۳۰ دی ۱۳۹۳، ۸:۳۸
کد خبر: 81471440
T T
۰ نفر
مرحله دوم مايه كوبي دام هاي استان كرمانشاه عليه تب برفكي آغاز شد

كرمانشاه - ايرنا - مديركل دامپزشكي كرمانشاه گفت: در مرحله دوم مايه كوبي دام هاي استان عليه تب برفكي، دو ميليون و610 هزار راس دام سبك و سنگين واكسينه مي‌شوند.

به گزارش ايرنا، روابط عمومي جهاد كشاورزي روز سه شنبه به نقل از دكتر نادر پرور افزود: در اين مرحله دو ميليون و 500 هزار راس گوسفند و بز و110 هزار راس گاو و گوساله در دامداري‌هاي صنعتي، نيمه صنعتي، روستايي و عشايري از 27 دي ماه به مدت 40 روز كاري عليه بيماري تب برفكي واكسينه مي‌شوند.

وي اظهار كرد: واكسيناسيون عليه تب برفكي با توان كامل بخش دولتي و خصوصي و به صورت كاملا رايگان انجام مي‌شود.

پرور، تب برفكي را نوعي بيماري ويروسي واگيردار اعلام و عنوان كرد: اين بيماري مختص زوج سم ها مي باشد و در اين ميان گاو و گوساله از بقيه حيوانات حساس تر مي باشند كه با توجه به تيپ هاي مختلف عامل بيماري، كنترل و مبارزه با آن دشوار مي باشد.

وي افزود: از علائم اين بيماري كاهش ناگهاني شير، ايجاد تب، ترشح بزاق به ‌صورت لزج و كش دار و پس از مدتي چركي، ايجاد تاول روي زبان، لب‌ها، پاي دندان، سطوح داخلي دهان و در برخي ديگر از اندام‌ها و ايجاد ناراحتي و لنگش و دندان قروچه مي باشد.

پرور با اعلام اينكه دوره كمون اين بيماري در گاو يك تا 21 روز متغيير است، گفت: در دام‌هاي جوان نظير گوساله ابتلا به بيماري تب برفكي سبب مرگ ناگهاني و تلفات و در دام‌هاي آبستن مي تواند سقط جنين و نازايي گردد.

مديركل دامپزشكي كرمانشاه با بيان اينكه از ابتداي سال تاكنون هيچ ‌گونه مورد ابتلاي دام به تب برفكي در استان گزارش نشده است، افزود: راه‌هاي انتقال عامل بيماري از طريق (شير، ادرار، بزاق و ترشحات دام بيمار) به ‌وسيله هوا، آب، علوفه ، بستر و وسايل و.. منجر به آلودگي محيط و ساير دام ها مي‌شود.

وي گفت: انجام مايه كوبي علاوه بر اينكه در راستاي پيشگيري از بروز بيماري بويژه در دام‌هاي صنعتي و ايجاد سطح ايمني در برابر بيماري موثر است سبب كاهش زيان اقتصادي وارده ناشي از كاهش وزن و كاهش شير دام مي‌شود.

پرور اظهار كرد: براي پيشگيري و مبارزه با بيماري تب برفكي رعايت مسائل امنيتي و زيستي در دامداري ها، مايه كوبي دام‌ها، پرهيز از نگهداري همزمان گاو و گوسفند در يك مكان، هماهنگي با دامپزشكي در نقل و انتقال دام‌ها الزامي است.

وي قرنطينه دام هاي جديد كه وارد دامداري مي شوند، كنترل ورود و خروج افراد به فضاي دامداري، ضدعفوني كردن دامداري ها و خودروهاي حامل شير، كود دامي، علوفه و جداسازي دام‌هاي مبتلا از ساير دام‌ها را راهكارهاي‌ لازم براي پيشگيري و مبارزه با بيماري تب برفكي اعلام كرد.

567