۳۰ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۳۴
کد خبر: 81471889
T T
۰ نفر

چرا باید به سراغ كتاب‌های چاپی رفت؟

۳۰ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۳۴
کد خبر: 81471889
چرا باید به سراغ كتاب‌های چاپی رفت؟

تهران - ایرنا - سایت خبری فرارو نوشت :با وجود اینكه روز به روز بر تعداد علاقه‌مندان به كتاب الكترونیكی (ایبوك) افزوده می‌شود، شواهد اما نشان می‌دهد كه قرار نیست به این زودی‌ها شاهد محو شدن كتاب‌های كاغذی باشیم. هشتاد و هشت درصد آمریكایی‌هایی كه ایبوك می‌خوانند، همچنان كتاب‌های چاپی را هم می‌خوانند. و اگرچه راحتی دانلود و وزن كمتر ویژگی‌های مثبت ایبوك‌ها هستند، اما به نظر می‌رسد كه هنوز هم نمی‌توانیم از لذت خواندن كتاب‌های چاپی دل بكنیم.

به گزارش فرارو به نقل از تایم، هیچ چیز به پای بوی كتاب‌های قدیمی نمی‌رسد و ضمناً دغدغۀ تمام شدن باطری را هم ندارید. تحقیقات علمی نشان می‌دهند، ورق زدن كتاب چاپی می‌تواند به سلامت و شادمانی شما كمك كند. در زیر هفت دلیل برای خواندن كتابهای 'واقعی' را ملاحظه می‌كنید.

ایبوك نخوانید، كتاب

افزایش هوش

براساس تحقیقی كه در دانشگاه بركلی صورت گرفته است، تعداد لغاتی كه كودكان در هنگام كتاب خواندن با آن مواجه می‌شوند، پنجاه درصد بیشتر از تعداد لغاتی است كه هنگام تماشای تلویزیون می‌شنوند. مواجهه با لغات جدید، نه تنها باعث افزایش نمرات در درس روخوانی می‌شود، بلكه نمرۀ فرد را در آزمون‌های عمومی هوش هم بالاتر می‌برد. علاوه براین، خواندن كتاب در كودكی می‌تواند به هوش بالاتر در دوران بزرگسالی منجر شود.

یك توصیه: اگر می‌خواهد با سرعت بالاتری مطالعه كنید، سراغ كتاب‌های چاپی بروید. بررسی‌ها نشان می‌دهد كه مطالعه بر روی صفحۀ مونیتور 20 تا 30 درصد از سرعت خواندن می‌كاهد.

افزایش قدرت مغز

مطالعۀ مرتب نه تنها باعث افزایش هوش شما می‌شود، بلكه می‌تواند قدرت مغز شما را هم افزایش دهد. همانطور كه پیاده روی سیستم قلبی عروقی شما را تقویت می‌كند، خواندن كتاب نیز به صورت مرتب می‌تواند با ورزش دادن مغز، عملكرد حافظه را بهبود بخشد. همزمان با افزایش سن، حافظه و عملكرد مغز دچار افت می‌شود، اما مطالعۀ مرتب ممكن است این روند را كُند كند. كار كشیدن مرتب از مغز می‌تواند افول ذهنی را تا سی و دو درصد كم كند.

كمك به اجتماعی تر شدن

فرو رفتن در یك كتاب خوب ایجاد ارتباط و همدردی با دیگران را برای شما آسانتر می‌كند. تحقیقی كه در مجلۀ ساینس به چاپ رسیده نشان می‌دهد كه ادبیات داستانی با به تصویر كشیدن احساسات دیگران، این توانایی را دارد كه به خوانندگانش كمك كند دیگران را بهتر درك كنند. این تاثیر كتاب بر كسانی كه ادبیات داستانی را بیش از ادبیات غیرداستانی مطالعه می‌كنند بیشتر است. در این تحقیق كه همت دیوید كومر كید و امانوئل كاستانو صورت گرفته آمده است: 'درك حالات ذهنی دیگران، مهارتی است كه ارتباط جوامع بشری را ممكن می‌سازد.'

ورق زدن به شما كمك می‌كند كه آنچه را می‌خوانید، درك كنید

وقتی كه به خاطر سپردن محتویات كتاب برایتان اهمیت داشته باشد، بهتر است به جای ایبوك به سراغ نسخۀ چاپی بروید. لمس صفحات كتاب با سرانگشتان، بافتی را در اختیار مغز شما می‌گذراد كه می‌تواند به دركی عمیقتر و بهتر از موضوع مورد مطالعه منجر شود.

مطالعه می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به آلزایمر موثر باشد

مطالعه از مغز شما كار می‌كشد و این مسئله بسیار مثبت است. احتمال مبتلا شدن به آلزایمر در افرادی كه مغزشان را با فعالیت‌هایی نظیر مطالعه و شطرنج، مشغول نگاه می‌دارند، دو و نیم برابر به نسبت كسانی كه از مغزشان كار نمی‌كشند، كمتر است. عدم فعالیت مغز یكی از عوامل ابتلا به آلزایمر است.

مطالعه به آرامش روحی شما كمك می‌كند

تحقیقات نشان می‌دهند كه مطالعه می‌تواند استرس را كاهش دهد. در تحقیقی كه در سال 2009 در دانشگاه ساسكس صورت گرفت نشان داده شد كه مطالعه می‌تواند تا 68 درصد از میزان استرس فرد را بكاهد. دیوید لوییس، روانشناس، می‌گوید: 'واقعاً اینكه چه كتابی می‌خوانید اهمیت چندانی ندارد، شما با غرق كردن خود در یك كتاب خوب می‌توانید از نگرانی‌ها و استرس‌های روزمره خود بكاهید و در دنیای تخیلی نویسنده كند و كاش كنید.'

مطالعه قبل از خوابیدن می‌تواند به خواب شما كمك كند

مطالعه پیش از خواب، می‌تواند به بدن شما علامت دهد كه وقت به خواب رفتن است. خواندن یك كتاب واقعی بیش از گرفتن صفحۀ نورانی ایبوك ریدر در مقابل صورت، می‌تواند در آرامش شما موثر باشد. ثابت شده است كه صفحه نمایش ایبوك ریدر و تبلت به خاطر نوری كه ساطع می‌كنند، باعث می‌شود دیرتر به خواب بروید و حتی به سلامت خواب شما آسیب وارد كند. این مورد در مورد كودكان نیز صدق می‌كند: 54 درصد كودكانی كه محل خوابشان نزدیك یك صفحه نمایش كوچك قرار دارد، به طور میانگین بیست دقیقه دیرتر از سایر كودكان به خواب می‌روند. در نتیجه اگر دنبال خواب راحت و به موقع هستید به سراغ كتاب‌های چاپی بروید.

منبع/ فرارو

اول **
۰ نفر