به گزارش ایرنا، 'حسین دیوسالار' مدیر كل امور فرهنگی ایرانیان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشستی با نمایندگان ارگان های فرهنگی ایرانی در مالزی و ایرانیان فعال در عرصه فرهنگ و هنر، گفت كه این اداره كل هم اكنون تنها مركز ارایه خدمات فرهنگی به ایرانیان خارج از كشور است و نشست های هم افزایی با ارگان ها، شوراها و فراكسیون های مرتبط با ایرانیان در تهران برگزار تا خدمات بهتری به هموطنان در خارج ارائه شود.
وی گفت كه در طول 10 سال گذشته نشست هایی به منظور هم افزایی ارگان های مرتبط با ایرانیان خارج از كشور برگزار نشده و دغدغه ای نیز برای ایرانیان ساكن خارج وجود نداشته است.
دیوسالار گفت كه هم اكنون ایرانیان در 50 كشور جهان زندگی می كنند و در مرحله نخست 20 كشور با توجه به جمعیت ایرانی به منظور ارایه خدمات فرهنگی در اولویت قرار گرفته و برنامه ریزی لازم به این منظور انجام شده است.
وی در ادامه بودجه عملیات فرهنگی برای ایرانیان خارج نشین را با توجه به بودجه دیگر ارگان ها ناچیز دانست، اما تاكید كرد كه با همكاری رایزنی های فرهنگی در خارج از كشور تلاش می شود برنامه های غنی فرهنگی در سال آینده برای هموطنان تدارك دیده شود.
مدیر كل امور فرهنگی ایرانیان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزاری نشست های نخبگان ایرانی در خارج، هفته دوستی كودك با همكاری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، اعزام مشاور تربیتی، برگزاری جشن های مناسبتی، برگزاری جام خلیج فارس و اعزام گروه های هنری شهرستان ها به خارج برای اجرای برنامه با همكاری ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها را از جمله برنامه های این اداره كل در سال آینده اعلام كرد.
وی در ادامه با اشاره به برخی اقدامات فرهنگی انجام شده به وسیله اداره كل امور فرهنگی ایرانیان خارج از كشور در مناطق مختلف جهان، گفت كه برگزاری نشست های منطقه ای می تواند به پیشبرد اهداف فرهنگی ایرانیان كمك كند.
ضرورت شكل گیری انجمن منطقه ای ایرانیان جنوب شرق آسیا از دیگر نكاتی بود كه دیوسالار در سخنان خود به آن اشاره كرد.
'قهرمان سلیمانی' معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این نشست بر ضرورت رسیدگی به وضعیت همه ایرانیان خارج از كشور با توجه به منویات مقام معظم رهبری تاكیدكرد.
وی گفت همه باید برای رسیدگی به مشكلات و دغدغه های ایرانیان خارج از كشور بدون تبعیض اقدام كنیم و از مشكلات آن ها بكاهیم.
وی گفت به رغم مطلوب نبودن برخی شرایط كه باعث شكل گیری تصویر ذهنی نادرست از ایران در اذهان مردم برخی از كشورها شده است، اما غنای فرهنگ و هنر ایران باعث شده اندیشه و فرهنگ ایرانی در بسیاری از جوامع از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد.
معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر ضرورت تلاش برای دفاع از ایران و بلند كردن پرچم عظمت فرهنگ ایرانی تاكید كرد.
'علی اكبر ضیایی' رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كوالالامپور نیز در این نشست با اشاره به برخی از فعالیت های فرهنگی كه در سال جاری به وسیله این رایزنی انجام شده است، بر ضرورت تلاش برای ارتقای جایگاه فرهنگی ایران در مالزی تاكید كرد.
وی گفت كه برنامه هایی تاكنون برای ارتقای جایگاه فرهنگی ایران در مالزی برگزار شده است، اما ضرورت دارد برنامه های بیشتری برگزار شده و به دغدغه های ایرانیان نیز توجه ویژه ای شود.
وی همچنین خواستار انتشار نشریه ویژه ایرانیان خارج از كشور شد و انتشار این نشریه را ضروری دانست.
مقامات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آمادگی این سازمان را برای حمایت از نشریه های كه به فرهنگ و هنر ایران توجه می كنند، اعلام كرد.
در این نشست نمایندگانی از قشر دانشجویی، هنرمندان، رسانه ها و فعالان حوزه فرهنگی، هنری و مسائل اجتماعی حضور داشتند.
نماینده انجمن حمایت از زندانیان ایرانی در مالزی نیز گزارشی از وضعیت این زندانیان ارایه و بر توجه به امور فرهنگی این زندانیان تاكید كرد.
آساق**241**1611
دغدغه های فرهنگی ایرانیان خارج از كشور بررسی شد/ 20 كشور در اولویت برنامه های فرهنگی
۲۷ بهمن ۱۳۹۳، ۱۶:۳۴
کد خبر:
81508645
كوالالامپور – ایرنا – مدیر كل امور فرهنگی ایرانیان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز دوشنبه بر هماهنگی و همكاری ارگان های مرتبط با ایرانیان برای فعالیت های هماهنگ و بیشتر فرهنگی تاكید كرد و از تغییر نگاه به ایرانیان خارج نشین در دوره جدید خبر داد.