۲ اسفند ۱۳۹۳، ۸:۲۱
کد خبر: 81513842
T T
۰ نفر
به ازاي هر تخت بيمار، يك پرستار نيز در استان اصفهان وجود ندارد

اصفهان- ايرنا- قائم مقام رييس دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: 0.9 پرستار به ازاي هر تخت بيمار در استان اصفهان وجود دارد يعني به ازاي هر تخت، يك پرستار نيز در استان وجود ندارد.

به گزارش ايرنا، دكتر 'حميد صانعي' در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز جمعه شهر اصفهان افزود: نسبت پرستار به تخت در كشورهاي توسعه يافته هشت پرستار به ازاي يك تخت و در كشورهاي در حال توسعه سه تا چهار پرستار و در كشور ايران نيز اين آمار 1.8 پرستار به ازاي هر تخت است.

وي با اشاره به اينكه استان اصفهان از لحاظ تعداد پرستار كمبود دارد، ادامه داد: اين كمبود در ارائه خدمات و خدمت رساني مراكز درماني به مردم موثر است.

وي اظهار كرد: 40 درصد پرستاران در سال 83 بيكار بودند كه با استخدام 20 هزار نيروي پرستار در آن زمان، همه آنها مشغول به كار شدند و اكنون نيز با كمبود نيرو مواجه هستيم.

قائم مقام رييس دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با بيان اينكه 170 دانشكده پرستاري در كشور وجود دارد، تصريح كرد: در زمان حاضر 50 هزار دانشجوي پرستاري در اين دانشكده ها مشغول تحصيل هستند و 150 هزار پرستار نيز از اين مراكز آموزشي فارغ التحصيل شده اند.

وي بيان كرد: استان اصفهان شش هزار پرستار فعال در بيمارستان ها و كلينيك ها دارد كه علاوه بر آن بهيارها، هوشبرها و تكنسين هاي اتاق عمل نيز كه از رشته هاي پرستاري هستند فعاليت مي كنند.

صانعي با اشاره به فعاليت 500 ماما در رابطه با درمان و 500 ماما در رابطه با مراقبت هاي حين بارداري در استان گفت: بهيارها و كمك بهيارها نقش به سزايي در رضايتمندي بيماران دارند كه اين قشر نيز به تعداد بسيار كم در استان وجود دارد.

وي تاكيد كرد: با توجه به اجراي طرح توسعه و افزايش ميزان تخت در كنار بيمارستان ها، نياز به پرستاران به مراتب بيش از گذشته احساس مي شود.



** پرستار جوياي كار در استان اصفهان نداريم

صانعي افزود: برخلاف اينكه استخدام و به كارگيري نيروهاي جديد در مشاغل مختلف در كشور صورت نمي گيرد، پرستاري يكي از معدود رشته هايي است كه استخدام در آن همچنان وجود دارد و در سال جاري مجوز بكارگيري 400 پرستار را گرفته ايم كه هنوز 130 مورد از اين رديف ها پرنشده است زيرا نيروي پرستار آماده به كار در دسترس نيست.

وي همچنين به كمبود نيروي پرستار مرد اشاره و اظهار كرد: برخي از فعاليت ها از حد تحمل و توان پرستاران زن خارج است به همين دليل با كمبود پرستار آقا نيز مواجه هستيم.

وي ادامه داد: به منظور تامين نيروي پرستار در كل كشور و براساس مصوبه دولت، پرستاراني كه طرح آن ها به اتمام رسيده است مي توانند تا دو سال به فعاليت خود ادامه دهند و بازنشستگان تا سن زير 60 سال نيز در صورت تمايل مي توانند در اين شغل باقي بمانند.

قائم مقام رييس دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: دانشجويان سال آخر رشته پرستاري نيز مي توانند در بيمارستان ها به فعاليت بپردازند كه اين امر به كسب تجربه و كمك مالي و نيز بهره گيري از خدمات آنها مي انجامد.

وي با بيان اينكه ظرفيت پذيرش دانشجوي پرستاري دو برابر شده است،اضافه كرد: به منظور تربيت پرستاران، دانشگاه علوم پزشكي در چندين رشته و در مقاطع كارشناسي ارشد،PHT و دكترا مجوز تربيت نيرو دارد.

وي همچنين به دريافتي پرستاران و معادل بودن آن با حقوق نيروهاي رسمي اشاره و خاطرنشان كرد: اكنون نيروهاي پرستاري داراي سازماني اختصاصي با عنوان نظام پرستاري، كانون بازنشستگي، صندوق پس انداز و شوراي حل اختلاف مجزا و مستقل هستند و نماينده قشر پرستاري در هيات بدوي سازمان نظام پزشكي نيز حضور دارد.

صانعي با اشاره به قانون بهره وري ساعات كاري افزود: 170 ساعت موظفي نيروهاي پرستاري به 130 ساعت كاهش يافته تا استراحت بيشتري داشته باشند زيرا براساس تحقيقات به ازاي هر دو ساعت كار اضافي پرستاران، 14 درصد ضريب خطا در حين انجام كار افزايش مي يابد كه به دليل حساس بودن اين شغل، مي تواند به ضرر بيمار و يا تهديدي براي خود پرستاران باشد.

وي پرستاري را از مشاغل سخت و با خطر بالا دانست و اظهار كرد: كتاب تعرفه خدمات پرستاري مصوب شود تا پرستاران بتوانند براساس ميزان ارائه خدمات، حقوق دريافت كنند و بتوانيم دريافتي آنها را براي داشتن زندگي مناسب افزايش دهيم.

قائم مقام رييس دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در پايان با اشاره به تجمعات يك ماه اخير پرستاران در اصفهان و تهران به منظور پيگيري خواسته هايشان گفت: پيگيري خواسته ها بايد از طريق مجامع قانوني صورت گيرد و نبايد اقدامي در راستاي سوء استفاده دشمنان انجام شود.

پ/7135/ 6508