به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، كاریكاتور موهن پیامبر اعظم اسلام از سوی نشریه «شارلی ابدو» در فرانسه كه درست بعد از حادثه تروریستی صورت گرفته به دفتر این نشریه با تیراژی وسیع منتشر شد با وجود آنكه در ظاهر با پوشش آزادی بیان و حمایت برخی كشورهای غربی از جمله فرانسه، انگلستان، آلمان و آمریكا صورتی رسمی پیدا كرد اما به زعم بسیاری از كارشناسان غربی (و نه حتی وطنی) این حركت در بطن خود علاوه بر شعله ورتر كردن آتش تفرقه میان مسلمانان در حقیقت به منزله ابزاری رسانه ای برای دور كردن فشارهای عمومی جهان بر مساله داعش و حمایت غرب از فعالیت های تروریستی بود.
هر چند اعمال خشونت با هر تفكر، دیدگاه و جهان بینی فارغ از بعد شرعی آن حتی از دیدگاه عرفی نیز برای رسیدن به هر هدفی عملی منكوب به شمار می رود اما در این نكته شكی وجود ندارد كه با رصد تاریخ یكصد ساله اخیر جهان درباره اَعمال خشونت آمیز و افراطی، كفه ترازو به شدت به سمت كشورهای غربی كه امروزه داد انتقاد از فعالیت های افراطی و مبارزه علیه خشونت طلبی را سر می دهند سنگینی می كند.
كافی است تنها به بهانه وقوع جنگ های جهانی اول و دوم، جنگ ویتنام، لشگركشی كشورهای اروپایی چون فرانسه، انگلستان، ایتالیا یا پرتغال به قاره سیاه (آفریقا) و نظایر متعددی از این دست در یك قرن گذشته نگاهی بیاندازیم تا مشخص شود كه كدامیك از طرفین مدعی به افراطی گری در حقیقت شایسته حمل این لقب هستند؛ مسلمانان یا غربی ها!
هر چند بعد از حادثه «11 سپتامبر» موجی به نام اسلام هراسی از سوی كشورهای غربی به سركردگی آمریكا شكل گرفت اما كیست كه امروز نداند گروه های تندرویی مانند طالبان، القاعده و یا داعش كه با پوشش اسلام دست به حركت های خشونت طلبانه می زنند دست پروده سرویس های جاسوسی همان كشورهای غربی برای رسیدن به منافع آنها نبوده و نیستند.
آنچه كه طی یك سال اخیر با عنوان پدیده داعش در منطقه خاورمیانه ظهور پیدا كرده است به نقل از تمامی سرویس های خبری جهان دست پروده كشور آمریكا بوده كه در میانه راه و با قدرت گرفتن نظامی این افراد تعلیم داده شده آنها سرناسازگاری از اربابان خود برداشتند و با اقدامات متعدد نه تنها تلاشی برای تحقق مطالبات كشورهای غربی به عنوان صاحبان خود در منطقه انجام ندادند كه به شكل دشمنی برای سیاست های آنها بدل شده اند.
نكته عجیب در این میان آنكه مجله شارلی ابدو كه پیشتر نیز دست به بازتاب كاریكاتورهای موهن از پیامبر اسلام زده بود و بارها با اعتراض جامعه جهانی مسلمانان نیز مواجه شده بود تنها چند روز بعد از آنكه اعلام شد قرار است كاریكاتور «ابوبكر البغدادی» رهبر گروهك تكفیری داعش (كه خود را دولت اسلامی می نامند) را در تازه ترین شماره خود روی جلد ببرد مورد حمله مسلحانه قرار گرفت كه این حمله منجر به كشته شدن هفت نفر از جمله چهار كاریكاتوریست و سردبیر این مجله شد.
اما مسئولان این مجله تنها چند روز بعد از این حمله با حمایت مالی «فرانسوآ اولاند» رییس جمهوری فرانسه دست به چاپ شماره ای ویژه زدند كه روی آن كاریكاتور موهنی از پیامبر مهر و مهربانی حضرت محمد(ص) را با تیراژی پنج میلیون نسخه ای در قیاس با تیراژ 60 هزار نسخه ای معمول این نشریه روانه بازار كردند و درست همین اقدام بود كه واكنش تند جهانی را علیه این اقدام با خود به همراه داشت.
