۳ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۵۴
کد خبر: 81515678
T T
۰ نفر
حذف يارانه از عوامل كاهش مصرف شير در كشور است

تهران - ايرنا - دبير اجرايي همايش سلامت شير گفت: حذف يارانه شير و در پي آن گران تر شدن اين ماده غذايي از عوامل موثر در كاهش ميزان مصرف آن در كشور است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، مهران ولائي روز يكشنبه در اين همايش، صف هاي طولاني سال هاي پيش براي گرفتن شيريارانه اي را يادآور شد كه الان چنين صف هايي وجود ندارد.

وي در عين حال به هزينه هاي خاص دامداري ها و صنعت شير اشاره كرد و اظهارداشت:‌ نمي توان همه تقصير كاهش مصرف شير را به حساب آنان نوشت.



**سبد غذايي تهي از شير

ولائي با ذكر تهي بودن سبد غذايي ايران از شير و لبنيات ، تاكيد كرد: در حالي مصرف شير براي هر فرد ايراني در سال 70 ليتر است كه اين ميزان در ديگر كشورهاي دنيا 160 ليتر و در كشورهاي اروپايي تا 600 ليتر مي رسد.

وي ، نبود آمار بيماري هاي ناشي از تغذيه به ويژه ناشي از كمبود شير را از چالش هاي تغذيه اي كشور عنوان كرد.

دبير اجرايي همايش سلامت شير در خصوص سم آفلاتوكسين در شير اظهارداشت:استاندارد اين آلودگي در شير كشور در مقايسه با ميانگين جهاني بهتر است.

ولائي افزود: جهاد كشاورزي، سازمان استاندارد، بازرگاني و سازمان غذا و دارو براي بهره برداري ازصنعت شير، دخيل هستند كه اگر همه اين سازمان ها يكپارچه شوند توليد و صادرات بهتري در زمينه شير خواهيم داشت.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي ايران در بخش ديگري از سخنانش به تشريح عملكرد واحدهاي صنعتي شير تحت پوشش اين دانشگاه پرداخت و گفت: يك هزار و 190 كارخانه لبني در كشور وجود دارد كه 51 كارخانه آن تحت نظارت دانشگاه علوم پزشكي ايران است.

ولائي افزود: 10 درصد صادرات لبني كشور (270 هزار تن صادرات كشور در سال) مربوط به كارخانه هاي تحت پوشش اين دانشگاه است.

وي در خصوص توزيع محصولات لبني در كشور نيز اظهارداشت: طي 9 ماهه نخست امسال 12 ميليون تن محصولات لبني در كشور توزيع شد كه يك ميليون تن آن به پنج كارخانه لبني تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي ايران مربوط بود.

دومين همايش كشوري سلامت شير ازتوليد تا مصرف در سالن همايش هاي بين المللي رازي تهران برگزار شد.

اجتمام(3)**9185**1776