تهران - ایرنا - دبیر چهارمین كنفرانس بین المللی پل از انعقاد تفاهم نامه انتقال آخرین تكنولوژی های پل سازی میان مشاوران خارجی از كشورهای آمریكا، كانادا و ایتالیا با ایران در حاشیه برگزاری این كنفرانس خبر داد.

دكتر 'فرزاد حاتمی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: براساس برنامه ریزی های انجام گرفته، چهارمین كنفرانس بین المللی پل روزهای چهارم تا ششم بهمن ماه با حضور متخصصانی از كشورهای مختلف دنیا به میزبانی دانشگاه صنعتی امیركبیر برگزار خواهد شد و در حاشیه آن برنامه های متعددی همچون برگزاری كارگاه های آموزشی و انعقاد تفاهم نامه همكاری مشترك پیش بینی شده است.

وی خاطرنشان كرد: در حاشیه این كنفرانس بین المللی شاهد انعقاد تفاهم نامه ای میان متولیان امر پل سازی از جمله شهرداری تهران، سازمان راهداری و شركت توسعه و ساخت زیربناهای حمل و نقل كشور با مشاوران خارجی از كشورهای كانادا، آمریكا و ایتالیا خواهیم بود كه دانشگاه صنعتی امیركبیر نیز نقش نظارتی و تبدیل آیین نامه های بین المللی مربوطه به صورت آیین نامه های بومی كشور را برعهده خواهد داشت.

رییس تحصیلات تكمیلی مركز تحقیقات سازه و زلزله دانشگاه صنعتی امیركبیر ادامه داد: در این تفاهم نامه همكاری، موضوعاتی همچون انتقال تكنولوژی های پل سازی در پل های درون شهری و برون شهری و استفاده از دانش روز متخصصان ایرانی و خارجی در فرآیند طرح و ساخت پل های داخل كشور مدنظر قرار گرفته است.

وی به حضور یكی از اعضای كمیته FHWA (از كمیته های تخصصی بزرگراهی ایالات متحده آمریكا كه به موضوع پل ها و آیین نامه های آن می پردازد) در چهارمین كنفرانس بین المللی پل اشاره كرد و گفت: مبحث پل های با سرعت ساخت بالا كه به پل های A.B.C معروف هستند توسط این متخصص بین المللی در قالب یك كارگاه آموزشی به علاقه مندان ارائه خواهد شد.

حاتمی توضیح داد: پل های A.B.C نوعی از پل های شهری هستند كه مدت زمان ساخت آن بین یك تا سه ماه به طول می انجامد و ساخت آنها باعث می شود كه قطع شریانهای حیاتی شهرها را در زمان ساخت پل نداشته باشیم.

وی افزود: ساخت این پل ها با سرعت بالاتر و مطابق با استانداردهای روز مهندسی پل به صورت یك سازه ایمن و مناسب كاربری شهری و به صورت های روگذر و زیرگذر صورت می گیرد.

دبیر چهارمین كنفرانس بین المللی پل خاطرنشان كرد: مباحث مربوط به استانداردها و نحوه ساخت پل های A.B.C در كنفرانس امسال آموزش داده می شود و بنا داریم تكنولوژی ساخت این پل ها را در كشور برای اولین بار به اجرا دربیاوریم.

این كنفرانس در محورهای اصلی آیین نامه ها و استانداردها در مورد بارگذاری قائم و اثر زلزله بر پل ها، تحلیل و طراحی پل ها، بازرسی و نگهداری پل ها، طراحی براساس عملكرد در پل ها، اجرا یا جایگزینی پل ها، ایمنی و هزینه های دوره بهره برداری پل ها، روش های پایش سلامت و نگهداری پل ها و مدیریت نگهداری پل ها (BMS)، بیمه دوره بهره برداری و پدافند غیرعامل، شناخت كمیت و كیفیت عیوب و نحوه تقویت، ارزیابی و روش های بهسازی عرشه پل ها، دوام و توسعه پایدار، مصالح و تكنولوژی های سنتی (غیرمعمول) و نوآوری در مهندسی پل برگزار می شود.

دانشگاه صنعتی امیركبیر به همراه شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی و معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران برگزاركنندگان اصلی چهارمین كنفرانس بین المللی پل هستند.

انجمن مهندسین عمران ایران، انجمن مهندسین عمران كانادا، مركز مطالعات و برنامه ریزی شهری و روستایی وزارت كشور، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه پونتیفیثای ریو دو ژانیرو برزیل، دانشگاه آیدین استانبول تركیه، دانشگاه مدیترانه شرقی قبرس، دانشگاه ساپینزای رم ایتالیا، قطب علمی مقاوم سازی و بهینه سازی ابنیه، ساختگاه ها و شریانهای حیاتی، انجمن مهندسی پل ایران، انجمن شركت های ساختمانی و انجمن شركت های راه سازی و جامعه مهندسین مشاور ایران نیز در برگزاری این همایش بین المللی همكاری و مشاركت دارند.

چهار كارگاه آموزشی تخصصی با موضوعات 'استانداردها و آیین نامه های ملی و بین المللی در زمینه طراحی و بهسازی پل ها'، 'پایش سلامت پل ها و ابنیه فنی'، 'روش های تعمیر، تقویت و بهسازی لرزه ای پل ها و ابنیه فنی' و 'ملاحظات طرح و اجرای پل های ویژه' نیز به عنوان بخشی از برنامه های چهارمین كنفرانس بین المللی پل پیش بینی شده است كه در روزهای چهارم تا ششم بهمن ماه در دانشگاه صنعتی امیركبیر برگزار خواهد شد.

علمی (4)**1055**1599
۰ نفر