** پاپ در صف نخست تقبیح حركت موهن
انتشار كاریكاتور موهن پیامبر اعظم اسلام در مجله شارلی ابدو هر چند از سوی رییس جمهوری فرانسه، صدراعظم المان، نخست وزیر انگلستان و رییس جمهور آمریكا با توجیه آزادی بیان، موجه اعلام شد اما تنها 48 ساعت بعد از انتشار از سوی پاپ فرانسیس رهبر كاتولیك های جهان كه در سفر به كشورهای آسیایی بود به شدت مورد نقد قرار گرفت.
رویترز در این باره نوشته است كه پاپ 78 ساله در حالی كه سوار هواپیما از سریلانكا به سوی فلیپین در حركت بود در مصاحبه با خبرنگاران ضمن محكوم كردن این اقدام با لغت «حركت غیرعقلانی» گفته بود: «هر مذهبی، شان و منزلت خود را دارد. از سوی دیگر آزادی بیان نیز حدی دارد، به ویژه زمانی كه در بردارنده توهین و تمسخر اعتقادات دیگران باشد دیگر نام آن آزادی بیان نیست، چرا كه توهین با هر زاوایه ای كه دیده و حتی توجیه شود توهین است وعملی عیرانسانی است.»
پاپ فرانسیس همچنین با اشاره به نزدیكترین مشاورش «آلبرتو گاسپاری» كه در كنار صندلی وی در هواپیما نشسته بود با تاكید بر این نكته كه آزادی حد و مرزی دارد و كسی حق ندارد به اسم آزادی اقدامات تحریك آمیز انجام داده و به اعتقادات دیگران توهین كند خاطرنشان كرده بود: برای مثال اگر همین دوست نزدیكم آقای گاسپاری به نزدیكان من اهانت كند باید انتظار دریافت یك مشت به صورت خود را داشته باشد و این امری طبیعی است.»
رهبر كاتولیك های جهان همچنین یادآور شده بود: انسان ها نباید همنوعان خود را به هر وسیله و دلیلی تحریك كنند. نكته مهم آن است كه مساله ای به نام حق آزادی بیان باید در مورد اعتقادات دینی مردم سراسر جهان باید به اصول و مبانی نخستین ادیان احترام بگذارد، افرادی كه به هر دلیل و با هر پوششی به خود این اجازه را می دهند كه باورهای دینی دیگران را تحریك كنند باید انتظار حركت متقابل را نیز داشته باشند، درست مانند رفتار من با همكارم دكتر گاسپاری.»
** تاكید وزیرامورخارجه ایران بر لزوم احترام به ادیان
در ایران و همزمان با انتشار كاریكاتور موهن در نشریه شارلی ابدو مقامات عالی رتبه سیاسی كشور نیز به این اقدام واكنش نشان دادند و ضمن محكوم كردن آن بر پایان دادن به موضوع توهین به مقدسات ادیان آسمانی تاكید كردند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه كشورمان كه در اروپا به سر می برد، پیش از گفت و گوی دو جانبه با جان كری همتای آمریكایی خود درباره مذاكرات هسته ای ایران و گروه 1 + 5، در گفت و گو با رویترز درباره انتشار كاریكاتور موهن پیامبر اسلام بر محكومیت این اقدام تاكید كرده و گفته: باید به مقدسات احترام گذاشته شود.
همچنین مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه نیز حوادث تروریستی در فرانسه را محكوم كرده و گفته: این اقدامات هیچ ارتباطی با دیدگاه های اسلام ندارد و مغایر آموزه های اسلامی است. از سویی اقدامات تحریك آمیز را نیز تقبیح می كنیم و اقدام هفته نامه شارلی ابدو توهین آمیز و باعث تحریك احساسات مسلمانان جهان خواهد شد.
روز گذشته (جمعه 26 دی ماه) مردم نمازگزار تهران و دیگر استان های كشور بعد از اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه به شكل گسترده ای دست به تظاهرات زدند و ضمن محكوم كردن این اقدام نشریه فرانسوی خواستار پایان دادن به توهین به نبی مكرم اسلام شدند.
