به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، معاون اول رییس جمهوری صبح امروز در هشتمین روز دهه فجر به منظور بهره برداری از چند پروژه صنعتی و عمرانی وارد استان كرمان شد.
كارخانه آهن اسفنجی بردسیر كه در كیلومتر 45 جاده كرمان ـ بردسیر واقع است سبب اشتغالزایی یك هزار نفر شده است.
طرح تولید آهن اسفنجی بردسیر با ظرفیت یك میلیون تن در سال متعلق به شركت فولاد سیرجان ایرانیان وابسته به شركت هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدكو) است.
تولید آهن اسفنجی مرحله نخست این طرح است و مرحله دوم آن كه تولید شمش فولادی خواهد بود. در صورت پیشرفت كار بر اساس برنامه زمان بندی شده، پایان سال 1394 به بهره برداری می رسد و ظرفیت تولید آن نیز یك میلیون تن در سال است.
در توضیح فرآیند تولید آهن اسفنجی این كارخانه می توان گفت مواد اولیه ورودی كارخانه از معادن به صورت گندله به وسیله راه آهن (در چشم انداز بلندمدت) و كامیون (در حال حاضر) به واحد انباشت و برداشت شركت فولاد سیرجان ایرانیان منتقل می شود.
گندله ورودی كروی شكل با اندازه مطلوب تحت عنوان مواد اولیه، تحت تاثیر نیروی وزن به طرف پایین در كوره حركت می كند. در اثر حركت گاز احیای داغ در خلاف جهت جریان مواد، (تركیب گازهای H2 و CO) اكسیژن گندله جدا شده و احیا می شود.
براساس این گزارش پس از عبور گندله احیا شده از ناحیه خنك سازی، محصول نهایی به خارج از كوره منتقل می شود این محصول نهایی واحد احیای مستقیم كه با حذف اكسیژن موجود در گندله حاصل شده است، آهن اسفنجی نامیده می شود.
جهانگیری پس از بهره برداری این كارخانه، برای افتتاح كارخانه كك سازی و قطران زرند عازم این شهرستان می شود.
بازدید و افتتاح كارگاه های فرش دستباف و بهره برداری از بیمارستان پیامبر اعظم(ص) كرمان و شركت در جلسه شورای اداری استان از دیگر برنامه های سفر جهانگیری است.
وزرای نیرو، صنعت،معدن و تجارت، تعاون، كار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، معاون اول رییس جمهوری را در این سفر همراهی می كنند.
سیام.9012 **1336
![كارخانه آهن اسفنجی بردسیر به بهره برداری رسید كارخانه آهن اسفنجی بردسیر به بهره برداری رسید](https://img9.irna.ir/old/Image/1393/13931120/81499255/N81499255-6262928.jpg)
بردسیر - ایرنا - كارخانه آهن اسفنجی بردسیر كرمان با ظرفیت تولید یك میلیون تن آهن اسفنجی صبح امروز (دوشنبه) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری به بهره برداری رسید.