در پي بالا گرفتن مجدد درگيري هاي خونين ميان ارتش اوكراين و جدايي طلبان مورد حمايت مسكو در شرق اين كشور، كي يف روز پنجشنبه ميزبان وزير خارجه آمريكا، رييس جمهوري فرانسه و صد اعظم آلمان بود.
در روزهاي اخير تعداد بيشتري از نيروهاي ارتش اين كشور كشته شدند كه مجموع جان باختگان اين رويارويي نظامي را به بالاي پنج هزار نفر از آغاز آن در سال گذشته مي رساند.
به گزارش ايرنا، بي.بي.سي روز جمعه در گزارشي با اشاره به اين مطلب افزود:افزايش درگيري ها فشارهاي سياسي در آمريكا را براي ارسال سلاح هاي سنگين به ارتش اوكراين افزايش داده است.
دولت اوباما تا به امروز به حمايت مالي و ديپلماتيك بسنده كرده و نگران از بالا گرفتن تنش ها با مسكو از فرستادن چنين سلاح هايي طفره رفته است.
وزير دفاع پيشنهادي جديد باراك اوباما اما در جلسه راي اعتمادش به سناتورها گفت كه از فرستادن سلاح هاي كشنده به اوكراين حمايت مي كند.
جان كري وزير امور خارجه هم در پي ورودش به كي يف در كنفرانس خبري مشترك با نخست وزير اوكراين ضمن پافشاري بر يافتن يك راه حل ديپلماتيك گفت كه اوباما در حال بررسي همه گزينه ها است.
كري همچنين از كم شدن تحمل واشنگتن سخن گفت و افزود: ما نمي توانيم چشمانمان را بر حضور سربازان روس كه لباس شخصي مي پوشند و وارد اوكراين مي شوند، ببنديم.
وي اضافه كرد: آنها رهبري واحدهاي نظامي گروه هاي به اصطلاح جدايي طلب را به عهده دارند و ما نمي توانيم چشمان خود را بر فرستادن راكت هاي مدرن و سيستم هاي رادار از آن سوي مرز از داخل روسيه ببنديم، اينها همه خلاف تعهدات توافق مينسك است.
بيمناك از پيامدهاي اين تحولات، رييس جمهوري فرانسه به همراه همتاي آلماني اش پس از ديدار پنجشنبه با مقامات اوكراين روز جمعه عازم مسكو خواهند شد تا با ولاديمير پوتين ديدار كنند؛ تلاش هاي فشرده براي يافتن راه ديپلماتيكي كه هم جنگ را پايان دهد و هم تماميت ارضي اوكراين را حفظ كند.
دبير كل ناتو همزمان در نشست وزراي دفاع كشورهاي عضو پيمان آتلانتيك شمالي با انتقاد از روسيه، آن كشور را به نقض گسترده قوانين بين المللي متهم كرده اما گفته است كه مسلح كردن اوكراين از سوي غرب مي تواند واكنش تندتر روسيه را به دنبال داشته باشد.
نيروهاي ناتو قرار است براي نخستين بار پنج هزار نيروي پيش قراول را در مرزهاي چند كشور اروپاي شرقي با روسيه مستقر كنند.
بي.بي.سي با اشاره به اينكه همه اين اقدامات از ديد مسكو خصمانه محسوب مي شود، ادامه داد: سخنگوي وزارت خارجه روسيه گفته است كه اقدامات واشنگتن، روابط روسيه و آمريكا را در بن بست قرار مي دهد و خيلي طول خواهد كشيد كه از اين مرحله بگذريم اما ظاهرا دولت آمريكا اين طور مي خواهد و بايد مسئوليت كامل آن را هم بپذيرد.
ايرانم**1021 **1917
تهران - ايرنا - وجه نظامي رويارويي غرب با روسيه در حال تقويت شدن است و نگراني ها از جلوتر رفتن آن از اوكراين، اروپايي ها را واداشته است كه هر چه سريع تر راه حلي ديپلماتيك پيدا كنند.