در ادامه واكنش های مقامات سیاسی در ایران حسین نوش آبادی معاون حقوقی، پارلمانی و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن محكوم كردن رفتار موهن و هتاكانه نشریه فرانسوی شارلی ابدو در اهانت به مقدسات مسلمانان و پیامبر عظیم الشان آن گفته: جای تاسف است كه عده ای قلم به دست مزدور كه هیچ اعتقادی به هیچ یك از ادیان الهی ندارند؛ به بهانه آزادی قلم و سوءاستفاده از آزادی بیان به احساسات پاك و مقدس بیش از یك و نیم میلیارد مسلمان جهان اهانت می كنند و با اقدامات و رفتارهای خلاف اخلاق حرفه ای و دور از شان، مقدسات یك دین الهی را به سخره می گیرند.
وی همچنین یادآور شده: اسلام ناب محمدی (ص)، اسلام صلح و دوستی ، عقلانیت و منطق، مدارا و محبت و عدالت و آزادگی است.
** واكنش ائمه جمعه سراسر كشور
در كنار راهپیمایی اعتراض آمیز و منتقدانه نمازگران سراسر كشور و محكوم كردن اقدام نشریه فرانسوی شارلی ابدو از سوی دولتمردان ایران، ائمه جمعه سراسر كشورمان نیز در خطبه های نماز جمعه دیروز، این اقدام را محكوم كردند.
به عنوان مثال آیت الله موحدی كرمانی خطیب جمعه تهران در خطبه های دیروز با محكوم كردن اهانت به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص) آن را اقدامی شرم آور و حركتی دردآور و نشان استیصال و سقوط كامل اخلاق و حاكم شدن جهالت در دنیای غرب خواند.
امام جمعه موقت تهران گفت: این اقدام چهره كریه و زشت غرب را به جهانیان نشان داد و دشمنی آنان را با اسلام كاملا آشكار كرد.
آیت الله سیداحمد علم الهدی امام جمعه مشهد هم در خطبه های نماز جمعه این شهر گفت: مستكبران در سناریوی جدید برای ترویج اسلام هراسی و نشان دادن چهره خشن از دین مبین اسلام در كنار حمایت از گروه های تكفیری نظیر داعش، اقدام به چاپ تصویر اهانت آمیز نسبت به پیامبر اكرم (ص) در مجله «شارلی ابدو» فرانسه كردند.
وی افزود: عده ای از عناصر داعش و جاسوس كشورهای استكباری و معاند در قالب یك سناریوی فرانسوی و صهیونیستی به تازگی تعدادی را در قالب یك گروگان گیری در كشور فرانسه به قتل رساندند تا دستاویزی برای اجرای نیات خصمانه خود داشته باشند.
آیت الله علیرضا اعرافی امام جمعه موقت قم هم گفت: هدف مستكبران غربی از به راه انداختن جریان های تكفیری و اهانت به مقدسات اسلامی و پیامبر گرامی اسلام(ص)، مقابله با مسلمانان و تطهیر چهره ناپاك رژیم صهیونیستی است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تعرض به مقدسات اسلامی و چهره تابناك پیامبر گرامی اسلام(ص) را بشدت محكوم می كند.
** امضای 300 تشكل مردمی در محكومیت كاریكاتور پیامبر اسلام
همچنین در پی انتشار كاریكاتور موهن به ساحت مبارك رسول گرامی اسلام(ص) در نشریه فرانسوی، 300 تشكل شاخص و مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با صدور بیانیه ای ضمن اعلام انزجار از این موضوع، برخورد قاطعانه و انقلابی مسئولان را با این اقدام خواستار شدند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: درست در روزهایی كه گماشتگان غرب در منطقه غرب آسیا، به نام اسلام و باشعار «الله اكبر» سر می بُرند و طرح غربی صهیونیستی برای بدنامی اسلام و مسلمانان را دنبال می كنند، در نقطه ای دیگر از جهان، نشریه ای هتاك، كاریكاتورهای موهن به ساحت پیامبر گرامی اسلام منتشر می كند و دولتمردان آن كشور وقیحانه از این اقدام توهین آمیز حمایت می كنند. و البته ماجرا به این جا ختم نمی شود و برای تكمیل شدن پازل اسلام هراسی، گروه دیگری كه «دست ساز» خودشان هستند، واكنش افراطی از خود نشان می دهند و اینجا امپراتوری رسانه ای نیز مسئولیت خود را بر عهده می گیرد و فارغ از توهینی كه به مقدسات یك ونیم میلیارد مسلمان شده، تمام تمركز خبری و رسانه ای بر واكنش مزبور متمركز می شود.
