مديركل امور عشاير خراسان رضوي در اين مراسم گفت: اين پروژه ها در شهرستانهاي بردسكن و كلات در قالب انتقال آب شرب بهداشتي از طريق لوله به محلات عشايري اجرا شده اند.
'حسين صفرپور' افزود: محله عشايري كلاته برق و محله سه پنجه نيازي در مجموع با حدود 80 خانوار در قالب اجراي اين پروژه ها از مزاياي آب شرب بهداشتي برخوردار شدند.
وي ادامه داد: اين دو طرح با هزينه 9 ميليارد و 500 ميليون ريال به اجرا درآمده و اشتغال حاصل از آن 90 نفر است.
32 هزار نفر عشاير خراسان رضوي با 6500 خانوار جمعيت در قالب 35 طايفه، دارا بودن 900 هزار راس دام و توليد 12 هزار تن گوشت قرمز، 17 هزار تن فراورده هاي دامي شامل شير، روغن، پشم، كرك و كود حيواني و 41 هزار و 800 مترمربع صنايع دستي شامل گليم، قاليچه، فرش و تابلو فرش نقش بسزايي در اقتصاد اين استان دارند.
بر اين اساس جمعيت عشايري خراسان رضوي با جمعيتي كمتر از يك درصد كل جمعيت استان 15 درصد دام منطقه را در اختيار دارند. عشاير خراسان رضوي همه ساله با سرد شدن تدريجي هوا كوچ خود را از اواسط آبان ماه به مناطق قشلاقي آغاز مي كنند. عشاير برون كوچ شهرستان قوچان كوچ خود را به خارج از خراسان رضوي به مناطق قشلاقي استان گلستان با مسافتي 400 كيلومتر و عبور ازشهرستانهاي فاروج، شيروان، بجنورد، مانه و سملقان و ايلراههاي شلمي و خشتلي بين 30 تا 40 روز طي طريق نموده و در مناطق قشلاقي مراوه تپه استان گلستان شامل دشت تقر، قاپلان دره، ابوساري و آب شيرين مستقر مي شوند. ساير عشاير خراسان رضوي 'درون كوچ بوده' لذا از شهرستانهاي درگز، سبزوار، نيشابور، بردسكن، خواف، چناران و مشهد كوچ خود را به مناطق گرمسيري(قشلاق) واقع در شهرستانهاي سرخس، بخش رضويه مشهد، كلات و حوزه هايي از همان شهرستانها آغاز مي كنند.
عشاير با سپري نمودن حدود پنج ماه از سال در مناطق قشلاقي در داخل و خارج استان خراسان رضوي از فروردين ماه كوچ مجدد خود را به مناطق ييلاقي آغاز مي كنند.
1906/1858
مشهد - ايرنا - دو پروژه آبرساني به مناطق عشايري خراسان رضوي روز دوشنبه طي مراسمي به مناسبت دهه فجر بهره برداري شد.