به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، این داروی جدید كه محصول یك شركت ژاپنی است، Lenvima نام دارد و قادر به درمان تهاجمی ترین نوع سرطان تیرویید است. این دارو قادر به درمان مرحله ای از بیماری است كه حتی به ید درمانی رادیواكتیو نیز پاسخ نداده است.
تهاجمی ترین نوع سرطان، DTC نام دارد كه به رشد سرطانی غده تیرویید گفته می شود. تیرویید غده ای كوچك در ناحیه گردن و مسئول ترشح دو هورمون مهم T3 و T4 است. هورمون های ترشح شده توسط تیرویید در سراسر بدن حركت می كنند و وظایف مهمی چون متابولیسم بدن را كنترل می كنند.
داروی Lenvima، نوعی مهاركننده است كه پروتئین هایی كه به رشد سلول های سرطانی كمك می كنند، را غیر فعال می كند.
محققان بر این باورند كه این دارو در درمان سرطان های دیگر نیز موثر است.
به غیر از سرطان تیرویید، اختلال غده تیرویید نیز بسیار رایج است. بر اساس تحقیقات انجام شده در مركز كنترل و پیشگیری از بیماری ها، حدود 10 درصد زنان از اختلال غده تیرویید رنج می برند. احتمال اختلال عملكرد غدد تیرویید در زنان 10 برابر مردان است و این بیماری در اكثر افراد هنوز تشخیص داده نشده است.
زمانی كه میزان فعالیت این غده كاهش یا افزایش یابد، فرد دچار اضافه وزن شده و عضلات تضعیف می شوند، از طرفی فرد همیشه خسته و كسل است. برخی از علایم دیگر پركاری یا كم كاری تیرویید عبارتند از :
-استرس بیش از اندازه
-اختلالات اشتها
-پرخاشگری و عصبانیت در اكثر مواقع
-افسردگی بدون دلیل
معمولا اختلالات مربوط به غده تیرویید با یك آزمایش ساده خون قابل تشخیص است.
استفاده از مواد غذایی حاوی ید مانند پنیر كم چرب، شیر، تخم مرغ، انواع غذاهای دریایی و ماست و سه جلسه تمرین 40 دقیقه ای در هفته در درمان اختلالات غدد تیرویید بسیار موثر است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - سازمان غذا و داروی آمریكا (FDA) داروی جدید درمان تهاجمی ترین نوع سرطان تیرویید را تایید كرد.