در فراز دیگری از این بیانیه نیز تاكید شده است: طنز تلخ زمانه ما این است كه اهانت به پیامبر اسلام در كشوری انجام می گیرد كه «روژه گارودی» های آن دیار اجازه كوچكترین انتقاد از رژیم صهیونیستی را ندارند و هرگونه آزادی اندیشه در این زمینه از آنها سلب شده است اما اهانت به مقدسات حداقل یك ونیم میلیارد نفر به بهانه «آزادی» توجیه می شود!
در انتهای این بیانیه نیز امضای 300 تشكل مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی نیز با نام به شكل كامل ذكر شده است.
** دوری ازعقل و گامی درجهت اسلام هراسی
اتحادیه مطبوعات محلی كشور نیز در بیانیه ای ضمن محكوم كردن اقدام «شارلی ابدو»در انتشار كاریكاتور علیه پیامبر(ص)، این عمل را به دور از عقل و منطق و گامی در جهت اسلام هراسی، و خدشه وارد كردن به وحدت امت اسلامی عنوا كرده است.
در این بیانیه آمده است: بی گمان سابقه حمایت غرب از تروریسم در خاورمیانه بركسی پوشیده نیست. استكبار جهانی با ایجاد تفرقه و از بین بردن توانائی های ملل مسلمان و از همه مهمتر بهانه جویی برای دخالت در منطقه تاكنون از هیچ كوششی دریغ نكرده است، اكنون كه ویروس خطرناك تروریسم آنان را سخت تهدید می كند، به جای اینكه از گذشته سیاه خود پند بگیرند، رویه خلاف دیگری را در پیش گرفته اند كه قطعاً بار دیگر آنان را با عواقب دشواری روبرو خواهد ساخت.
این بیانیه ادامه می دهد اینك كه عوارض ویروس خطرناك تروریسم به اروپا نیز سرایت كرده ، سردمداران استكبار حاضر به پذیرش مسئولیت جرثومه های تروریستی دست پرورده خود نیستند و در حركتی مزورانه، تروریسم را به عموم مسلمانان نسبت داده و گروه های تكفیری را به عنوان نماد بیش از یك میلیارد مسلمان معرفی می كنندو با این كارخودقصد دارندهم حامیان غربی تروریسم و هم مزدوران آنهارا از زیر علامت سوال خارج كرده و در مقابل، اسلام ستیزی را همچنان در دستور كار خود قرار دهند.
** واكنش سیاستمداران جهان اسلام
علاوه بر واكنش پاپ، روسای جمهوری ، نخست وزیران و رهبران بسیاری از كشورهای اسلامی نیز حركت نشریه شارلی ابدو در باب انتشار كاریكاتور موهن پیامبر اعظم را مورد نقد قرار دادند و جملگی آنها این اقدام را حركتی در راستای آتش زدن به تفرقه میان مسلمانان با دیگر ادیان و تایید حركت های افراطی دانسته اند.
به عنوان مثال حزب الله لبنان نیز با محكوم كردن اهانت مجدد نشریه فرانسوی به ساحت مقدس رسول گرامی اسلام حضرت محمد(ص)، آنرا گامی در راستای حمایت از تروریسم و افراط گرایی دانسته و طی صدور بیانیه ای كه بازتاب بسیار گسترده ای در كشورهای اسلامی و اروپایی داشته توهین مجدد نشریه فرانسوی به مقدسات اسلامی را محكوم و خاطر نشان كرد اقدام مجدد نشریه فرانسوی، جریحه دار كردن احساسات بیش از یك میلیارد و 500 میلیون مسلمان در جهان و تمامی مومنان و كسانی است كه به گفتگو و ارزش های مشترك علاقه مند هستند.
حزبالله تاكید كرده این اقدام نشریه فرانسوی نقش مستقیمی در حمایت از تروریسم و افراط گرایی و افراط گرایان دارد و این اقدام مردود، تحت هیچ عنوانی از سوی دستاندركاران این اقدام شنیع، قابل توجیه نیست.
