۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۴۰
کد خبر: 81476490
T T
۰ نفر
سرطان خون و سيستم اعصاب مركزي شايع ترين سرطان هاي كودكان در استان مركزي است

اراك - ايرنا - فوق تخصص خون و سرطان هاي كودكان در استان مركزي گفت: شايع ترين سرطان هاي كودكان در اين استان خون و سيستم اعصاب مركزي است كه درصد پاسخگويي آن ها نسبت به سرطان هاي بزرگسالان بالا است.

دكتر «عزيز اقبالي» روز شنبه در آستانه هفته ملي مبارزه با سرطان (هشت تا 15 بهمن ماه) در گفت و گو با ايرنا افزود: هم اكنون 140 كودك سرطاني در اين استان زيرپوشش خدمات تخصصي درماني قرار دارند كه عمده مشكل آنها نامناسب بودن فضاي فيزيكي و كمبود تخت درماني است.

وي توضيح داد: اگر چه مطالعات علمي دقيقي از علل و وضعيت سرطان هاي كودكان در استان مركزي انجام نشده ولي بر اساس شواهد سالانه 40 كودك در اين استان به سرطان مبتلا مي شوند.

فوق تخصص سرطان هاي كودكان در استان مركزي اظهار كرد: انواع سرطان خون (لوسمي) با حدود 45 درصد و سرطان سيستم اعصاب مركزي با 25 درصد بيشترين مراجعات درماني را در حوزه سرطان هاي كودكان اين استان دارد.

دكتر اقبالي بيان كرد: طبق آمار منتشر شده وزارت بهداشت و درمان 25 هزار كودك سرطاني در كشور وجود دارد كه سالانه 15 درصد به آنها افزوده مي شود.

وي ادامه داد: عمده سرطان هاي افراد بالغ در ايران را پس از پوست، سرطان هاي مخاطي شامل مي شود اما تنوع سرطان هاي كودكان پس از خون و سيستم مركزي اعصاب بدن، تومورهاي توپر به ويژه در نواحي شكمي شامل تومورهاي كليوي و فوق كليوي و بافت هاي عضلاني است.

دكتر اقبالي خاطر نشان كرد: كمبود تخت درماني در بخش خون بيمارستان اميركبير اراك معضل جدي كودكان سرطاني است زيرا در اين بخش تنها 13 تخت درماني مستقر است كه ضريب اشغال تخت 100 درصدي دارد و با وجود اهميت زمان در درمان بيماران سرطاني همواره بيماراني را با چهار تا پنج روز در نوبت بستري داريم.

وي توضيح داد: كودكان سرطاني نيز مانند ساير بيماران بزرگسال از هزينه هاي سنگين دارو و درمان رنج مي برند و نياز است كه دولت تدبير و اميد گام حمايتي از بيماران خاص را هر چه زودتر عملياتي كند.

فوق تخصص درمان سرطان هاي كودكان در استان مركزي با بيان اينكه عفونت ها مهمترين دليل افزايش مرگ و مير سرطان هاي كودكان است گفت: با تدابيري كه در بهداشت مراحل درماني و شرايط ايزوله در اين استان ايجاد شده شاخص مرگ و مير كودكان سرطاني را كاهش داده است.

دكتر اقبالي افزود: ميانگين درصد مرگ و مير كودكان سرطاني در كشور 15 درصد مبتلايان است درحاليكه اين مهم در استان مركزي 10درصد برآورد شده است.

وي اظهار كرد: پيشگيري و تغيير عادات غذايي و زندگي خانواده ها و كودكان يكي از موضوعات مهم در مهار سرطان ها است و نياز است با همكاري وزارت بهداشت و درمان مطالعات علمي در شناخت عوامل خطر و راهبردهاي مداخله گر در كاهش سرطان هاي كودكان در استان مركزي اعمال شود.

دكتر اقبالي بيان كرد: 51 درصد كودكان سرطاني استان مركزي دختر هستند و شايع ترين سن ابتلاي به سرطان كودكان در اين استان دو تا شش سالگي است.

وي عنوان كرد: با توجه به نياز ضروري استان در توسعه زيرساختهاي درماني و افزايش تخت، مشاركت خيران نقش محوري دارد.

بر اساس آمار موجود سرطان هاي كودكان حدود يك درصد از كل سرطان ها را شامل مي شود.ك/3

560/507