاورزي، شركت شهرك هاي صنعتي، اتاق بازرگاني، بنياد نخبگان و اداره كل آموزش و پرورش اين استان با سه كميته زيرمجموعه شامل تبليغات، پشتيباني و علمي و داوري در استان تشكيل و فعال شود.

7535/671