همچنین دانشگاه الازهر مصر كه بزرگترین دانشگاه جهان اسلام به شمارمی رود طی بیانیه ای مجزا اعلام كرده كه انتشار این كاریكاتور باعث افزایش تنفر خواهد شد و خشم مسلمانان را برمی انگیزد. با این تصمیم مسئولان نشریه شارلی ابدو فرانسه احساسات مذهبی مسلمانان تحریك و باعث افزایش تنفر خواهد شد و خشم مسلمانان را برمی انگیزد.
«طلعت تاج الدین» رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه و مفتی اعظم این كشور نیز با بیان آنكه انتشار كاریكاتورهای موهن به پیامبر اسلام(ص) در نشریه فرانسوی شارلی ابدو موجب تحریك مسلمانان می شود گفته است: توهین به نمادهای ادیان آسمانی به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و بازنشر كاریكاتورهای موهن پیامبر اسلام، تصمیمی غیرعقلانی و تحریك آمیز است.
همچنین «ناصر جودة» وزیر خارجه اردن، انتشار كاریكاتور موهن را فتن هانگیزی جدید توصیف كرد و گفته است: نشریه شارلی ابدو، دوباره در حال فتنه انگیزی است و می خواهد فتنه جدیدی را رقم بزند.
در ادامه واكنش های رهبران و سیاستمداران بزرگ جهان رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه هم درباره انتشار كاریكاتور موهن جدید شارلی ابدو درباره پیامبر اسلام (ص) اعلام كرد كه آزادی بیان به معنای آزادی توهین و اهانت نیست.
احمد داود اغلو نخست وزیر تركیه هم با اشاره به اقدام مجله فرانسوی با بیان آنكه ممكن نیست كه ما در قبال اهانت به پیامبر(ص) ساكت بمانیم تصریح كرده بازنشر كاریكتاتور موهن به حضرت محمد(ص)، اقدامی تحریك كننده و خطرناك است و آزادی بیان به مفهوم آزادی توهین نیست.
** اقدامات مردمی در اقصی نقاط جهان
اما در كنار سیاستمداران و رهبران و روسای جمهور كشورهای جهان، مردم مسلمان جهان نیز همسو با سیل مخالفت ها و اعتراض های جهانی در نقاط مختلف جهان دست به راهپیمایی های متعددی طی روزهای گذشته از زمان انتشار این كاریكاتور به ویژه بعد از برپایی نماز جماعت جمعه روز گذشته زده اند.
به عنوان مثال دهها كویتی با برگزاری تظاهرات مقابل سفارت فرانسه در این كشور این اقدام را محكوم كردند.
همچنین دهها تن از مردم تركیه نیز با برگزاری راهپیمایی اعتراض آمیز ضمن اعتراض به اقدام موهن نشریه شارلی ابدو، مخالفت خود را با اقدام روزنامه ترك زبان جمهوریت در انتشار كاریكاتورهای شارلی ابدو علیه پیامبر اسلام(ص) اعلام و تاكید كردند از كه از این روزنامه انتقام خواهند گرفت.
شمار زیادی از مردم شهر «طرابلس» واقع در شمال لبنان هم به صورت خودجوش در محكومیت انتشار كاریكاتورهای موهن به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص) تظاهرات كردند.
از سوی دیگر هیات علمای مسلمان سودان نیز در پیامی از تمامی سودانی ها خواست تظاهرات گسترده ای را در مناطق مختلف این كشور در محكومیت اقدام جدید نشریه شارلی ابدو برگزار كنند. هیات علمای مسلمان سودان انتشار دوباره این كاریكاتورهای توهینآمیز را توهینی به تمامی مسلمانان جهان دانست.
جبهه عمل اسلامی اردن هم ضمن محكوم كردن اهانت مجدد رسانه فرانسوی به حضرت محمد(ص)، از دوگانگی مواضع در قبال مبارزه با تروریسم انتقاد كرد. این جبهه همچنین خواستار عذرخواهی آن از مسلمانان به خاطر این توهین عمدی شد.
همچنین سازمان علوم، فرهنگ و آموزش اسلامی (آیسسكو) نیز انتشار كاریكاتورهای توهین آمیز به پیامبر اسلام (ص) در نشریات «شارلی ابدو»، «لوموند» و نشریههای لیزیكو، لیبراسیون، لومانیتی و لوبوان فرانسه را به شدت محكوم كرد و طی بیانیه ای آورده است: این اقدام نژادپرستانه غیر اخلاقی كه احساسات صدها میلیون مسلمان را برانگیخته است، بیانگر تمایل مسئولان این روزنامه ها و نشریات برای تشدید نژادپرستی و تشویق به تروریست است.
** واكنش ضد و نقیض اروپایی ها
بعد از حجم اتفاقات و مخالفت های صورت گرفته در اغلب كشورهای جهان به ویژه كشورهای مسلمان، واكنش رهبران برخی كشورهای غربی در قبال انتشار این كاریكاتور موهن نشان داد كه این افراد نه تنها كوچكترین همراهی با احساسات جریحه دار شده مسلمانان جهان نداشته اند كه حتی سعی كردند این عمل غیراخلاقی و غیرانسانی كه حتی خشم پاپ را نیز به عنوان رهبر كاتولیك های جهان به همراه داشته را به نوعی در بازی های زبانی و لفافه كلمات توجیه كنند. به عنوان مثال فرانسوآ اولاند رئیس جمهوری فرانسه با بیان آنكه حملات اخیر در پاریس بر خلاف ارزشهای اسلامی بود، گفت: پاریس و كشورهای اروپایی در حال نبرد با تروریسم هستند و دشمنی با اسلام ندارند.
وی با تأكید بر آنكه كشورهای اروپایی باید به صورت جمعی با تهدیدات تروریستی مواجه شوند، گفته بود اروپا در حال جنگ با تروریسم است، نه با اسلام یا یك مذهب خاص.
اولاند همچنین با اشاره به این نكته كه یك سوم كسانی كه در سوریه و عراق می جنگند، خارجی هستند، خواستار تشدید نظارت ها بر سفر اتباع كشورهای غربی به خاورمیانه و بازگشت آنها شد.
همچنین آنگلا مركل صدراعظم آلمان هم ضمن محكوم كردن دوباره حملات تروریستی پاریس و اقدامات خشونت آمیز گروه های افراطی گفت: اقدامات تروریستی نباید به نام اسلام و مسلمانان نوشته شود.
مركل با یادآوری حملات تروریستی درگذشته از جمله ترور مسلمانان در آلمان كه به قتل های زنجیره ای مشهور شده بود، از حضور مسلمانان در كشورش دفاع كرد و گفت: نزدیك به چهار میلیون نفر از جمعیت این كشور را خارجیان مسلمان تشكیل می دهند و ما با متهم كردن همه مسلمانان به خشونت و اقدامات تروریستی به شدت مخالف هستیم.
این صحبت ها در حالی مطرح می شود كه رهبران چند كشور اروپایی ضمن حمایت از اقدامات نشریه شارلی ابدو، هویت این كار را در راستای حمایت از آزادی بیان قرار داده اند در حالی كه وقتی این نشریه و یا برخی از روزنامه های منتقد رهبران كشورهای اروپایی دست به نوشتار گزارش یا مقاله ای در راستای نقد سیاست های آنها و یا چاپ كاریكاتور آنها می زدند به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم به انقاد از این مساله می پرداختند كه نمونه این دست از اتفاقات بارها و بارها به شكل مستقیم در رسانه ها و خبرگزاری های بین المللی بازتاب داشته است.
و یا تاكید بسیاری از خبرگزاری ها و روزنامه های كشورهای غربی بر هیات های تحریریه آنها مبنی بر عدم نگارش مطالبی ضد رژیم صهیونیستی دیگر اتفاقی است كه در مواجهه با شعار آزادی بیان غربی ها ضد و نقیض بودن آرای رهبران این كشورها را بازتاب می دهد و دوگانگی رفتارهای آنها را برای عموم مخاطبان جهانی آشكارتر از گذشته می سازد.
فراهنگ**9266**1601**
تهران - ایرنا - اقدام نشریه «شارلی ابدو» در چاپ كاریكاتور موهن از پیامبر اسلام و موج مخالفت های جهانی در محكوم كردن این اتفاق در حالی با شعار آزادی بیان توسط برخی كشورهای غربی حمایت می شود، كه تضاد همان كشورها در مخالفت و سانسور با موج آزادی بیان در بازتاب اخبار حقیقی جهان اسلام و رژیم صهیونیستی بیش از هر زمانی رفتار دوگانه آنها را به چالش می كشد.